Vauvan 3-4 vk rytmi?

Millainen rytmi teidän 3-4 viikkoisella on? Rupean olemaan jo epätoivoinen kun tytölläni ei ole minkäänlaista rytmiä. Aluksi nukkui öisin jotenkuten, muutamia tunteja, mutta päivisin enimmäkseen. Sitten tuli viikon pätkä, ettei nukkunut öisin ollenkaan, kukkui aina johonkin aamukuuteen. Sen jälkeen taas ihan miten sattuu, vuorokaudessa ei ole mitään säännönmukaisuutta. Olen mahdollisuuksien mukaan yrittänyt tehdä asiat samoihin aikoihin mutta en voi nytkään tyttöä herättää "iltatoimiin", kun nukkuu jo kolmatta tuntia. Todennäköisesti herää tunnin sisällä, aloittaa iltaitkun ja valvoo taas yön. En ole öisin pitäny mitään valoja päällä, enkä sylittele, ellei tyttö itke. Yleensä tyytyykin kun pidän kättä sängyssä vatsan päällä, mutta ei kumminkaan nuku. Miten teillä on saatu edes jonkinlaista rytmiä, ei tämä voi vauvallekaan tehdä hyvää, kun mennään koko ajan miten sattuu.
 
Ei noin pienellä vauvalla ole vielä mittän rytmiä, hän vasta opettelee kohdun ulkopuoliseen elämään. koita jaksaa, tilanne helpottaa pikkuhiljaa. meillä löytyi selkeä rytmi päiviin n.4kk iässä, yöheräilyt jatkuvat yhä(tyttö 9½kk). Nuku silloin kun vauvakin nukkuu, jos pystyt. Tee rutiineja päivää esim: tietyt iltapuuhat ennen nukkumaan menoa, iltalaulu tms., ulkoilut samaan aikaan jne. Kyllä se siitä lähtee rytmittymään omalla painollaan =) niin ja onnea vauvasta :flower: :hug:
 
Ei ollut meilläkään mitään rytmiä päivissä ton ikäsellä. Yöt sentään nukku, kun vaan sai jollain ilveellä nukahtamaan (tosin heräs syömään monta kertaa yössä). Vauvana ei nukkunut pitkiä unia päivällä useinkaan, vaan pikku pätkissä. Yritin kai minäkin saada jonkun näköstä tolkkua päiviin, mutta en vaan onnistunu.
Oikeastaan nyt, kun tyttö on vuoden ikänen, niin meilläkin on ihka oikea rytmi päivissä. Voin jopa suunnitella kyläily reissuja ja muita menoja.
 
Juu, yhdyn edellisiin kirjoittajiin siinä mielessä, että ei noin pienellä ole vielä minkäänlaista rytmiä. Meillä tosin jonkinlainen päivärytmi rupesi muodostumaan joskus kolmen kuukauden iässä ja nyt viisi kuukautisena alkaa olla aika tarkka päivärytmi. Tietysti erilaiset menot (mm.neuvola tms.) sotkee rytmiä silloin tällöin.
 
missä vauva nukkuu... jos pinnasängyssä niin kannattaa koittaa nukuttaa vaikka vaununkoppaan on pienempi ja turvallisemmantuntunen....

ja ehdottomasti kannattaa koittaa ulkoilla aamuisin esim 9-12 välillä ja sitten 15-18 välissä ja herättää pikkuinen viimeistään 19 sylittelyyn ja syömiseen jää aikaa ennen ilta toimia :)

ilta kylpyä kannattaa koittaa myös jos pikkuinen rauhoittuu ja rentoutuu siellä ja nukahtas sitten omaan petiinsä...
 
Joo älä vaivu epätoivoon -ehkä (?) auttaa jaksamaan se tieto, että 'rytmittömyys' on täysin normaaleja. Onhan niitä 'ihmevauvoja', joilla tuntuu olevan käsitys yöstä ja päivästä, mutta harvemmassa ovat. Meillä tyttö 4kk, nyt alkaa olla rytmit kohdallaan. Noin pienellä voi kyllä pitää rutiineja yllä (esim. iltatoimet, kylvetys tiettyyn aikaan, ulkoilut...) mutta päivä-/yörytmiin ei voi vaikuttaa. Vaavi nukkuu kun nukuttaa ja syö kun on nälkä (=usein!). Hienoa, että vauvasi nukkuu noinkin pitkiä pätkiä! Helpottaa jos saa itse levätyksi.
 
Hei eihän tuon ikäisellä voi vielä millään....eikä tarvitsekaan olla selvää rytmiä. Ei pikku vauva osaa vielä tuossa vaiheessa erottaa yötä ja päivää, vaikka pimeässä nukkuisikin. Ja nuo yövalvomiset on ihan normaalia vauva-aikaa...valitettavasti. Pieni lapsi itkee esim.vatsakipuja, joita tuon ikäisellä yleensä on.
Ei vielä puoli vuotiaallakaan ole välttämättä selkeää rytmiä. Se tulee ajan kanssa. Meillä poika 11kk ja vasta pari kuukautta on ollut selvää rytmiä päivässä.
Ei vauvaa hoideta kellon kanssa ;) Voimia äitiyteen....se on joskus rankkaa.
 
lisäyksenä edelliseen....

ei meillä toki rytmitetty oo mutta kun on kaksi iso veljeä kohta 6kk tytöllä niin tietyt ajat olemme ulkosalla ja sisällä enään toki tuo pikkutyttö ei nuku aina ulkona ollessa mutta alkuun nukkui.....
 
ei noin pienellä rytmiä oikein vielä ole, niinkuin monet tässä siitä jo kirjoitti, mutta voin sanoa että meillä vauva 2vko-2.5kk ikäisenä meni joka yö nukkuun 1.30 aikaan. Kyllä oli rankkaa ja väsytti. Tuota voi jo ehkä rytmiksi sanoa, mutta muusta rytmistä ei sit ollu tietookaan.
Paljon voimia sulle! Nyt "vauva" 8kk ja nukkuu yöt 21-08.
 
Huh, kiitos rohkaisevista vastauksista kaikille! Aluksi ajattelinkin, että ei vielä vähään aikaan kannata odottaakaan mitään rytmiä, mutta juteltuani useiden muiden äitien kanssa rupesi tuntumaan, että kaikkien muiden vauvat nukkui yöt (paitsi tietysti syömisheräämiset) ja suht säännölliset päikkärit. Ajattelin jo, että enkö osaa luoda turvallista rutiinia lapselleni... Mutta nyt jään odottelemaan kärsivällisesti.

Ja kiitos tämän vinkkaajalle: viime yö nukuttiin suht hyvin, vaunukopassa pinnasängyssä. Pistin vielä pipon päähän, kun se tuntuu aina rauhoittavan pikkuisen :D
 

Yhteistyössä