äiti ja melukylän lapset - Banneri

Hei ajattelin tulla kertomaan teille mikä on suihkutissien tilanne tällä hetkellä. Tilannehan oli jokin aika sitten ihan mahdoton, kun maitoa tuli ihan överisti ja vauvalla oli vaikeuksia syömisen kanssa. Itsellä oli olo, etten selviä koko imettämisestä! Vauva jopa välillä hylki oikeaa rintaa, koska se tuntui suihkuavan voimakkaammin.

Ilokseni voin ilmoittaa, että olen jotenkin saanut suihkuavat tissini hallintaan ja imettäminen jo nykyään muistuttaa imettämistä, eikä ole yhden sortin härdelliä, josta minä ja vauva koitetaan vain selvitä. Vaikka olen kärsinyt tästä vaivasta ennenkin, niin tällä kertaa tilanne oli mahdoton. Kiitos teille, jotka heititte minulle vinkkejä, niillä saatiin tämäkin ongelma jo jotenkin hallintaan.

Heipat suihkutisseille

Syötin alkuun vain kaksi kertaa peräkkäin samasta rinnasta, mutta vasta kun lisäsin sen kolmeen peräkkäiseen kertaan alkoi tulla helpotusta. Kolmannella peräkkäisellä kerralla jopa vauva nautti syömisestä ja katsoi minua silmiin. Se oli juuri niin ihanaa kun imettäminen on. Vaikka maito nousi ja sitä tuli paljon, se ei enää suihkunnut ja me selvisimme tilanteen kanssa. Lisäksi vauva oppi sylkemään liian maidon pois tai  vetämään pään sivuun, jos maitoa tuli vielä liian nopeaan.

Toinen rinta on kyllä meinannut räjähtää siinä vaiheessa, kun aloitin syöttää toisesta kolmatta kertaa, mutta vältin pumppaamista ja vasta kun oli ihan pakko pumppasin pahimman paineen pois. Hiljalleen pystyin jättämään pumppaamisen ja nyt rintapumppuun tulee tartuttua enää vain satunnaisesti.

Nyt kun maitoa ei tule enää suihkuamalla, vaan vain ”tiputtamalla” olen vähentänyt peräkkäisen syöttämisen kahteen kolmen sijasta. Joskus syötän myös ihan vuorotellen ensin toisesta ja sitten toisesta. Mutta jos syöntiväli on ollut pitkä tarvii ehdottomasti syöttää peräkkäin kaksi kertaa samasta.

Selvästi parannusta on tapahtunut siihen tilanteeseen mistä lähdettiin. Ihanaa kun imettäminen sujuu näin hyvin ja se ei ole enää pelkkää imetyksestä selviytymistä. Nimittäin ei ole kovinkaan kiva, kun maitoa tulee sillä vauhdilla. Parasta on myös se, ettei vauva enää hörpi imiessään niin valtavasti ilmaa ja vatsa ei muistuta syömisen päätteksi äärimmilleen täyteen puhallettua ilmapalloa.

Sanoin heipat suihkutisseille ja toivon, että nyt voimme nauttia imetyshetkistä ilman ylimääräistä härdelliä.

Kommentit (6)

Kiva, että tilanne rauhottui eikä suihkuaminen ole enää niin valtavaa 🙂

Ihanaa kuulla, että on imetys lähtenyt sujumaan kivuttomammin! ❤️?

♥ On kyllä nyt paljon mukavampaa meille molemmille nyt. 🙂

Minullakin oli ”suihkutissit” ensimmäisen lapsen aikaan. Ostin maidonkerääjät ja pidin niitä melkein koko ajan, koska maitoa nousi aina niin yllättävissä tilanteissa, että olisi muuten ollut paita ja muutkin vaatteet koko ajan vaarassa kastua. Ja kun menin kauppaan, niin se oli ihan vakio, että varsinkin siellä rinnat täyttyivät ja ajattelin, että aha, vauvalla taitaa olla kotona nälkä. Yleensä piipahdin äkkiä kaupassa ja vauva jäi isän hoitoon. Silloin nostin nyrkit leuan alle ja käsivarsilla painoin rintoja kovasti, ennen kuin kerkesivät ihan ”räjähtämis-pisteeseen” asti. Myöhemmin maitoa tulikin sitten vähemmän.

Hei, mulla myös tuo sama tyyli käytössä, painaa rintoja. 😀 Helpottaa jonkin verran sitä kivistämisen tunnetta. Onneksi se maidon tuleminen tasaantuu kun vauvalle tulee ikää. Vaikka täällä välillä yöllä pitkän syöntivälin jälkeen oma varustus on ihan räjähtämäisillään.

Kyllä, tuli imetyshetkistä paljon mukavempia meille molemmille. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X