äiti ja melukylän lapset - Banneri

Jo reilut puoli vuotta mies on tehnyt reissuhommia ja viime viikolla selvisi, että reissuhommat jatkuvat vielä syksyyn. Alkuun niiden piti päättyä keväällä, jotta mies olisi lähempänä töissä vauvan synnyttyä, mutta toisin kävi. Onhan se hyvä, että on töitä mitä tehdä, mutta minä kyllä silti petyin. Koko kesän suunnitelmat menevät uusiksi ja hieman jännittää miten arki lähtee sujumaan vauvan synnyttyä, kun mies asuu viikot muualla ja on apuna vain viikonloppuna.

Ensimmäistä kertaa edessä on erilainen vauva-arki. Helppoa ei varmasti tule olemaan, mutta toisaalta onni on sekin, että meillä on nyt takana hyvä pätkä arkea, jota olen pyörittänyt viitenä päivänä viikossa yksin. Meille on muodostunut tänä aikana ne omat rytmit ja olen saanut hoidettua kaiken niin, että ehdimme joka paikkaan ajoissa ja saan tehtyä kaikki kotihommat, ilman että ne mitenkään kertyät. Onni on myös se, että mennään kesää kohden ja voimme toivottavasti viettää paljon aikaa ulkona.

reissuhommissa-erilainen vauva-arki

Reissuhommat ovat kestäneet melkein koko odotusajan, joten kyllähän tämä alkaa tuntua

Alkuraskaus meni pahoinvoinnin kourissa viikolle 14 asti ja en oikein saanut mitään aikaiseksi. Sitten alkoikin miehen reissuhommat ja ne omat jutut jäivät. Toisaalta taas me saamme tehtyä kaiken yhdessä lasten kanssa, joten ei senkään kanssa ole mitään ongelmaa.

Nyt tosin olen ollut iltaisin väsynyt. Loppuraskaus verottaa voimia, joten kun saan lapset nukkumaan kaadun sohvalle. Ennen aina jumppasin hieman illalla, mutta nykyisin istun ennemmin tekemättä mitään ja juon kupin kuumaa ja syön iltapalan katsellen televisiota. Monesti myös menee se muutama rivi suklaata tai sipsiä ja Holiday dippiä. Sipsiä ja dippiä tosin vain viikonloppuna.

Kun vauva syntyy, eivät illat enää olekaan rentoutumista. Ne luultavammin sisältävät paljon imetystä ja pienen sylissä pitämistä. Toivon mukaan ei hirveästi itkua ja kanniskelua. Lisäksi olen päättänyt, etten ota silloin liikaa stressiä kotitöistä, vaan keskityn tärkeämpiin asioihin. Varmasti se rytmi löytyy sitten vauvankin kanssa.

En ollut kyllä varautunut ihan tämmöiseen vauva-arjen aloitukseen, saatika silloin alkuun aika yksinäiseen odotusaikaan, mutta kokemuksena tämä on ollut opettavainen. Olen huomannut, että kykenen kyllä yksin hoitamaan tämän kaiken ja olen aika hyvä aikatauluttamaan. Tässä kaikessa eniten  harmittaa se, että lapset eivät näe kesälläkään isäänsä paljoa ja mieheltä menee paljon vauva ajasta ohitse.

Seuraatko meitä jo instagramissa tai facebookissa?

Kommentit (12)

Varmasti on ja tulee olemaan tietyllä tapaa todella raskasta. Meillä on täällä sama tilanne ja tiedän hyvin miltä tuntuu! Tsemppiä arkeen! ❤️

Mä nostan kyllä sulle hattua. Se ei oo mikään helpoin homma saada arki rullaamaan sujuvasti yksin menen lapsen kanssa. Mä oon pari kuukautta Nuutin vauva aikana ollut viikot yksin ja välillä tuntui illalla,että en oo kerinnyt mitään tehdä päivän aikana!mutta kummasti sitä sitten muodostui hyvä rytmi päiviin ja ei ollut enää mitään ongelmaa.
Mutta voin hyvin kuvitella,että olisit varmasti ilolla ottanut vastaan uutiset reissuhommien loppumisesta,tsemppiä,teille kaikille ♡♡

Kiitos.♥
Alku tulee varmasti olemaan haasteellinen, mutta uskon myös, että saadaan arki sujumaan niin kuin nytkin saatiin. Varmasti vaatii taas muutoksia tutuksi tulleiksi arjen rytmeihin, mutta eiköhän se siitä muokkaannu. Kunhan se joka kerta iskenyt rintatulehdus pysyisi tällä kertaa poissa (mitä kyllä epäilen).

Hei,
Ensinnäkin kiitos ihanan positiivisesta blogistasi, sitä on aina kiva lukea. Itselläni on vain kaksi lasta ja ihmettelenkin täällä, miten selviät kaikesta yksin arkena. Olisikin mielenkiintoista lukea siitä, missä välissä niitä kotitöitä kerkiät tehdä :).

Moikka,
ihana kuulla, että viihdyt blogini parissa.♥
Tuntuu että teen kotitöitä vähän jatkuvasti pikkuisen. 😀 ETässä muutama esimerkki.. pyykinpesu/ripustaminen/paikoilleen laitto sujuu parhaiten aamulla tai myöhään illalla. Imurointi tapahtuu joskus osissa yksi huone kerrallaan ja astianpesukoneen tyhjäys aina heti ruokailun jäljeen tai joskus ennen sitä.

Hei! Meilläkin on mies viikot reissussa ja tulee kotiin viikonlopuksi. Tässäpä sitä saa jännätä, pääseekö mies synnytykseen ja miten saan arjen pyörimään 5v:n ja vauvan kanssa kesällä. Alkushokkiin mies on onneksi viikon kotona, kunhan vauva syntyy. Tsemppiä! 🙂

Pidän peukkuja, että siellä mies kerkiää mukaan synnytykseen. 🙂
Ihanaa kun mies sitten viikon kotona apuna. Meillä mies tuskin kerkiää olla poissa töistä, mutta sen näkee tarkemmin sitten kun pieni syntyy.
Kiitos tsempeistä ja kovasti tsemppiä sinne myös.♥

Varmasti on rankkaa mutta varmasti selviät. Asiat kun ovat miten ovat niin siihen vaan sopeutuu koska ei muuta vaihtoehtoa ole. Tarvitset vain kannustusta etkä kauhistelen varmasti kaikkihan tietää ettei se ole ideaalitilanne mutta silti vain hetken. Tsemppiä ?

Kiitos.♥
Kyllähän tästä selvitään vaikka alku voikin tuntua haastavalta. Johan tässä on nytkin pitkän aikaa jo kaikki hoidettu kotona yksin. 😀

Tsemppiä tulevaan vauva-arkeen!
Meillä myös edessä erinlainen vauva-arki/vuosi. Meillä alkaa nyt toukokuun alussa,jolloin mullakin LA raksa projekti. Joka vie kans miehen illoiksi ja viikonlopuiksi pois kotoa. Onni on että raksa kävely matkan päässä niin voin lasten kanssa käydä iltaisin isiä poikkaamassa. 🙂

Kiitos.♥
Hurjasti tsemppiä sinne raksa projekstiin ja raskauden viimeisille viikoille.♥ Teille onkin tulossa sitten aikamoinen vuosi. Mutta ihanaa, että pääsette käymään siellä kävellen, ettei sen kauempana ole.:)

Kiitos ja kovasti tsemppiä sinne myös.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X