äiti ja melukylän lapset - Banneri

Alkuviikosta pääsin vihdoin sinne kirpputorille katselemaan vauvalle vaatteita. Olen odottanut sitä reissua jo vaikka kuinka. Jätin lapset omalle isälleni hoitoon ja lähdin äitini kanssa kirpputorille, jota todella moni olikin minulle kehunut (Lastentarvikekirppis MiniPanda Tampereella).  Odotukset olivat korkealla ja en todellakaan joutunut pettymään. Saimme aikaa kulumaan vaikka ja kuinka kauan. Olenkin varma, että tuolle kirpputorille tulen eksymään vielä ainakin kerran ennen vauvan syntymää ja sen jälkeen vielä vaikka kuinka monesti.

”Saalis” ei ollut suuri ja muutama vaate jäi henkareihin kummittelemaan. Löysin sieltä yhden Newbien jumppiksen, jota olen kuolannut nettikirpulta. Nyt löysin sen niin edullisesti, että olihan se ostettava. Olen hyvin tietoinen millaisia sävyjä haluan ostaa ja lisäksi haluan, että monet vaatteet käy keskenään yhteen. Vaatetta ei tarvitse olla paljoa, kunhan ne vain ovat juuri sellaisia etteivät jää turhina pyörimään laatikoihin.

vauvalle vauvalle vaatetta

Kulta ostin vauvalle vaatteita! Entä jos se onkin poika?

On ollut ihana ostella taas kaikkea tyttömäistä vaatetta. Tiedän tarkalleen millaista haluan pukea ja olen kytännyt nettikirppareita tiuhaan. Harmikseni niissäkin vain suuressa osaa hinnat ovat sen verran korkeita, että euron tai pari lisäämällä olen sitten käynyt ostamassa vaatetta myös uutena. Edelleen ne Newbien vaatteet ovat ihan ehdottomia lemppareita.

Esittelinkin innoissani miehelleni kuinka ihania juttuja olin ostanut. Keskustelu meni kutakuinkin näin. Kulta ostin vauvalle vaatteita! Mies katsoo kun nostan pussista tyttömäisiä vaatteita kaikkine röyhelöineen ja pitseineen. ”Entä jos se onkin poika?” Minä tuhahdan ja totean, että no sitten myyn nämä ja ostan poikamaista tilalle. Ei se sen vaikeampaa ole, hih.

vaatetta vauvalle

 

Onhan minulla pariin kertaan käynyt mielessä sekin, että jos olemme saaneet ultrassa lupauksen, joka osoittautuu vääräksi vauvan synnyttyä. Ja kyllä aioin pakata synnärille myös neutraalin vaatesetin. Uskon kuitenkin lääkäriä siinä että Sumu on tyttö. Hän on niin kokenut ultraaja, joka ei anna veikkauksia vaan sanoo vain jos on varma. Mutta toki se mahdollisuus aina on ja tiedostan sen kyllä.

Meillä ei kuitenkaan ole oikein minkäänlaista vaatevarastoa vauvalle ja tahdon alusta asti pukea häntä söpösti tyttömäisiin vaatteisiin. Ne itseä miellyttävät sävytkin on nyt löytyneet. Niinpä ostelen niitä jatkossa vielä muutamat lisää ja toukokuussa sitten nähdään tuleeko ne käyttöön vai ei. Alla kuva, millainen kasa meillä vasta on vaatetta (koossa 56-68) pienelle. Ehkä vielä muutaman ostoskerran vaatii, vaikka sinne kirpparille.

Onko jollakin käynyt niin, että tytöksi luvattu onkin ollut syntyessään poika tai toisinpäin? Entä oletko luottanut ultrassa saatuun veikkaukseen ja ostellut huoletta vaatetta valmiiksi?

Kommentit (24)

Heh, mä olen sen verran skeptistä sorttia että kuuluisin ihan takuulla siihen marginaaliin jolla veikkaukset menevät pieleen ? kertaakaan ei olla kysytty sukupuolta eikä sitä tietoa meille ole kyllä tyrkytettykään. (Eikä ole ollut mitään loppuraskauden ultria missä se ois ”vahingossa” paljastunut)
Ihanaa ollut säilyttää se jännitys loppuun asti. Jotenkin on ollut myös kiva mennä ”vanhanaikaiseen” tyyliin ja ilmoitella sitten vauvan synnyttyä sairaalasta kumpi on tullut.

