Vehnätön ranskanleipä - onko edes olemassa?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kun vieraat tulee ja nykyään ei suosita vehnää, niin mistä saa vehnätöntä ranskanleipää? Ajaisko grahampaahtoleipä saman asian. Kokeilin sitä jo rapujuhlissa.
 
Kannattaa tutustua yhteen blogitaivaan nousevaan tähteen - saanko esitellä ihastuttavan Elämää Koivurannassa.
Tämä suurella intohimolla elävä kirjoittaja leipoo pääosin ilman viljoja, joten varmasti sinäkin löydät sieltä nappivalinnan.

http://nannenturinat.blogspot.fi/2016/05/gluteeniton-ranskanleipa.html

Antakaas, kun kerron vielä pari sanaa Elämää Koivurannasta blogista. En valitettavasti tunne kovin hyvin tätä kirjoittajaa, mutta hänen tyylinsä on hullaannuttanut jo sadat lukijat ympäri Suomen.
Nanne on muuten hänen nimensä. Paljastetaanko se. Eikä sitä ole syytä peitellä, koska jo kypsään ikään päässyt Nanne ei peittele onneaan ja elämän lujuuttaan.

Luulen, että tästä tulee vilä käsite . "Se kesäviikonloppu oli kuin Elämää Koivurannassa - niin huoletonta ja aitoa"
 
vierailija
No ei, koska sitten se ei ole enää ranskanleipä, vaan jotain muuta. Ranskanleipä = vehnäleipä. Mutta sellasta saa tehtyä itsekin, jos sellasta höttöö nyt ylipäänsä pitää vieraille tarjota. Hyväähän se on toki tuoreena ja kaakaon kera mutta että vieraille....
 
vierailija
No ei, koska sitten se ei ole enää ranskanleipä, vaan jotain muuta. Ranskanleipä = vehnäleipä. Mutta sellasta saa tehtyä itsekin, jos sellasta höttöö nyt ylipäänsä pitää vieraille tarjota. Hyväähän se on toki tuoreena ja kaakaon kera mutta että vieraille....
Eiku sori, luin huonosti, et siis halua tarjota vehnää vieraille.. No sitten ostat vaan ruis- tai kauraleipää, niin eikös se sillä sitten ole selvä. Tai leivot itse.
 
vierailija
äkkiseltään tulisi mieleen että maissin ja kauran sekoituksella saisi vehnän kaltaisen leivän. harmi, ettei vehnä sovi vieraiden vatsalle. oletko kokeillut tarjota shottilasillisen etikkaa ja öljyä heille ennen ruokailua. auttaa monesti.
 
vierailija
Vehnätön ranskanleipä? On vähän kuin kauraton kaurapuuro.

Miksi pitää olla ranskanleipä, kun se nimenomaan on vehnäleipää? Ilman vehnää se on jotain muuta kuin ranskanleipä.
 
vierailija
Tiesittekös muuten, että grahamjauhot ja maissimurot ovat adventistien kehittämiä ruokia heidän oppilasasuntoloihin samalla tarkoituksella kuin Suomen armeijan legendaarinen jarru.
Jauho on nimittäin nimetty yhdysvaltalaisen saarnamiehen Sylvester Grahamin (1794–1851) mukaan. Hän kannatti askeettista elämää, johon kuului kylmiä kylpyjä, kovia patjoja, kotitekoista leseleipää ja kasvissyöntiä. Graham vastusti myös keinotekoisia lisäaineita ja katsoi lihansyönnin kiihottavan lihan iloihin.

Pidättyvyyden kannattajana Graham oli myös vakuuttunut itsetyydytyksen turmiollisuudesta. Siveysoppikirjassaan A Lecture to Young Men on Chastity (1838) hän kuvailee hyvin laajasti ja seikkaperäisesti itsesaastutuksen vaikutuksia: se aiheuttaa kaikkien muiden kuviteltavissa olevien vaivojen lisäksi esimerkiksi tylsämielisyyttä, maksavaivoja, iho-oireita ja huonoryhtisyyttä. Hän saarnasi ankarasti myös kahvia, teetä, tupakkaa ja alkoholia vastaan.
 
vierailija
Kannattaa tutustua yhteen blogitaivaan nousevaan tähteen - saanko esitellä ihastuttavan Elämää Koivurannassa.
Tämä suurella intohimolla elävä kirjoittaja leipoo pääosin ilman viljoja, joten varmasti sinäkin löydät sieltä nappivalinnan.

http://nannenturinat.blogspot.fi/2016/05/gluteeniton-ranskanleipa.html

Antakaas, kun kerron vielä pari sanaa Elämää Koivurannasta blogista. En valitettavasti tunne kovin hyvin tätä kirjoittajaa, mutta hänen tyylinsä on hullaannuttanut jo sadat lukijat ympäri Suomen.
Nanne on muuten hänen nimensä. Paljastetaanko se. Eikä sitä ole syytä peitellä, koska jo kypsään ikään päässyt Nanne ei peittele onneaan ja elämän lujuuttaan.

Luulen, että tästä tulee vilä käsite . "Se kesäviikonloppu oli kuin Elämää Koivurannassa - niin huoletonta ja aitoa"
Tuo ei välttämättä ole vehnätön ranskanleipä. Gluteenittomissa jauhoissa voi olla vehnääkin, siitä on vaan gluteiini hajotettu pois. Luontaisesti gluteenittomissa tuotteissa ei sitä vehnää ole.
 
Mielestäni Fazer on kiinnittänyt aika kivasti huomiota tähän, etteivät kaikki pidä vehnästä ja sen mausta.
Käyn pari kertaa viikossa hyvän treenin jälkeen aamiaisella Fazerin Myslibaarissa. Siellä aina erikseen mainittu, mitkä myslit sisältävät 0% vehnää. Ne valmistetaan muuten Lahdessa eli lähiruokaa ja kiva tarina. Minusta tuo Myslibaari on todellinen nautiskelijan valinta. Onkos täällä muita nautiskelijoita?

"Uutuusmysleissä ei ole lisättyä sokeria eikä vehnää. Myös rusinat on jätetty pois ja runsasta makua antavat aidot, lisäaineettomat ja pakastekuivatut marjat ja hedelmät. Rouskuvan rapeista mysleistä löytyy vain niitä aineksia, joita kotonakin käyttäisit. Alku-myslit valmistetaan Lahdessa, oman kauramyllyn rakastetuista isoista kaurahiutaleista. " -Karl Fazer
 

Yhteistyössä