äiti ja melukylän lapset - Banneri

Imetys on vähentynyt hiljalleen. Noin reilu kuukausi sitten taapero ei kaivannutkaan aamulla herättyään tissiä, vaan paineli suoraan keittiöön syöttötuolin ääreen. Olin vähän, että näinkö hän sitten jättää itse aamutissin pois ja kyllä, se meni niin kivuttomasti. Enää meillä oli iltaimetys ja ajattelin, että jatketaan sitä Saagan tahtiin, en kiirehdi lopettamista.

Torstaina söimme iltapalan normaaliin tapaan, hoidimme iltapesut ja laitoimme yökkärin päälle. Taapero tarrasi kaulaani, kun kävelimme makuuhuoneeseen. Kun sitten oli imetyksen aika, taapero käänsi päänsä pois ja osoitti sängylle samalla sanoen ”tutti”. Olin hieman hämilläni, sillä yleensä iltaimetys on ollut hänelle niin tärkeä, mutta hän otti tutin onnellisena suuhun ja rätin kainaloon. Nostin tytön sänkyyn unipupujen viereen, laitoin peiton päälle ja istahdin meidän sänkyyn.

Tähänkö se imetys loppui? En ollut vielä valmis!

Istuin siinä sängyllä hämmästyneenä siitä mitä juuri tapahtui. Tässäkö se nyt oli, ei enää imetystä? Samalla olin kuitenkin iloinen. Taapero oli nyt valmis lopettamaan, ei itkuja sen vuoksi, vaan tyytyväinen pieni ihminen, joka oli valmis jättämään tämän vaiheen taakseen. Tämä meni lopulta juuri niin miten sen halusinkin menevän, mutta silti tuli jotenkin erityisen haikea olo.

En tainnut olla itse vielä valmis lopettamaan. En ollut varautunut tähän mitenkään. Minun piti vielä ottaa yksi imetyskuva ennen lopetusta ja sekin jäi ottamatta. No mutta en minä yhden kuvan takia nyt kuitenkaan sure, minulla on kasa ihania muistoja meidän imetysajalta, joita muistella. Varsinkin se hetki, kun toinen kietoo kätensä sinun peukalon ympärille ja tuijottaa suoraan silmiin. Niin hän teki ihan pienestä vauvasta taaperoksi asti.

Nyt imetys on hänen kanssaan ohitse.  Olen onnellinen siitä, että se kesti näinkin pitkään ja etenkin siitä, että se kesti juuri sen ajan, joka tuntui meidän taaperosta sopivalta. Jälleen kerran yksi hyvä imetyskokemus taskussa ja montaa ihanaa hetkeä rikkaampana, on hyvä jatkaa eteenpäin. Ja vaikkei enää imetystä olekaan kuvioissa, rakastaa tuo pieni edelleen olla lähellä ja sylissä, ja se vasta on ihanaa.

Kommentit (4)

Ja hei.. nythän ulkomailla on jo ensimmäisiä alkoholittomia baareja. Niitä odotellessa 😊!

Voi, ihanasti meni sitten teillä imetyksen lopetus ❤ kumpa meilläkin menisi kunhan on loppuakseen imetystaival.
Mun kuopus pian 2v ja ei ole valmis lopettamaan vielä(kään).. en tiedä olenko itsekään valmis kokonaan lopettamaan..
taaperoimetystä vaan ulkopuoliset arvostelee toisinaan tosi ikävästikin, huoh .😯
Mukavia halittelu ja sylittelyhetkiä teille ☺

Meni kyllä niin kivuttomasti ja tuli minulle niin täytenä yllärinä koko lopetus. 🙁 En ollut yhtään varautunut tähän vielä.
Mutta ihania imetyshetkiä teille vielä.♥ Jatkakaa ihan niin kauan kuin se teistä tuntuu hyvältä ja koita olla välittämättä ikävistä arvosteluista. Ei se muille kuulu kauanko teillä imetys kestää.♥

Ai jaa, en olekaan kuullut tuollaisista. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X