Verta kakatessa :/

Peräpukamista olen kärsinyt odotusajasta lähtien, silloin ne eivät haitanneet, vatsa oli kovalla aika pitkään. Vauva on nyt 2kk vanha, synnytyksen jälkeen nuo pukamat jotenkin puhkesivat? Ja nyt kakatessa, varsinkin, jos on yhtään kovalla, ne aukeutuvat, sattuu kamalasti ja verta tulee aika paljon, kun ne aukevat :/

Lääkäriin en kehtaa mennä, oma lääkäri on ulkomaalainen mies, samoin neuvolassa on ulkomaalainen mies lääkärinä :ashamed:

Voiko noita hoitaa itse? Millä tavalla?

Tuhannet kiitokset vastauksista :flower:
 
Kyllä vaan voi :) Apteekissa on erilaisia peräpukama voiteita/suppoja jotka auttavat. Kysy farmaseutilta apteekissa että mitä suosittelevat jos vielä imetät? Hädensa on ainakin yks ja scheriproct Neo on toinen. Yhdistelmäpakkauksia löytyy kans :)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.05.2007 klo 10:15 vieras kirjoitti:
Kyllä vaan voi :) Apteekissa on erilaisia peräpukama voiteita/suppoja jotka auttavat. Kysy farmaseutilta apteekissa että mitä suosittelevat jos vielä imetät? Hädensa on ainakin yks ja scheriproct Neo on toinen. Yhdistelmäpakkauksia löytyy kans :)
Kiitos! Joo, imetän kyllä. Ja noillako nuo sitten paranevat? Kuinkahan nopeasti? :ashamed:
 
" Pukamat hyvn yleisiä" totesi MIESlääkärijoka eilen tähysti paksusuoleni. Apteekist sa jotain pukamarasvaa jos kyse peräaukon ulkopuolela olevista pukamista. Suolensisäisistä en niinkään tiedä... Kannattaa juoda paljon ja välttää juustoa ja banaania, ostaa apteekista esim agiogus-nimisiä siemeniä jotka pehmentävät ulostetta.Näis pukamat pääsevät paranemaan.
 
PahaSilmä
MENE lääkäriin. Vaikka se ois vinkuintiaani se lääkäri, niin se vois auttaa sua. Syö paljon kuitua ja muista juoda tarpeeksi, ettei kakka ole kovalla.

Parantaa muuten elämänlaatua huomattavasti, jos kakkaaminen ei pelota.
 
Apteekista saa peräpukama voidetta joka auttaa ainakin kipuun pukamia se ei poista.Kannattaa varmistaa että sitä voi käyttää imetyksen aikana jos en ihan väärin muista niin voi koska jossain vaiheessa käytin sitä itsekin.
Niitä on varmaan erilaisia ja voithan sä kysyä neuvolan terveydenhoitjalta.
Meillä ainakin terveyskeskuksessa saa ajan naislääkärille jos niin pyytää soita sinne ja kysy,vaadi että saat ajan naislääkärille luulisi niiden ymmärtävän ettei kaikkia vaivoja kehtaa mieslääkärille kertoa ja ainahan on olemassa yksityiset jossa voi valita itse lääkärin ja kun menee yleislääkärille on n.34-40? käynti.
Jos asut niin että on useita yksityisiä lääkäriasemia mistä valita niin soita ja kysy mitä maksaa niilläkin kun näyttää olevan suuriakin eroja hinnoissa ainakin pääkaupunki seudulle.
 
Voi olla kyseessä myös fissuura eli haavauma varsinkin, jos sattuu kovasti. Itse taistelin sellaisen kanssa vuoden verran ja siihen ei auttanut muu kuin Nitrovoide, jota saa vain lääkäriltä. Lääkkeestä inhottavana sivuvaikutuksena tuli joka kerta migreenityyppinen päänsärky.Eli ensin Nitroa peffaan ja sitten Buranaa suuhun! ;) Tiedän kuinka ikäviä nuo vaivat ovat, mutta tilaa yksityinen alan lääkäri niin saat heti asianmukaisen hoidon. (Ja työkseen ne ihmisten peffoja tutkii!)Tsemppiä! =)
 
Kiitos kaikille :ashamed: :flower: Tämä tosiaan on ikävä vaiva :( Koitan tuota voidetta ja jos ei helpota niin sit vaan rohkeesti lääkärille! :) Vaikka sitten yksityiselle, jos eivät terveyskeskuksesta aikaa naislääkärille anna!
 

Yhteistyössä