Voi kun söpöjä pikkuvaatteita ?! Itse odottelen elokuun vauvaa, enkä malta odottaa milloin sitä pääsisi taas hypistelemään pieniä vaatteita, joko tytölle tai pojalle ?. Tosi kiva muuten lueskella sinun raskauskuulumisia vaikka vähän eri vaiheissa ollaankin – viime raskaudessa eroa oli vain hieman reilu kuukausi ja silloinkin blogiasi tuli luettua innolla ?. Hyvää loppuodotusta!

Ne on.♥
Oi ihanaa, onnea!♥ Elokuu on hyvä kuukausi saada vauva, kun on vielä paljon lämpöisiä kelejä jäljellä ja vauvaa ei tarvitse topata niin paljoa.
Kiitos ja ihana kun luet, Hauskasti aika lähekkäin kuitenkin saatu vauvat.♥

Meillä 7v sitten kokenut ultraaja sanoi äitipolilla 3krt että tyttö tulee. Itselläni oli eri fiilis. Ostelin kuitenkin mekkoja ja söpöjä vaaleanpunaisia yöpukuja yms.
Viimeisessä ultrassa kk ennen laskettua aikaa lääkäri totesi että poikahan täällä köllöttää 🙂
Ja poikahan sieltä tuli. Onneksi olin tehnyt kaikki hankinnat edullisesti kirppikseltä!

Iiik, siellä sitten se oma fiilis piti paikkansa alusta asti. 🙂 Mä en viime ultrassa edes tajunnut kysyä uudestaan, onko edelleen tyttö. 😀 Pitää koittaa muistaa vikassa ultrassa vielä kysäistä.

Voi teillä jo hypistellään vaatteita pienelle!
Itse tein vasta plussa testin joka oli suuri yllätys, sillä tätä ei oltu suunniteltu ollenkaan.
Itselle yllätys oli alku hämmennyksen jälkeen iloinen vaikka tuleva hiukan mietityttää kun lapsia on sitten 4 alle kouluikäistä. Miehellä tuntuu olevan enemmän sulateltavaa…
Nyt vain toivon että kaikki on hyvin (en ole vielä neuvolassakaan käynyt) ja menee loppuun asti! <33
Paljon voimia ja onnea loppuraskauteen!

Melkein joka päivä tulee käytyä kurkkimassa mitä kivaa sitä on tullut jo ostettua. 🙂
Oi, onnea sinne plussasta ♥ Kyllä tuollainen varmasti yllättää ja miehet kai vain tarvitsee enemmän aikaa tämmöisen sulatteluun.
Pidän peukkuja pystyssä, että kaikki menee hyvin loppuun asti.♥
Kiitos paljon. 🙂 Uskomatonta, että odotus on täällä jo näin pitkällä..

Hih, munkin mies sanoi ihan samanlailla reilu vuosi sitten. Odotettiin tyttöä ja olin ostellut aika paljon newbieröyhelöitä. Onneksi tyttö tuli. Pojan kanssa kävi niin, että sairaalasta lähdettiinkin lonkkalastan kanssa, mikä poistettiin vasta reilu 2 kuukauden päästä. Jäi 56-62 koon housut ja osa bodeistakin pitämättä, kun ei mahtunut lastan kanssa ollenkaan. Eli koskaan ei tiedä sopiiko ne ihanuudet kuitenkaan, mutta saapa edes sen ostamisen ilon. ? Välillä tekis mieli ostaa kirpparilta niitä pieniä ihanuuksia, kun ovat vaan niin söpöjä. ☺️

Saitte sitten kaikki röyhelöt käyttöön 🙂
Joo tuokin on käynyt mielessä ja on muistaakseni ilmeisesti aika yleistä jos vauva oleilee vatsassa väärässä tarjonnassa, että tuollaisen lastan saa? Koskaan kun ei voi olla oikein varma pääseekö ne pienet ihanuudet käyttöön vaikka sukupuoli olisikin se mitä luvattiin. Toivon mukaan ne kuitenkin saadaan käyttöön.♥

Luuletko että tuo vaatekasa on riittävä? Itsellä on koossa 56 jo tuo kasa x3 ja muita kokoja sitten kaikkia saman verran. En tosin tiedä olenko itse hamstrannut ihan liikaa..

