Voisitko kieltää lastasi olemaan kaverin kanssa?

  • Viestiketjun aloittaja hämmentynyt..
  • Ensimmäinen viesti
hämmentynyt..
Eli siis jos lapsesi joku kaveri vaikuttaa omituiselta ja aiheuttaa "huonoja fiiliksiä" sinussa, niin kieltäisitkö lastasi leikkimästä tämän kanssa?

Meillä on nyt tällainen tilanne, enkä tiedä mitä tehdä. Tämä kaveri on ollut pitkään lapseni kaveripiirissä, mutta on nyt alkanut selvästi omia lastani ja estää häntä leikkimästä muiden kanssa. Asiaan liittyy paljon muutakin, joka saa minun hälytyskellot soimaan. On ollut mm. lahjontaa ja uhkailua, lisäksi tämä kaveri käyttäytyy yliseksuaalisesti ikäänsä nähden. Oma lapseni ei jostain syystä tätä ymmärrä, vaan haluaa olla tämän kaverin kanssa. Kyse on 8 vuotiaista tytöistä.

Voinko kieltää lastani leikkimästä hänen kanssaan, vai onko se väärin? Mitä te tekisitte tilanteessani?
 
Olen tokaluokkalaista kieltänyt leikkimästä luokkakaverinsa kanssa vapaa-ajalla. Koulussa menee ihan hyvin, mutta vapaa-ajalla tulee riitaa ihan koko ajan. Tykkäävät toisistaan, mutta eivät vain osaa olla tappelematta. Parempi, että ovat koulussa ihmisiksi ja kotona leikkivät muiden kavereiden kanssa.
 
"anni"
Kyllä olen kieltänyt eskarilaistamme kaveeraamasta erään eskarilaisen kanssa. Saavat siis olla eskarissa kavereita, mutta eskarin ulkopuolella eivät.
aika rankalta kuulostaa...eli tuohan on ihan silkkaa kiusaamista jos kaikki eskarikaverit noin toimivat :( sääli tuota yksinjäävää...
meillä oman eskarilaisen kanssa tilanne on ollut hankala myös, muutettiin uuteen eskariin jossa jo vakiintuneet kaverisuhteet ja tytön ollut todella hankala päästä mukaan porukkaan (töitä tehty ihan koko talvi) mutta jos vielä olisi tuollainen äidin asettama kielto niin vielä kurjemmaltahan tuosta lapsesta tuntuisi.

vai onko sinulla hyvätkin perusteet moiselle kiellolle??
 
Mä olen kyllä kieltänyt omaa ekaluokkalaista tyttöä olemasta erään saman ikäisen tytön kanssa. Koulussa ovat yhdessä, mutta vapaa-ajalla eivät. Syynä mm. se, että tällä toisella tytöllä ei oo (juuri) mitään rajoja, sääntöjä tms. Olisi aina kylillä eikä enää leiki mitään, on jo poikaystäviä, on katsonut pornoa (!!!), saa käydä kaupassa ostamassa karkkia ja hesellä yksin, vanhemmat ei ole kotona kai paljoakaan. Sääli kyllä. Aluksi ajattelin, että otan tytön "siipieni suojaan", mut ei se ihan mennytkään niin, tyttö on tosi itsepäinen ja välinpitämätön - tykkää (?) kulkea omia teitään ja yrittää saada mun tyttöä samaan suuntaan.. En pystynyt enää luottamaan omaan tyttööni, kun oli tuon seurassa.

Toistaiseksi mun tyttö on hyväksynyt tän asian, että tuon kaverin kanssa ei hengailla ja hyvä niin. Mun mielestä vielä ton ikäsen ei tarvii tehdä k.o. asioita (joita edellä luettelin). Pari kertaa ollaan otettu tuo kaveri mm. uimahalliin mukaan, mutta en anna mennä "pitkin pihoja" tuolla kanssaan.
 
Wieruus
[QUOTE="anni";29714472]aika rankalta kuulostaa...eli tuohan on ihan silkkaa kiusaamista jos kaikki eskarikaverit noin toimivat :( sääli tuota yksinjäävää...
meillä oman eskarilaisen kanssa tilanne on ollut hankala myös, muutettiin uuteen eskariin jossa jo vakiintuneet kaverisuhteet ja tytön ollut todella hankala päästä mukaan porukkaan (töitä tehty ihan koko talvi) mutta jos vielä olisi tuollainen äidin asettama kielto niin vielä kurjemmaltahan tuosta lapsesta tuntuisi.

vai onko sinulla hyvätkin perusteet moiselle kiellolle??[/QUOTE]Kyllä on. Lapsellamme on kavereita eskarin ulkopuolella, samoin hänellä kenen kanssa lapsemme ei saa leikkiä kuin eskarissa.
 

Yhteistyössä