Vauvauinti

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Kertokaas te jotka ootte käyny vauva uinnissa että kuinka usein ja kuinka kauan niissä käydään. Itseäni kiinnostaisi kyseinen harrastus ja olen yrittänyt ottaa selvää netistä mutta en oikeen hahmota :D .. Yhdellä kotisivulla luki että kevätkausi maksaa 200-300€ tuntuu ihan hirveen kalliilta? Jossain taas luki että kertamaksu on 12€ mutta ei sitä kuinka usein käydään jne.. Turussa siis asutaan.
 
"dii"
Sitä nyt voi harrastaa just niin kauan ku haluaa. Me ollaan käyty lapsen kanssa vauvauinnissa heti hänen täytettyään 3kk. Nyt ikää hänellä 2 vuotta ja edelleen käydään vesikirppuryhmässä. 10 € maksaa täällä kerta ja just laskin niin tälle keväälle tulee hintaa 170€ jos käy joka viikko.
 
v
Aikaisintaan 3kk iässä voi aloittaa ja vauvan pitää painaa 5 kiloa, ennemmin ei voi aloittaa. Se kuinka pitkään voi jatkaa riippuu järjestäjästä. Meillä sai jatkaa puolitoistavuotiaaksi, naapuriuimahallissa vain vuodenikäiseksi. Kerran viikossa käydään ja 20-30 minuuttia kerrallaan. Meillä maksoi 9 euroa kerta vauva plus yksi tai kaksi vanhempaa, mutta hinnat on järjestäjä kohtaisia.
 
"mä"
meillä ollaan käyty viime syksystä asti perheuinnissa eli sinne mukaan vauva, vanhemmat ja isommat lapset. vauva oli 6kk kun aloitettiin. osalla perheistä ei ole vauvaa vaan ihan parin vuoden ikäisiä lapsia joten eiköhän siellä voi käydä niin kauan kuin haluaa.
meillä vuodessa on kaksi kautta, kevät ja syksy, yksi kausi 125e + normi kertamaksu... kyllähän se maksaa, mutta paljon se myös antaa!!
 
"plop"
Täällä vauvauinti ryhmästä siirrytään n. vuoden iässä perheuintiryhmään. Eroaa vauvauinnista siten, että siellä on myös isompia lapsia ja esim. sarukset saavat olla mukana (vauvauinnissa on vain vauvoja). Kun perheen nuorin lapsi täyttää kolme ei enää voi käydä perheuinnissa, vaan sitten lapsille on uimakoulu.

Täällä vauvauinti maksaa 7,50e (aikuinen + vauva) toinen aikuinen normimaksulla (työpaikan liikuntasetelit käyvät myös). Perheuinti maksaa kaikilta aikuisilta normimaksun ja alle 4v:t ilmaiseksi.
 
Me käyty vauvauinnissa 2-vuotiaaksi saakka, jonka jälkeen ei ryhmää (sisarusryhmä olisi, jos olisi pikkusisarus), mutta käymme nyt itse kerran viikossa ja neiti rakastaa uimista, hyppimistä ja sukeltelua. Täällä maalla vauvauinti on kerran viikossa ja kausimaksu 70 € eli nähtävästi paljon edullisempaa kuin isommissa kaupungeissa ja täälläkin silti vanhemmat valittavat, että on liian kallista. : / Mutta ainakin meidän mielestämme ihan joka sentin arvoista!

Muista, että vauvauintia ei yleensä voi enää aloittaa myöhemmin vaan täytyy hyödyntää lapsen sukellusrefleksiä (katoaa noin 6 kk ikäisenä) ja pitää sitä sitten jatkossa yllä. Refleksin ylläpitoon ja harjoitteluun auttaa jo sekin kun välillä pesulla kaataa tai suihkuttaa lapsen kasvojen yli vettä. Muista varoittaa etukäteen, jotta ei tule kammoa esim: "Maija, nyt sukelletaan!"
 
"vieras"
vauva on nyt vasta 2kk mutta tosiaan mietin että millaset jonot mahtaa olla tääl Turussa kun on niin suosittu harrastus. Pitäisikö sitä nyt jo ilmoittautua niin saa paikan sitten kun vauva täyttää 3kk. Tosiaan tuntuu hirveen kalliilta tuo harrastus :( mutta kaikki sitä niin kehuvat ja vauva saa siitä virikkeitä niin ehkä se sitten on sen arvoista. Onko täällä joku käynyt jossain Turun vauvauinneissa, mikä on hyvä paikka käydä?
 

Yhteistyössä