Hih, ei ole riittävä kasa. 😀 Vielä pitää hankkia lisää, mutta koitan selvitä nyt vähemmällä kuin yleensä. Pikkuhiljaa näitä olen ostellut ja vielä on ainakin pari kuukautta aikaa.

Aaawwww miten söpöjä vaatetta ja sävyjä??
Mä oon luottanut aina ultraajan sanaan ja sitten paria vko ennen LA iskenyt joka kerta paniikki,että entä jos sieltä syntyykin sitä toista sukupuolta. Sairaalaan oon ottanut sit varmuuden vuoksi sen neutraalinkin vaatekerran! Niin ja meillä Mikko myös on aina miettiny tuota,että entä jos syntyykin toista sukupuolta oleva ja mä oon sanonu,että sitte mä ostelen synnärillä netin kautta uudet vaatteet vauvalle?

Niin on, ihana ajatella, että kohta saan oikeasti pukea näitä Sumun päälle.♥
Samalla tavalla mennyt täälläkin, että olen luottanut siihen ultraajan sanaan ja hommannut vaatetta ja tavaraa sen mukaan. Mutta sitten just se neutraali vaatekerta ollut kuitenkin pakko pakata mukaan, sillä aika monesti lukenut, kun onkin syntynyt eri sukupuolta oleva kuin on veikattu. 😀
Joo äkkiähän niitä vaatteita saa sitten ostettua eri sävyssä. 😀

Ihania vaatteita olet hankkinut, niin kauniita sävyjä!
Tuli mieleen tällainen arkipäiväinen postausehdotus kuin että ruokaostokset isossa perheessä. Itsellä ”vain” 3 lasta ja tuntuu että vaikka paljon ruokakaupasta tuleekin hankittua tarpeeseen niin ruokakulut ovat nousseet pilviin ja olisi hyvä hieman tarkentaa ostoksia.

Mukavaa loppuodotusta ja aurinkoisia kevätpäiviä!

Noi sävyt on kyllä olleet nyt ihanan hempeitä. Tekisi mieli ostaa niitä vaikka kuinka paljon. 😀
Hei kiitos ehdotuksesta. Voisin jonkinlaisen postauksen koota kokoon. Rahaa menee kyllä järkysti ruokakauppaan viikossa saatika kuukaudessa.
Kiitos ja ihania kevätpäiviä myös sinne.♥

Kaverille kävi niin että esikoisesta sanottiin poika. Kaverini osteli sitten paljon vaatetta, olihan esikoinen kyseessä. Ja poikamaisia vaatteita… No, syntynyt nyytit olikin prinsessa ? ? vuoden päästä he saivat pojan joten vaatteet meni sitten hänelle. Paljon sai vauvalahjaksi tytön vaatetta. Omien kohdalla ennusteet menneet oikein ja oon
uskaltanut ostaa tytölle ja pojalle vaatetta ☺️

Tuo voi olla kyllä yllätys, kun on odotuksen ajan asennoitunut siihen, että saa pojan ja laittaa ja ostaa kaiken sen mukaan ja syntyykin tyttö. 😀 Mutta siellä pääsi sitten hänen hommaamat vaatteet lopulta myöhemmin käyttöön. 😀
Samoin meilläkin, että ne keistä nyt ollaan veikkaus saatu, ovat paikkansa pitäneet. Sillä olen tälläkin kertaa ostanut aika luottavaisin mielin tyttöjen vaatteita.

