Vauva ja pissatulehdua?

  • Viestiketjun aloittaja apuva.
  • Ensimmäinen viesti
Ei meidän poitsulla ollut kun kuumetta kun sillä oli pissitulehdus puolen vuoden iässä. Ainoo mistä huomattiin että jotain vialle, kun lopetti eka syömisen ja sit juomisen. Käytiin keskussairaalassa ultrassa ja varjoainekuvauksissa,eikä ollut rakenteellista vikaa. Sen jälkeen on kerran ollut tulehdus eikä silloinkaan tainnut olla kuumetta.
 
alkup.
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Ei se välttämättä heti nosta kuumetta. Mistä epäilet tulehdusta?
Kyselin täällä pari päivää sitten tästä, kun poika pissaa vähän ja aamulla vaippa liian kuiva (yleensä paksu ja painava). Pissa aamuisin haisee kitkerälle. Lääkäri eilen sanoi, että liian vähän nesteitä saanut (imetän ja ilm. maito loppuu). Lapsi ei kyllä huuda, kitise, ole kuumeinen tms, mutta on eilen ja tänään saanut paljon maitoa, mutta silti vaippa tänäkin aamuna kuivahko... :/
 
alkup.
Alkuperäinen kirjoittaja koppis:
Saisiko lapsi vain liian vähön ruokaa... luulisi kyllä silloin kitisevän..hmm
Tätä lääkärikin meinasi, että minulta ei erity maitoa tarpeeksi eikä saa sen takia nesteitä, mutta ei lapsi jää kitisemään imetyksen jälkeen.. :( Kun ei tiedä mikä mättää..
 
maatuska mahallaan
tuli mieleen, että jotkut vaipat (vaippamerkit) saatta haista omituiselle... voisko siinä olla perää
niin ja pissanäytteen viemällä, säästyt miettimisen tuskalta =)
 
Jos lapsella on vti, hän tulee kyllä nopeasti tosi kipeäksi. Ei syö, ei juo, kuumekin todennäköisesti nousee, viimeistään infektion edetessä. Vti myöskin etenee, ei siis kestä päiväkausia. Nälkäisen vauvan kitinä kuulostaisi nyt osuvammalta diagnoosilta.
 
alkup.
Alkuperäinen kirjoittaja Darling:
Jos lapsella on vti, hän tulee kyllä nopeasti tosi kipeäksi. Ei syö, ei juo, kuumekin todennäköisesti nousee, viimeistään infektion edetessä. Vti myöskin etenee, ei siis kestä päiväkausia. Nälkäisen vauvan kitinä kuulostaisi nyt osuvammalta diagnoosilta.
Mutta kun vauva ei kitise... On tyytyväinen ja iloinen. Ja samaa vaippamerkkiä käytetty koko ajan, niin siitä ei varmaan ole kyse :)
 
Ei pissatulehdus yleensä virtsan määrää vähennä. Vähentynyt virtsan määrä ja haju viitttaa kyllä vähentyneeseen nesteen saantiin. Ja jos vti kestäisi useita päiviä niin tulisi kyllä tosi kipeäksi.
Onko pissaaminen vähäisempää myös päivällä? Meinaan jos on siirtynyt päiväpissijäksi? Äitini kertonut että mä heräsin vauvana kuivissa vaipoissa ja lorottelin aamupissat hoitoalustalle. Tosin jo sairaalasta kotiutumisen jälkeen olin mennyt illalla nukkumaan muun perheen kanssa ja herännyt vasta aamulla kun muutkin, joten kai oon (ollut) jotenkin omituinen... =)

Virtsanäytteen viemistä joku ehdotti. Se ei näin pienillä oo ollenkaan simppeli juttu, tulee niin herkästi vääriä hälyytyksiä, epäpuhtautta virtsassa joka ei kuitenkaan johdu infektiosta. Tulos pitäisi silloin tarkastaa ottamalla näyte pukntoimalla vatsan läpi virtsarakkoon. Eli näytteen vieminen voi kyllä lisätä miettimisen tuskaa!
 

Yhteistyössä