vauvan yölevottomuus

Nyt tarvitaan hyviä vinkkejä.
Vauva 3 kk on erittäin levoton aamuöisin. Vauva syö yöllä 1-2 kertaa ja ensimmäisen syötön jälkeen menee n. 2 tuntia kun levottomuus alkaa ja vauva rupeaa huitomaan ja heilumaan tunnin välein niin paljon, että äiti herää. Välillä auttaa, että vauvan asentoa muuttaa tai nostaa vauvan hetkeksi syliin, jonka jälkeen unet jatkuvat rauhallisesti taas tunnin ajan. Tätä jatkuu aamuun asti.

Millä aamuyöt saisi rauhoitettua? On kokeiltu kapalointia ja nälkä ei ole. Korvat on tarkistettu.
 
Unipussi on muuten kätevä. Meidänkin poika on aina ollut kova huitomaan.
6kk ikäisenä alkoi nukkumaan yöt putkeen, niin siirrettiin vauva omaan huoneeseen. Siellä se saa tuhista rauhassa ilman et äiti herää. ;) Itkun ja jokeltelun kuulen kyllä hyvin, mut semmoista ähinää ja puhinaa en.
 
Meillä yölevottomuun oli nälkää, annoin pullosta ja kas, uni parani.
Voi toki olla vaikka ihan uuden oppimisen iloa, ettei malta nukkua, kun on jo vähän pirteämpi aamulla, vaan haluaa kokeilla uusia liikkeitä tms.
 
Alkuperäinen kirjoittaja mussu:
Meillä yölevottomuun oli nälkää, annoin pullosta ja kas, uni parani.
Voi toki olla vaikka ihan uuden oppimisen iloa, ettei malta nukkua, kun on jo vähän pirteämpi aamulla, vaan haluaa kokeilla uusia liikkeitä tms.
Vauva pulloruokinnassa ja nälkä ei ole. On kokeiltu monet kerrat.. Ehkä tämä tästä joku päivä :) Vauva on yleensä ihan unessa touhutessaan ja äiti hereillä :)
 
Zin
Meillä huitominen helpottaa pikaisella röyhtäyttämisellä ja nopsaan takaisin sänkyyn. Yleensä näin käy päikkäreiden aikaan - yöllä mä nukun korvatulppien kanssa ja vauva omassa sängyssä ettei murina/ähinä/kahina ja muut uniäänet pidä mua koko yötä hereillä. Kovempiäänisiin kutsuihin herään.

 
Meillä vauva reilu 2kk ikäinen, ja ollut levoton nukkuja melkein syntymästä asti. Nukkui aluksi vieressä parisängyssä, mutta en saanut juurikaan nukuttua vauvan levottoman liikehdinnän takia (edes korvatulpat korvissa). Sitten aloitettiin pinnasängyssä nukuttamaan, heräili siellä välillä jopa 3 krt tunnin aikana...ostimme uniliinan, johon kapaloituna vauva on nukkunut nyt jopa 4h yöllä! Sitten kun vielä ite saisi nukuttua heti..päivisin vauva ei nuku kun oikeastaan ulkona vaunuissa, emmekä ole viitsineet jatkuvasti kapaloon laittaa, kun "joutuu" siinä yölläkin olemaan useita tunteja. Murehdin, saako vauva tarpeeksi unta, kun ei nuku kuin vaunuissa...on vielä niin pieni..
 
bebo: luulis et vauva saa tarpeeksi unta, jos se kuitenkin vaunuissa nukkuu. minkälaisia päikkäreitä ne on? meillä vauva oppi 2kk iässä lopulta vaunuihin ja sen jälkeen nukkui myös kaikki unet vaunuissa 5-6kk ikään asti. sen jälkeen opetin vauvan nukkumaan omassa sängyssä. mut alle 6kk ikäisen kanssa ei yleensä ole kiirettä mihinkään muutoksiin. kannattaa seurata miten vauvan oma rytmi muuttuu ajan myötä. jos tulee jotain ongelmia, niin usein niihin löytyy ratkaisu. =) opetin meidän poitsun nukahtamaan itsekseen omaan sänkyyn, niin sen jälkeen on tosiaan nukkunut kaikki unet sängyssä. yöllä 12h putkeen. muutenkin on vauva rauhoittunut kovasti. =) kannattaa lukaista tracy hoggin kirja "the baby whisperer solves all your problems". siitä löytyy apu kaikkeen. ;)
 
Meidän vauva nukkuu vaunuissa vaihtelevasti 2-4 tuntia. Ei nukahda sinne itsekseen, vaan teen aina pienen lenkin ensin nukuttaakseni.
Sisällä saattaa nukahtaa äidin tai isän rinnan päälle, mut jos siitä yrittää siirtää, herää heti. Ja sitteriin on nukahtanut muutaman kerran, mutta herää omiin "sätkyihin".
 
Meillä tähän asti suht rauhallinen poika on muuttunut yölliseksi ikiliikkujaksi. Poika siis nyt 4 kk ikäinen. Unipussi on ollut käytössä jo pari kuukautta ja ilman sitä nukkumisesta ei todellakaan tulisi yhtään mitään. Nyt kuitenkin poika on viimeisten viikojen aikana ruvennut liikumaan puoliunessa oikeastaan joka yö, yleisintä on että nostaa jalat pystysuoraan ylös! Sitten siinä heijaa puolelta toiselle ja ähkii ja puhkuu ja heittelee päätään puolelta toiselle. Itse herään herkästi kaikkiin pieniinkin ääniin eli valvomista tässä viime viikot ovat olleet. :|

Taidanpa laittaa tuon palezzun suositteleman Tracy Hoggin kirjan tilaukseen... Kuulostaa ihanalta, että siitä löytää avun kaikkiin ongelmiin. =)
 
meillä ainakin kaikkiin ongelmiin on löytynyt apu ton kirjan avulla. :D ja tosi moni kaverikin on ollut samaa mieltä. siitä on suomenkielinenkin versio, mutta se ei ole yhtä kattava enkä suosittelisi sitä.. tuon kirjan konstit on niin lapsiystävällisiä, et haittaa ei mielestäni niistä ainakaan ole. siinä otetaan huomioon lapsien eri tempperamentit ja annetaan erilaisia neuvoja. sama konstihan ei kaikille lapsille välttämättä tehoa.
 

Yhteistyössä