Heh, täällä rv 22+1 ja kaksosia siis odotellaan, rakenneultrassa selvisi että odotellaan poikaa ja tyttöä ? poika lupaukseen kyllä luotan, mutta se tyttö.. ite monta kertaa kaupassa hypistellyt tyttöjen vaatteita mutta en ole vielä uskaltanut ostella niitä! Pojalle löytyy paljon vaatetta tulevan isoveljen jäljiltä, mutta tokihan hänellekin muutama uusi vaate täytyy vielä hankkia ? sitten kun vielä tietäisi että onko tyttö varmasti tyttö vai ei.

Oii, ihanaa ja onnea sinne tuplien odotukseen.♥♥
Onko teillä kuinka usein ultria, jos saisit vielä parista samat veikkaukset, niin ehkä sitten uskaltaisit ostella jo tytölle vaatetta? Ja voihan sitä pukea alkuun neutraaleja ja sitten vauvan synnyttyä niitä oikein tyttöjen juttuja. 🙂

Kiitos 🙂 ultria kyllä on tiheämmin loppua kohden, ja seuraavaan onkin vain reilu pari viikkoa, jossa ajattelinkin vielä kysellä sukupuolet uudelleen 😀
Toki melko luotettavia ultrat nykyään on ja tarkasti ultraava lääkäri katsoikin, ehkä sitä ei itse vaan osaa ajatella pojan jälkeen sieltä tulevan myös tyttö 😀 Ihanahan se olisi päästä ostelemaan myös niitä tyttömäisiä vaatteita, itsekin pidän pitsistä ja röyhelöistä tytöillä!

Oi pääset siis jo ihan pian kurkkimaan vauvoja.♥ Jos silloin vielä varmistuu toinen tytöksi niin ostoksille vain. Noi tyttöjen vaatteet on kyllä ihania kaikkine pitseineen ja ihanine yksityiskohtineen.
Hih, mäkään en aikoinaan kahden tytön jälkeen osannut kuvitella alkuun meille poikaa ollenkaan ja vasta oikeastaan salissa uskoin, että poika se todella on. 😀

Minusta on kiva, kun vielä ”uskalletaan” pukea tytöt tyttömäisesti. Itse, tultuani tytön äidiksi parin pojan jälkeen, otin vaaleanpunaisista röyhelöistä kaiken irti, vaikka se selvästi ympäristöä välillä häiritsikin. Esimerkiksi neuvolan terveydenhoitaja kommentoi vauvan vaatteita: ei käytännöllisyyden, vaan ulkonäön perusteella. Oli sitä mieltä, että vaaleanpunaisissa mekoissa kasvaa hankalaksi prinsessaksi. No, ei kasvanut. Yllätys.

Kirppareilla pyrin ostamaan lapsille vaatteita ”värikartan” mukaan. Kun homman pitää muutamassa värissä, sopivat vaatteet aina myös keskenään yhdisteltäviksi. En itse niin vaatemerkeistä välitä, mutta värit ovat tärkeämpiä. On kiva huomata, miten kassalle kantamansa pino ”mätsää” keskenään, vaikka olisi monelta myyntipaikalta kerätty.

Minusta on just ihana pukea tytölle tyttömäisiä vaatteita kaikkine röyhelöineen ja pitseineen.♥
Jotenkin todella outoa, että neuvolassa alettu arvostelemaan pienen pukemista..törkeää jopa.

Hih, mulla oli nyt sama homma, kun olin kirppiksellä. Koitin pysyä niissä sävyissä joita olen ostellut, jotta vaatteet kävisivät mahdollisimman paljon yhteen. 🙂

Kyllä se välillä mietityttää enemmänkin, jos sieltä poika syntyy ja olen hamstrannut nyt aika paljon kaikkea tytölle, mutta luotan kyllä myös paljon meidän ultraajaan. Tai niin ainakin uskottelen nyt jatkuvasti itselleni. 😀 Meillä ei kahdesta ekasta tiedetty kumpi tulee, niin näistä muista on sitten haluttu tietää. Nelosen kohdalla taas kerrottiin vauvan sukupuoli vain parille ja muuta sai olla jännityksessä loppuun asti. 😀
Mutta onhan siinä ihana jännitys, kun ei tiedä kumpi syntyy.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X