Voiko helteestä nousta kuume lapselle?

  • Viestiketjun aloittaja rapidostupido
  • Ensimmäinen viesti
rapidostupido
Tytöllä (3v) oli ma-ti kuumeetta 38 ja rapiat. Ei muuta, vain väsynyt. Kuumelääkkeellä laski ja silloin piristyi.

Eilen ja tänään olimme rannalla. Tyttö polskutteli ja leikki rannalla, välillä uikkarissa ja välillä t-paita siinä päällä. Hattu tokikin.

Tänään väsähti parin tunnin jälkeen, oli ihan vetelä ja väsyneen oloinen. Lähdimme heti pois, paljon juomista ja ilmastointi täysille. Nukkui ehkä tunnin jonka jälkeen kävimme viileässä kaupassa ostamassa ruokaa ja kotiin.

Kotona oli vieläkin väsyneen oloinen, ja tuntui lämpimältä. Mittasin lämmön, joka oli 38,2 kainalosta. Kävimme viileässä suihkussa ja hän on katsellut ohjelmaa tuulettimen kanssa. Annoin myös kuumelääkettä.

Meillä on sisälläkin aika lämmin. :/ Nyt kuitenkin lähti jo leikkimään. On juonut ja pissannut hyvin, söi jopa salaattia ja kanaa, vaikka muuten ei paljon mikään maistu.

Mutta. Voiko lämmönnousu johtua helteestä?
 
vieras..
Nestevajaus. Ei ole saanut riittävästi juomista kuumuuteen ja touhuamiseen verrattuna. Eli en antais touhuta kovin rajuja leikkejä ja pitäisin mahd viileässä. Ja juomapullo käteen mistä voi juoda koko ajan.
 
njoo
uskon että nuorten kehonlämpö nousee helteessä mutta en usk oettä kuumeen puolelle,käyppä tarkistaa tytön korvat jos olis tulehusta voi olla välillä aika oireetonkin.
 
"..."
Nestevajausta ja/tai auringonpistos (vaikka hattu olikin). Meillä ainakin samanikäset lapset saattavat päivän pihalla leikkiessään juoda parikin (jopa yli) litraa vettä päivän mittaan. Välillä tuntuu, että ovat jatkuvasti hörppimässä.
 
ap...
Voi olla, että joi liian vähän. Parin tunnin aikana pillimaidon ja 2,5dl vettä noin. Nyt juo kanssa koko ajan plus tarjosin vesimelonia.

Tiistaina kävimme hoitajalla, eikä korvissa tms ollut mitään.
 
ap....
Ei mistään, hän ei diagnosoinut korvatulehdusta, vaan totesi korvat siisteiksi. Uskon kyllä, että siihen ei lääkärin koulutusta tarvita, että oppii tunnistamaan terveen korvan. ;)
 

Yhteistyössä