vauvalla maha kovana neuvoja?

pojallani maha tosi kovana ikää 3,5kk änkää kovasti kuin kakkaa tekisi ei piereskele, mut on välillä suorana kuin pyykki lauta mitä teen?kakka tullut viimeksi toissa päivänä. Olen pumpannut jalkoja ja se hieman auttaa mut on tosi kiukkuisen oloinen, voiko sitä mitenkään auttaa et kakka tulisi?
 
Ootko koittanu hieroa mahaa ja sen jälkeen vielä pumpata? Monta kertaa peräkkäin. Äärikeinona se kuumemittari sitten. Meiän tytöllä auttaa tuo hierominen ja pumppaus, ja usein kakkaa samalla ku pesee pyllyä (niin kippurassa asennossa tulee helposti kakka).
 
Luumusosetta! Meillä oli samanikäisenä vauvalla maha kovana ja neuvolantäti suositteli luumusosetta. Siis ihan vaan teelusikallinen päivässä. Auttoi heti, tuli seuraavana päivänä kakka ja taas kun oli monta päivää kakkataukoa annoin uudestaan ja taas auttoi! Ei siis joka päivä tarvitse antaa vaan silloin vaan kun on ummetusta.
 
Ammattilainen
Meillä on molemmilla tytöillä ollut aika ajoin ummetusta. Kuopuksen pisin kakkaväli oli 15 päivää. :eek: Ja tähän ei oo mitkään luumut sun muut auttaneet. Tosi kurjaa kattoa vierestä kun toinen kärsii. Meillä on jouduttu usein käytää kuumemittaria apuna ja pienoisperäruiskeitakin joskus. Ei tosin noin pienellä vauvalla, eikä noin "lyhyeen" kakkaamattomuuteen. Onko muuten AP:n vauva rintaruokinnalla? Silloinhan kakka voi hyvinkin tulla useamman päivän välein. Korvikevauvat kuulemma kakkaa useammin.
 
mallasuute on tosi hyvä konsti,sitä saa apteekista eikä maksa paljoa. Meillä on riittänyt 1 tl joka kolmas päivä vaikka ohje sanoi 2tl per päivä.

Luumukin on ihan ok mutta me ei voida sitä enää käyttää kun on luultavasti allergiaa.
 
mallasuute on tosi hyvä juttu. sitä voi antaa vaikkei olisi kiinteitä vielä aloitellutkaan, sekoittaa vain maitopulloon. teho ei välttämättä tule samana eikä seuraavana päivänä, mut tarkoitus onkin antaa sitä jonkun aikaa säännöllisesti, jotta suolentoiminta normalisoituu.
 
Meillä oli sama ongelma. Mallasuutteen lisäksi se auttoi, kun autoin vauvaa ponnistamaan. Eli silloin kun tuli se kuvaamasi "suorana kuin pyykkilauta"-tilanne, niin painoin vauvan jalat vatsan päälle. Silloin ponnistusvoima tuotti tulosta.
 
eli huomioikaa siis se, että jos sitä kakkaa on jo kerääntynyt useamman päivän peräsuoleen, niin se voi iolla niin kova paakku ettei vauva kertakaikkiaan voi sitä ulostaa. vaikka annatte siinä vaiheessa luumua tai levolacia tai muuta vatsan pehmittäjää, pehmittää tämä vain ne ruuan jämät jotka vatsassa/suolessa sillä hetkellä seikkailee. ja lopputulos: edelleen kova paakku peräsuolessa, ja lisää pehmeää ulostetta siinä paakun takana jumissa.... microlaxia voi siis antaa varovasti , ei tarvetta spruutata koko tuubin sisältöä. ennaltaehkäisevästi ja suolen toiminnan ylläpidossa toimii sitten nuo muut jutut. tämä kirjoitelma siis kokemuksen syvällä rintaäänellä - valitettavasti ;-)
 
Tuo mallasuute ei välttämättä ole mitenkään kovin allergiaystävällinen vaihtoehto noin yleisesti, kotim. viljat on yksi yleisimpiä allergian aiheuttajia pienillä lapsilla. Hmm....Toisaalta suolioireisen allergikon äitinä voin todeta, että kotim.vilja tuotteilla niille herkän allergikon suoli alkaa toimia yllättävänkin liukkaasti ;) . Meillä on auttanut veden juottaminen. Jos tilanne on jo päällä pahasti, ei siinä kyllä vesi enää auta vaan tarvitaan järeämpiä keinoja, kuten tuo edellisen mainitsema peräruiske.
 
Kiitos kaikille neuvoista!Tänään tuli iso kakka, illalla paljo hierottiinn ja kun annoin miehelle tehtväkdi hakea luumusosetta kaupasta toi se niitä 5 purkkia :LOL: Pikkuisen sillä vielä opettelemista näissä jos minullakin :D
kolmastulossa: kiitos neuvosta, miten pitkä kakka väli teillä oli kun meniniin tukkoon?Olikovielä rintaruoalla vai soseille kun meni tukkoon?Itse haaveilen sitä kolmatta, miten teillä voiko kysyä oletteko missä vaiheessa?
 
