vauva 1kk ärisee ja murisee koko yön

  • Viestiketjun aloittaja koliikkia?
  • Ensimmäinen viesti
koliikkia?
onko tää koliikkia kun vauva ärisee ja murisee kuin dinosaurus koko yön. Siis ihan hirveätä vaikerointia ja kovaa ärinää. Kuitenkin on koko ajan silmät kiinni. Samalla kädet vispaa ja jalkoja nostelee mahan päälle.

Ilmavaivoja vauvalla on paljon, on yritetty jumppaa jalkoja ja disflatylit on käytössä. Kakkaa kuitenkin ainakin pari kertaa joka päivä, joten ihan ummetustakaan ei ole.
Suoraa huutamista tuo ei ole, mutta sen verran kovaa meteliä kuin joku aikuinen ärisisi ja kukaan ei oikein saa nukuttua tuolta ärinältä. Viime yö oli jotain ihan hirveätä. Päivisinkin pitää tuota ärinää nukkuessaan, kun silmät on auki niin ei ärise.

Neuvolastakin kysyin ja hymyilivät vaan että sellaisia vauvat ovat.

Onko muilla tällaista ollut?
 
Meillä tuttavan isompi lapsi piti maitoallergisena tuollaista dinosauruksen ärjyntää nukkuessaan kun koski mahaa. Oli kyllä siis moniallergikko, että veikkaisin että liittyy vatsakipuun vauvallakin, se on sitten eriasia mikä vatsakivun aiheuttaa (ja ne kuvailemasi ilmavaivat). Voithan kokeilla huviksesi omasta ruokavaliosta karsia hetkeksi maidot jossain vaiheessa jos pahenee/ei helpota tms.
 
aaapee
kauan teillä kesti mahavaivat? Mikä niihin auttoi? mietin että pitääkö tuota käyttää lääkärissä vai meneekö itsestään ohi. Maitoallergiaakin mietin. Ihottumaa on vauvalla mutta nyt on myös tuhottomasti hormoninäppyjä joten vaikea sanoa onko kaikki ihottuma vain sitä.
 
sdaw
kauan teillä kesti mahavaivat? Mikä niihin auttoi? mietin että pitääkö tuota käyttää lääkärissä vai meneekö itsestään ohi. Maitoallergiaakin mietin. Ihottumaa on vauvalla mutta nyt on myös tuhottomasti hormoninäppyjä joten vaikea sanoa onko kaikki ihottuma vain sitä.
Siinä reilun kolmen kuukauden ikäisenä ne loppuivat. Käytiin vyöhyketerapiassa ja siitä oli paljon apua, kun vaan muisti joka päivä tehdä tietyt hieronnat.
 
Vierasd
Meilläkin äristiin ja kuristuksesta nukkuessa ensimmäiset kolmisen kuukautta, mutta ilmavaivat helpottivat kunnolla vasta, kun poika lähti liikkeelle ja sai itse mahaansa liikettä. Kannataa illalla pumppailla jaloilla ja hieroa mahaa ennen nukkumaan menoa. Ja lisäksi kannattaa testata, jos teillä Cuplaton toimisi paremmin kuin Disflatyl.
 
"-p-"
Samaa tekee meidän 5-viikkoinen vauva ja ilmavaivoja ne ovat. Esikoisella oli vauvana maitoallergia ja kokeilin jo maidotonta korviketta, mutta ei tullut mitään muutosta. Vauvan suolisto ei ole vielä tässä vaiheessa kehittynyt, joten tuo menee ohi siinä 3-4-kuukautisena. Koliikkia tuo ei ole, koska koliikissa vauva itkee ja kiljuu.
 
vatsallaan
Meilläkin kaikki lapset ovat vaunana pitäneet tuota ähinää ja kärinää niin öisin kuin päivisin ennenkuin on alettu nukuttamaan vatsallaan. Ihan käsittämätön ero unen laadussa! Muistan kuinka esikoinen nukkui 10 minuutin pätkiä ja välissä heräsi ähinöimään ja kitisemään, kunnes taas pieneksi hetkeksi nukahti. Olimme miehen kanssa jo ihan äärirajoilla, kun kumpikaan ei viikkoihin ollut saanut levättyä kunnolla. Sitten uskaltauduin laittamaan vauvan vatsalleen nukkumaan..ja tadaa...alkoi heti nukkumaan USEAMMAN TUNNIN unia. Siitä lähtien meillä esikoinen niin kuin seuraavatkin nukutettiin vatsallaan ja kaikkien elämä helpottui.
 
aaapeee
mä en uskalla laittaa vatsallaan nukkumaan ainakaan öisin jos en oo valvomassa kun siinä on kuitenkin se kätkytkuolema riski isompi.

no sitä mä olen miettinyt et koliikissa kai pitäs vauvan huutaa kunnolla. Onneksi tuo ei sellaista ole, mutta kyllä tosikovaäänistä ja häiritsevää.

mikä on maidoton korvike, jos sellaista kokeilisin. vauva saa NAN maitoa rintamaidon lisäksi kun paino ei ole noussut riittävästi. On saanut syntymästään lähtien. ja tosiaan tuo ärinä ja murina oli jo heti ensimmäisestä yöstä sairaalassa. Sielläkin siitä jo kyselin ja eivät mitään sanoneet. Tuttia ei oikein tykkää syödä. Välillä tuntuu että nieleskelee maitoa tms. mutta en oikein usko varsinaiseen refluksiin kun siinä pitäs kai muitakin oireita olla.

ihottumakin mietityttää että littyykö murinaan. Voiko hormoninäpyt olla ihan koko vartalolla. Koska meidän muksulla niitä on mielestäni koko kroppa naamaan myöten näpyillä.
 

Yhteistyössä