Perhe-elämä 28.08.2024

Anna: Näyttelijä Krista Kosonen koki odottamattoman muutoksen tultuaan äidiksi – ”Lapset ovat elämäni supervoima”

Työn ja perheen yhteensovittaminen on välillä hankalaa Kristan ja ohjaajapuoliso Antti J. Jokisen perheessä. Pariskunta on kuitenkin pitänyt kiinni yhdestä periaatteesta.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Ari Heinonen / OM-arkisto

Näyttelijä Krista Kosonen elää kiireistä lapsiperhearkea puolisonsa, ohjaaja Antti J. Jokisen kanssa. Pariskunnalla on 8-vuotias tytär ja 2-vuotias poika.

Anna-lehden tuoreessa haastattelussa ilmenee, että Kristan suhtautuminen niin elämään kuin työntekoon on muuttunut lasten saamisen myötä. Kristan mukaan moni aiemmin tärkeältä tuntunut asia on muuttunut mitättömäksi perheen rinnalla.

– Lapset ovat elämäni supervoima. Kun tulin äidiksi, jopa suhtautumiseni työhön on muuttunut. Teen työni täysillä ja toimin ripeästi, koska haluan nopeasti kotiin.

Krista kertoo, että heidän perheessään on aina ollut lähtökohtana asioiden järjestäminen – siinäkin tapauksessa, että jommallekummalle vanhemmalle tulee tärkeä työ- tai vapaa-ajan meno.

– Kumpikaan ei sano, että tämä ei onnistu. Kieltämättä meidän työmme ja pienten lasten vanhemmuus on haastava yhdistelmä melkoista sumplimista, säätämistä ja logistiikkaa, mutta mitäs sitten. Elämä on valintoja, niitä joutuu tekemään joka päivä.

Krista myöntää välillä tuntuvan siltä, ettei mistään saa hetken rauhaa. Lapsiperheessä aina joku tarvitsee jotakin.

– Toisaalta, kun olen työmatkalla yksin hotellihuoneessa, huomaankin kaipaavani perhe-elämän häslinkiä.

Annassa Krista kiittelee etenkin äitiään, joka on ollut korvaamaton apu lastenhoidossa. Eläkkeellä oleva äiti lähti keväällä mukaan auttamaan, kun Krista suuntasi kuvausmatkoille Prahaan, Lundiin ja Venetsiaan parivuotias kuopus mukanaan.

Pian todennäköisesti taas tarvitaan mummin lastenhoitoapua, Krista tuumaa haastattelussa. Syksyllä nimittäin alkavat Kullervo-elokuvan kuvaukset, jotka työllistävät sekä Anttia että Kristaa.

Miten Krista Kosonen toipui neljänkympin kriisistään? Entä mitä hän ei sanojensa mukaan voi sietää? Lue koko juttu Annan numerosta 35/2024 tai verkosta anna.fi!

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X