Ammattilainen
Alkuperäinen kirjoittaja milana:
Lääkäri sano meille samassa tilanteessa että "Vain ammattilainen saa käyttää vauvan ummetukseen niin järeää asetta kuin peräruiske."
Esimerkiksi Microlax-peräruiskeen ohjeessa sanotaan että "Jos lapsi on alle puolivuotias suosittelemme yhteydenottoa lääkäriin."

http://www.microlax.fi/kysymyksia.html
 
Ammattilainen
Rela-tipat voi tosiaan aiheuttaa mahavaivoja varsinkin pienille vauvoille, koska ovat öljypojaisia. Eikä ne muutenkaan oo mikään "ihmelääke" joka auttaa kun kerran antaa. Niitä pitää antaa säännöllisesti että tehoaa. Jos jo samana iltana suoli toimii, niin se taitaa olla puhdas sattuma. =)
 
Samoin meillä rela-tipat kovetti mahaa. Parhaiten auttaneet luumusose ja hyvin pieni annos levolacia. En anna pojan enää olla kakkaamatta kuin päivän tai pari, muuten menee aivan järkyttäväksi punnaamiseksi =)
 
Meille ei annettu lääkärissä eikä neuvolassa lupaa antaa levolacia, mutta joissai neuvoloissa sitä suositellaan..Jännä miten nuo eroaa. :) Luumusose toimi meilläki mutta vauva tuli toooosi kipeäksi siitä :/
 
Alkuperäinen kirjoittaja luulli:
pojallani maha tosi kovana ikää 3,5kk /--/ kakka tullut viimeksi toissa päivänä. /--/ voiko sitä mitenkään auttaa et kakka tulisi?

Imettävä äiti voi itse syödä mallasuutetta ja/tai luumusosetta/luumumehua, sillä ne monesti vaikuttavat vauvaan äidinmaidon kautta.

Monet ovat saaneet avun vauvan masuvaivoihin syömällä magnesiumia purkista (suositeltu päiväannos on 350mg/vrk, tupla-annos kuuriluonteisesti ei ole haitaksi). Vaikka magnesiumin määrää ei äidinmaidossa voikaan juuri lisätä, on äidin syömä lisämagnesium jollain oudolla tavalla kuitenkin helpottanut vauvan masuvaivoja :) Kannattaa kuitenkin olla varovainen tuon annostuksen kanssa, sillä magnesium on laksatiivi.

 
Alkuperäinen kirjoittaja Liina78:
Alkuperäinen kirjoittaja milana:
Lääkäri sano meille samassa tilanteessa että "Vain ammattilainen saa käyttää vauvan ummetukseen niin järeää asetta kuin peräruiske."
Esimerkiksi Microlax-peräruiskeen ohjeessa sanotaan että "Jos lapsi on alle puolivuotias suosittelemme yhteydenottoa lääkäriin."

http://www.microlax.fi/kysymyksia.html
Hei, meille lääkäri sanoi, että ohjeet tehdään tarkoituksella tiukoiksi jotta väärinkäytökset minimoidaan. Samaten särkylääkkeiden (panadol ja burana) annokset ovat minimissä joita aina nostetaan lääkärin määräyksestä - jos haluaa esim. korvatulehdukseen yöllä kunnon helpotusta, kannattaa antaa aina reilu annostus. Tärkeintä on yleensä käydä lekurissa mutta jos sinne ei pääse ja ummetus jatkuu, voi noita peräruiskeita käyttää ihan huoletta myös itse. Kunhan ei ota säännölliseen käyttöön.

Muuten mua hieman ihmetyttää näissä ketjuissa näkyvä "neuvolassa ei annettu lupaa tai neuvolassa annettiin lupa"... tietysti ihan hyvä, että kaikkia päätöksiä ei tee itsekseen jos on epävarma mutta neuvola on kuitenkin NEUVOla ja täytyy muistaa että siellä on terveydenhoitajia. Jos on isompia murheita, kääntyisin AINA lääkärin (yksityinen) puoleen. Tai jos asiat ovat pienempiä niin ihan omaakin järkeä voi käyttää.

MUOKS, niin siis ihan vastasyntyneelle en tietenkään antaisi peräruisketta mutta tuo 6kk on aika viitteellinen. Meille määrättiin alle 3kk vauvalle lääkärissä peräruisketta.

 
Meidän esikko oli kakkaamatta kolme viikkoa. Hän ei ollut asiasta moineskaan, minä taas aivan paniikissa. Kokeiltiin melkein kaikki konstit- uskokaa pois, kolmessa viikossa kerkiää, mutta mikään ei tehonnut. Kun se kakka sitten tuli melkein laitoin paikallislehteen ilmoituksen ja soitin suvun läpi että:" Nyt se kakka TULI.."
 

Yhteistyössä