Vauvalle tulossa monta hammasta kerralla -> kuumetta ja limaisuutta?

  • Viestiketjun aloittaja "äippä"
  • Ensimmäinen viesti
"äippä"
Onko teillä kokemusta otsikon mukaisesta tilanteesta: jo muutaman päivän 9 kk:n ikäinen vauva ollut öisin kuumeinen ja yskii limaa. Voi olla kyseessä flunssakin, mutta varsinkin öisin ikenet ovat olleet aivan turvoksissa ja punaiset. Näyttää kuin olis tulossa ainakin viisi hammasta yhtä aikaa. Päivällä ei niin oireita.

Esikoisen hampaat tulivat hyvin kivuttomasti.

Joka tapauksessa lääkäriin on tarkoitus pian mennä.
 
"vieras"
Meidän 1-vuotiaalla on usein tullut flunssaoireita (lämpöä, nuhaa, köhimistä) hampaiden tulon yhteydessä, lisäksi vatsa on ollut ihan löysällä ja lapsi on ollut todella kärttyinen, on kirkunut yöllä ja kaivanut suutaan jne. Kannattaa antaa ainakin yöksi lääkettä jos lapsi vaikuttaa kivuliaalta, niin pienen ei tarvitse turhaan kärsiä. Itselläni tuli hiljattain viisaudenhammas esiin enkä yhtään ihmettele, jos lapsi kiukuttelee ja itkee yöt, jos niillekin tulee samanlaista kipua hampaan puhkeamisesta kuin mulle tuli :D

En tiedä, johtuuko köhiminen ja lämpö suoraan hampaista vain laskeeko hampaiden tulo esimerkiksi vastustuskykyä niin että lapsi saa helposti flunssan. En usko, että sinun tarvitsee olla huolissasi, jos lapsen yleiskunto on kuitenkin hyvä, kuulostaa ihan normaalilta hammasjutulta ainakin meidän perheessä :).
 
Täällä tytölle on tulossa tällä hetkellä neljä hammasta ylös, ovat kaikki ihan pinnassa jo. Oireina ainoastaan kiukku ja kutina.

Jokainen lapsi tietysti reagoi omalla tavallaan, joten paha sanoa mitään. Mutta eikös nyt jyllää kaikenmaailman flunssat ja muut muutenkin? :)
 
"tiitu"
Hei "äippä"!

Olisi kiva tietää johtuiko teillä oireet hampaista vai oliko jotain muuta. Meillä myös tyttö 9kk, hampaita tulossa, on kovasti limainen ja yökkii välillä limaa..
 

Yhteistyössä