Voileipäkakku

  • Viestiketjun aloittaja Minimaj
  • Ensimmäinen viesti
Taare
perusohje mulla on majoneesin sekaan kinkku kuutioina ja hiukan suolalihaa. suolakurkku ilman siemeniä, mustapippuria, purjoa, suola, sokeri. tuota voi muokata maun mukaan esim paprikalla tms
 
spelia
heippa,
itse olen tehnyt kymmeniä voileipäkakkuja ja tässä muutama hyvä lihatäyte:

kinkku-juusto-maksa täyte:

kinkku kuutioitita ja sulatejuustoa, ne sekoitetaan keskenään ja levitetään hyvin kostutetulle leivälle. sulatejuuston sekaan paprikaa ja suolaa hiukan. voit valita myös maustettuja sulatejuustoja.

kerroksiin voi laittaa myös maksapasteijaa.

voit myös tehdä mössön:
jossa eri tuorejuustoja, ja niiden seassa
paprikaa, lihakuutioita, kurkkua ...yms...
 
Mielestäni tärkeintä on, ettei tunge liian paljon erilaisia täytteitä sekaisin. Kakusta tulee karsean makuinen, jos maut eivät kunnolla erotu. Eli meillä laitetaan mössöön yks liha- ja yks "kasvis"- raaka-aine, esim. kinkku- ja suolakurkkukuutioita. Näitten lisäks laitetaan yleensä ranskankermaa, suolaa ja pippuria. Koristeisiin voikin sitten panostaa enemmän lajikkeita, joten päälle laitetaan tuorejuustosta ja ranskankermasta/kevytmajoneesista tehtyä tahnaa, kinkkua, kurkkua, tomaattia, retiisiä ja persiljaa.
 

Yhteistyössä