yli 40-vuotiaan monimonisynnyttäjän (9:s synnytys edessä) riskit?

  • Viestiketjun aloittaja tietoa
  • Ensimmäinen viesti
Lääketieteellisesti ei tietoa. Mikäli niitä synnytyksiä tasaisin väliajoin, melko useasti, niin uskoisinpa, että kroppa toimii ihan hyvin. Itsellä jännitys ja pelot on ollut aina henkisiä. Hassua myös se, että mitä useampi synnytys itsellä on ollut takana, sitä enemmän seuraava synnytys on pelottanut henkisesti. Tämä toki omalla kohdalla, eikä tietysti liittynyt kysymykseen.
 
vier ass
no luulisi olevan jotakuinkin samat kuin sen kahdeksannen synnyttämisessä. Miten voi puskea pennun per vuosi ja sitten yhdeksännen kohdalla alkaa vasta miettiä riskejä...?
 
"jossu"
raskaudet voi olla vaikeampia mitä useammmas raskaus on jo takana. siis fyysisesti raskaampia. ja tietenkin esim down-syndrooman todennäköisees lisääntyy kun ikää äitille tulee. mutta mitä ite synnytykseen liittyviä lisääntyviä riskejä? jos lantiolihakset on hyvässä kunnossa, eikä ole tehty sektioita (eli kohtu kunnossa) n i ei mulle ainakaan tule mieleen mitään erityisriskejä aikaisempien synnytysten lukumäärien vuoksi. itsellä ainakin synnytykset on tullut helpommiksi koko ajan.
 

Yhteistyössä