Vinkkejä 3v:n ja 1v:n nukuttamiseen samassa huoneessa?

Meillä on 3v2kk vuotias ja sitten 1v2kk ikäiset lapset.

Tällä hetkellä nukkuvat niin, että isompi yksin lastenhuoneessa ja pienempi meidän huoneessa. Uusi vauva syntyy muutaman kuukauden päästä, ja haluttais saada vuoden ikäinen nukkumaan samaan huoneeseen kuin esikoinen. Vauva nukkuu meidän huoneessa.

Meillä on kyllä "ylimääräinen" huone, mutta se on pieni ja halutaan pitää se työhuoneena.

Onko tuon ikäisiä mitään toivoa saada nukahtamaan ja nukkumaan samassa huoneessa YÖUNILLE (päiväunia ei vanhempi enää nuku).

Vanhemmalla kun on tapana nukkua valot päällä, pienempi nukahtaa vain pimeässä. Vanhempi tykkää "lukea" ja pyöriä sängyssään ennen nukahtamista --> herättää pienemmän.

Miten tässä kannattaisi toimia?
 
"vieras"
Meillä lapset nukkuneet aina samassa huoneessa, meidän makuuhuoneessa. Sinne nukahtavat illalla "keskenään".

Teidän pitää nyt muuttaa rutiineja niin, että illalla luetaan ennen nukkumaanmenoa iltasatu, lapset peitellään sänkyihin ja vaikka hetkeksi jättää huoneeseen hämärän valon. Ei mitään toimintaa enää sänkyyn.
 
"vieras"
Meidän lapset, joilla ikäeroa 1,5 v, nukkuivat samassa huoneessa pari vuotta ja hyvin sujui. Voisitko laittaa isomman ensin nukkumaan ja sitten kun hän on nukahtanut, niin pienempi menisi vasta sitten?
 
Luulen, että meidän on pakko nukuttaa nuo eri aikaan. Nuorempi on ihan naatti jo ennen kahdeksaa, ja vanhempi ei IKINÄ nukahda ennen yhdeksää, vaikka sänkyyn veisi kahdeksalta. Vanhemmalla on myös tapana "karkailla" sängystään monta kertaa, tulee aina kysymään jotain toooosi tärkeää :rolleyes: Pelkään siis sitä, että nuorempi herää vanhemman kikkailuun.

Myöskään se ei oikein huvita, että ennen meillä on ollut miehen kanssa yhteistä aikaa klo 20.30 --> kun molemmat on ollut huoneissaan. Nyt se kutistuu, koska ei voida laittaa vanhempaa sänkyyn ennen ku on tosi väsynyt (klo 21 aikaisintaan).

Minä olen aina ollut sitä mieltä, että alle kouluikäisille lapsille riittää yksi huone, sillä perusteella ostettiin tämä asuntokin... mut nyt alan muuttaa mieltäni. Olis kätevää, kun olis jokaiselle lapselle oma huone alusta saakka. Mut kun ei ole. Eikä kyllä muuteta mihkään! :kieh:
 
"vieras"
Aika myöhään isompi valvoo. Ehkä olisi järkevää muuttaa unirytmiä, jos hänet haluaa aikaisemmin nukkumaan. Aamuisin aikaisemmin ylös, niin illalla menee paremmin nukkumaan.
 
Aatoksia
Olisiko joku pieni yövalo hyvä, siis ihan yövaloksi tarkoitettu. Sellainen joka ei varsinaisesti valaise. Ei kai tossa ole mikään muu kuin opettaminen, yhdessä mennään sänkyyn, iltasatu pusut ja siinä se. Ehkäpä (?) vanhempi jopa pysyisi paremmin omassa pedissään kun ei olisi yksin?
 
"vieras"
Meillä smalla ikäerolla lapset ja ovat nukkuneet samassa huoneessa siitä asti, kun nuorempi oli vajaan vuoden ja nyt on 2v. Meillä nuorempi menee ensin yöunille ja sitten vanhempi. Nuorempi on niin sikeäuninen illalla (ei aamulla :)), että ei herää, vaikka vanhempi usein möykkää huolella, sytyttelee valoa jne. Päikkäreille menevät samaan aikaan ja siinäkään ei yleensä ongelmaa. Joskus innostuvat riehumaan, mutta siihenkin auttaa, kun on sen karran huoneessa siihen asti, että nuorempi nukahtaa. Meillä olis "ylimääräisiä" huoneita, mutta lapset tykkäävät nukkua samassa huoneessa.
 
"vieras"
Siis nukkuuko isompi ihan täysvalaistuksessa vai pienen yövalon kanssa?Jos pienempi nukahtaa jo kahdeksan maissa niin eihän tuossa ongelmaa ole.Pienempi ensin nukkumaan ja sitten myöhemmin isompi sen yövalon kanssa (jos siis tosiaan joku ihan pieni valo).Nopeasti se isompi kyllä ymmärtää että sängyssä ei touhuta enää mitään kun nukkumaan mennään niin saa pienempikin jatkaa uniaan rauhassa.
 
Non compos mentis
Toki, mut tuon ikäisellä on erittäin vilkas mielikuvitus. Elämme toivossa, että suostuu luopumaan yövalosta, kun kerrotaan sen häiritsevän pienempää.
Meillä on möröt päiväsaikaan saalistettu pois lapsia häiritsemästä. Mörköansat tehty yhdessä huolella ja ne möröt napattu purkkiin ja purkki pois roskiin. Onhan noita tutkimuksia jopa joiden mukaan yövalo saattaa altistaa tietyille syöville, koska keho häiriintyy keinotekoisesta valosta tms. Serkullani unisieppari toimi hyvin, eli kun lapsi uskoi sen pahoja unia poistavaan voimaan, pahat unet katosivat.
 

Yhteistyössä