Voi EI!! Huonoja uutisia.. Onko tälläisestä kokemuksia?

Heippa kaikille!

Jätin e-pillerit pois -07 syksyllä ja päätimme mieheni kanssa, että vauva saa tulla jos on tullakseen. Miehelläni kuitenkin testattu -05 (edellisessa suhteessa) sperman laatu jossa todettiin, ettei ole yhtään normaalimuotoista siittiötä sekä spermaa vähän.
Nyt vauvakuume kasvanut kasvamistaan ja soitin lääkärille asiasta. Minulle sanottiin, että 1-vuosi yrittämistä pitää olla takana ennenkuin hoitoihin pääsee. Eli tämä ilmeisesti tarkoittaa sitä, että minun on joka kuukausi vuoden ajan löydettävä ovis ja sitten kokeiltava. Miten niitä pettymisiä voi kestää vuoden ajan? Voiko olla mahdollista, että saamme edes lapsen luomu keinoin? Luin netistä, että miehen siittiöiden määrä/laatu voi vaihdella jopa kuukausittain, onko tämä mahdollista myös tuollaisen tuomion jälkeen?

Jos jollain on kokemuksia niin olisin iloinen jos joku voisi auttaa. Hukun kohta näihin kysymyksiini ja epätietoisuuteen! :headwall:
 
Heips!

Yksityiselle pääsisit hoitoon heti. Kyllähän tuo miehen tilanne silta kuullostaa,että saattavat ehdottaa suoraan ICSI -hoitoa. Siihen ei tarvittas kun yks hyvä siittiö.

Lisäks on joitakin lääkkeitä ja vitamiineja, joilla sperman laatua voi parantaa/lisätä.

Toivoopi Bee
 
Olen soitellut yksityisille klinikoille, mutta ne ovat valitettavasti niin kalliita, ettei meillä ole mahdollisuuksia käyttää niiden palveluja ainakaan vielä.
Onkohan nuo lääkkeet/vitamiinit sellaisa joita voi itse ostaa apteekista?

Emme ole käyttäneet ehkäisyä kahteen vuoteen. Lääkäri vetosi vain siihen, ettei yhdynnät ole ajoittuneet oikeaan aikaan. :( Tämä tuntuu nyt aika turhauttavalta.
 
Jos yritystä takana vuodesta 2007, niin kyllä tuo vuoden kriteeri täyttyy mielestäni, ei siihen vaadita mitään ovistikutteluja.. jos olette kuitenkin "normaalisti" seksiä harrastaneet, niin on väistämättä osunut sitten oikeillekin päiville..
 
Kyllä ainakin minusta kuulostaa ihan uskomattomalta selitykseltä, että jatkotutkimukset evätään sillä, että kahden vuoden aikana yhdynnät eivät olisi tarpeeksi osuneet oikealle kohdalle... Vaatisin kyllä toista mielipidettä asiasta. Olisiko teillä mahdollisuutta teettää sperma-analyysiä yksityisellä, ja jos tulosten perusteella on tarvetta niin vaatia sitten lääkäriltä niiden pohjalta lähetettä jatkotutkimuksiin ja hoitohin? Ainakin Helsingin väestöliitolla tehdään sperma-analyysejä ilman lähetettä (varaa vain ajan), ja se maksaa alle 100 euroa.
 
Nyt kyllä varaat ajan jolleki toiselle lääkärille tai soitat vaikka perhesuunnitteluneuvolaan niin sieltä osaavat varmasti antaa ajan semmoiselle lääkärille, joka tajuaa näistä asioista edes jotain. Jos olette tuosta 07 syksystä asti olleet ilman ehkäisyä niin kyllä pitäisi lähete saada ja tukimuksiin päästä ei siihen mitään ovistikkuja tai sen kuumempaa yrittämistä tarvita jos kuitenkin olette välillä seksiä harrastaneet :D.
 
Tässä keskustelussa perustapaus kertoo omista ratkaisuistaan. Voisi kiinnostaa sinua. http://kaksplus.fi/keskustelu/t858033

Meillä mies vähentänyt alkoholin minimiin (ei polta). Syö mm. sinkkiä, venhänalkioöljyä ja E-vitamiinia sekä paljon hedelmiä. Siittiöiden DNA:n pilkkoutumisindeksi DFI on 35, eikä normaaleja siittiöitä ole ollut. Siittiöitä on myös vähän. Tästä huolimatta viimeisimmästä 4. ICSI:stä tuli hoitojen eka plussa, joka on toistaiseksi pysynyt.

Pyytäkää miehen edellisestä sperma-analyysistä todistus aikaisemmasta hoitopaikasta, jos sitä ei enää ole tallessa ja marssitte päättäväisesti uusiin tutkimuksiin asenteella "hoidot käyntiin mahdollisimman pian".
 
Aika kummallista, että lääkäri ei usko potilaan sanaa, että yli vuosi on yritetty omin keinoin :( Me päästiin terveyskeskuksen lääkärille heti (tai siis aika varattiin), kun soitin. Terveyskeskuslääkäri laitto lähetteen keskussairaalaan ja otti verikokeita. Parin viikon päästä päästiin naistentautien poliklinikalle gynen vastaanotolle ja asiat lähti etenemään niin, että seuraavana keväänä olin IVF:n tuloksena raskaana :)
 
KIITOS PALJON kaikille tukijoille!!
Soitin perhesuunnitteluneuvolaan ja vaadin saada lääkäriajan! Nyt olemme huomenna menossa lääkärille :D Jos nyt vihdoin alkais asiat menemään eteenpäin! Tai ainakin loppuisi tämä stressaus jonka koen joka kuukausi ovulaation jälkeen! HUH :D Nyt jo vierähti kivi hartioilta kun tietää että kohta tiedetään enemmän!
 

Yhteistyössä