velliä kun lapsi on 3kk?

voiko vellin syöttämisen aloittaa jo kun lapsi on 3kk? meidän neiti on nyt liki 3 kk ja aivan mahoton syömään.yöllä se kyllä nukkuu mutta tuntuu että päivällä se maidon saanti ei riitä.se söisi vähän väliä ja kuluttaa totta kai enemmän ku ei ala nukkumaan.10-15min torkkuja ottelee vain.voiko ajatella jos aamusin antaisi pienen määrän velliä?onko kenelläkään kokemusta?miten velli tulee aloittaa?
 
Velli jakaa aika hyvin mielipiteet. Toisten mielestä se on kuin maustettua maitoa ja energiamäärältään se taitaakin aika hyvin vastata maitoa. Että sen puolesta sen ei kuuluisi pitää nälkää yhtään sen paremmin.
Mutta kokemus lienee osoittanut monelle, että jotenkin hitaammin se vellin energia lapsen läpi menee, eli pitää kauemmin nälän poissa.

Mikäänhän ei estä sua kokeilemasta. :)
 
istse aloitin 3kuisena kuopukselleni vellin antamisen, oli hirveä syömään vaikka nukkui tunnin päikkärit syönnin jälkeen maita meni joka syöntikerralla 180-200ml ja kysyin neuvolan mielipiteen... sanoivat että aloita vaan ensin aamulla et jos tulee vattan puruja niin ei yöllä itkeskele niiden takia... vellin aloituksen jälkeen syöminen muuttui säännölisemmäksi =)
 
just tänään kaveri kertoi että neuvolassa oli hänelle sanottu että vellin antoa suositellaan vasta n. 5kk ikäiselle. kaverin lapsi joka pian 3kk oli kuitenkin sanottu että voisi harkita jo kiinteiden aloitusta (syö korviketta) mutta kysäseppä neuvolasta mitä mieltä ovat
 
Meillä Patrick, syntyi 24.11.2010, aloitti perunasoseella kiinteät 14.2.11, eli 10pvä alle 3kuisena. Neuvolassa tunnustin asian ja sanoin et en edes muistanu koko vellejä, niin neuvolantäti sanoi, ettei se velli juuri nälkään auta, antaa vaan pikkuhiljaa perunaa ja sit muita soseita ajan kanssa. Vatsa jos tahtoo mennä kovalle niin sit pieniä määriä luumusosetta ja lusikalla keitettyä vettä perään. Isompi poika aloitti aikoinaan kiinteiden syömisen pari päivää ennen 3kk ikää, ite ja veljet muinoin n. 2,5kk iässä.
 
Sitkeyttä! 3kk iässä on usein tiheän imun kausi, jonka äidit virheellisesti tulkitsevat lapsen kiinteän ruuan tarpeeksi. Todellisuudessa vauva vain "tilaa" lisämaitoa rinnoilta imemällä tavallista tiuhempaan jonkin aikaa, jolloin maidontuotanto ehtii kasvaa kasvavan vauvan tarpeita vastaavaksi. Alle 4kk vauvalle ei suositella annettavaksi mitään kiinteitä, jos neuvolakin on sitä mieltä, että oma maito ei riitä, niin sitten korviketta. Alla linkki erääseen thl:n uutiseen aiheesta.

Uudet tutkimustulokset tukevat nykyisiä imetyssuosituksia - THL
 
Meillä mentiin 5kk asti täysimetyksellä. Ja oli päiviä kun tyttö oli tissillä parin tunnin välein. En olis vielä tuolloinkaan halunnut aloittaa kiinteitä, kun tyttö kasvoi hyvin (paino yläkäyrällä), mut neuvola ja mies olivat sitä mieltä et nukkuis yöt paremmin. Ja musta kiinteiden alottamisen jälkeen ei yöt mikskään muuttuneet.

Noin pienelle en itte antais muutakuin tissiä tai korviketta.
 
minä annoin velliä jo 2kk ikäiselle ja elossahan tuo on. Tosin se oli sairaalan kehotus, lapsi oli keskosviikoilla syntynyt. Soseita sai alkaa antamaan myös jo aikaiseen.

Maissivelli on kyllä energiatasoltaan kuin maitoa.
 
Meillä poika ihan mahdoton syömään.söi suuria määriä (>250ml) snaoivat neuvolassa että saa alkaa antamaan velliä.joten maissivelli poikanen on saanut 3kk alkaen ja syöminen tasoittui,nyt 3,5kk annan illalla banaania ja on niin mahdottoman tyytyväinen poika ja nukkuu hyvin.minä ja veljeni ollaan molemmat saatu 2kk banaania kun kovin nälkäisiä ollaan oltu.tein niin että annoin maissi velliä aluksi puolet omaan maitooni ja puolet velliä ja pikku hiljaa siitä sitten siirryin velliin ja tosiaan hyvin maistui.päivällä lounaana saa sitä.
 

Yhteistyössä