Vertaistukea! 1v10kk uniongelmat!

  • Viestiketjun aloittaja bellissio
  • Ensimmäinen viesti
bellissio
Pystyykö kukaan antamaan vertaistukea tällaisessa tilanteessa, että lapsi herää neljän-viiden aikoihin joka aamu eikä suostu enää nukkumaan.

Meidän poika menee nukkumaan kahdeksan-yhdeksän aikoihin illalla, herää kerran yöllä ja sitten seuraavaksi jo viim. viideltä. Häntä ei saa aiemmin iltaisin nukkumaan. Hän herää AINA kiukkuisena ja huutoa saattaa kestää kauan, jollei keksi juuri siihen hetkeen sopivaa tyynnyttelytapaa. Päiväkodissa hän on tietysti ihan väsynyt todella aikaisin eikä jaksa leikkiä ulkona vaan kuulemma torkkuu sylissä tai vaunuissa. Päiväkotiin poika meni jo jonkin aikaa sitten ja nukkui ihan hyvin, mutta ainakin kuukauden on kestänyt tätä heräämistä ja huutoa. Kipeä poika ei ole.

Mitä tässä tilanteessa voi tehdä? Alkaa olla jaksaminen jo vähissä, sekä minulla että miehellä. Onko joku kokenut samaa ja voisi kertoa, että tämä menee ohi? Nimittäin alan jo olla varma, että pojalla on joku ongelma jota pitäisi lähteä lääkäriin selvittelemään. Mutta en vain keksi, mikä se voisi olla.. Korvissa on ollut tulehduksia, mutta niissä on nyt putket.
Niin, ja poika ei todella suostu nukkumaan edes meidän välissä vaan saa vain kahta kauheammat raivarit.
HELP!
 
Viimeyön(kin) valvoneena voin kuvitella tunteen. Meillä herättiin tänään 5.15 eikä mitään toivoa uudelleen nukkumisesta.Yö oli muutenkin äärettömän katkonainen ja levoton. Apua ja neuvoja en kyllä osaa antaa, koska oma poikamme 1v9kk on ollut koko ajan huono nukkuja ja unia huonontaa normaalista puhkeavat hampaat, korvatulehdukset ja levottomat/villit illat. Aamuherääminen on meillä kausittaista. Välissä on aikoja, että päästään tuonne 6.30 asti ja sehän on ihan ok aika, mutta sitten on näitä jaksoja jolloin noustaan jo aamuyöstä. Tilanteeseen ei vaikuta huoneen pimeys tms koska makkarissamme on aina pimeä eli tosiaan kaikki kikkakolmoset otan myös vastaan. Korvia tosin suosittelisin vielä tarkistettavaksi, vaikka putket onkin laitettuna....
 
Paljonko nukkuu päiväunia? Meillä oli kyllä samanlaista noin vuoden ikäisen kanssa, ja siitä ei vaan päästy yli kuin ajan kanssa (4kk siinä meni, ja lisäksi vielä syksyisen kellojen siirron aikaan 2 vkoa päälle). Ongelma oli kai se, ettei osannut pidentää yöunia yli 10 tuntiin. Mutta teillä vois kuvitella että nukkuu niin paljon päivällä ettei aamuun enää riitä.
 

Yhteistyössä