äiti ja melukylän lapset - Banneri

Joulu lähestyy hurjaa vauhtia ja mietteet kääntyvät jälleen kerran yhteen asiaan, hankitaanko aito kuusi vai muovikuusi? Tätä mietittiin jo viime vuonna, mutta lopulta päädyttiin aitoon kuuseen, joka löytyi omalta pihalta. Nyt ollaan mietitty tätä jälleen ja mieli vaihtelee sen suhteen useasti.

Aito kuusi tuo mukanaan ihanan tuoksun. Muovikuusen kanssa sitä tuoksua ei saa, mutta toki sitä voisi katkoa muutaman oksan maljakkoon tuoksua tuomaan. Aito kuusi voisi jälleen löytyä ilmaiseksi ihan omalta pihalta tai lasten isomummun ja isopapan metsästä. Tällöin siihen ei menisi yhtään rahaa ja kuusi olisi kotimainen. Toisaalta taas säälittää hieman kaataa puu, joka on vain muutaman viikon meitä ilahduttamassa.

Aito kuusi myös tiputtaa niitä neulasia, joita löytyy monesti vielä pitkään joulun jälkeen, ne kulkeutuu aika kätevästi ympäri asuntoa. Meillä lapset vaihtelevat alkuun kopristeiden paikkaa useasti päivässä ja uskon, että taapero tekee sitä tänä vuonna eniten, joten neulasia todellakin tulee irtoilemaan. Sitä voi kyllä hieman hillitä, kun imuroi kuusen ympärystön päivittäin. Kuuselle pitää muistaa lisätä säännöllisesti vettä, sillä kuusi juo älyttömän paljon. Joskus aidon kuusen mukana sisälle kulkeutuu myös kaikenlaisia ötököitä.

Aito kuusi vai muovikuusi – Kumman sitä tänä vuonna hankkisi?

Muovikuusi taas ei neulasia tiputtaisi ja niitä löytyy monessa eri koossa ja värissä. Huurrekuusista kuulemma irtoilee paljon sitä huurretta, mutta sellaista en ole meille edes miettinyt.  Hakusessa on ollut aidon näköinen kuusi ja ledivaloilla. Sellaisia on löytynytkin ja todella moni muovikuusi on ihan todella aidon näköisiä, mutta se hinta. Saisi kyllä pulittaa aika paljon rahaa yhdestä muovikuusesta. Toki se on monivuotinen, neulasia ei löytyisi tyyliin vielä juhannuksena, olisi valot valmiina yms, mutta silti monissa hinta korkea.

Toki se hinta menee vain kerran ja muovikuusi kestää monta vuotta. Mutta kun ei olla koskaan itse jouduttu vielä siitä aidosta kuusesta maksamaan, niin sillä se summa tuntuu isolta. Muovikuusen yksi ihana puoli on se tasainen tuuheus ja se, että se on kauniin muotoinen. Aito kuusi on monesti harva, varsinkin kun ei ikinä ole ollut mitään joulukuuseksi kasvatettua kuusta.

Muovikuusi tietysti pitää myös säilötä jonnekin joulun jälkeen. Mikään hurjan isohan se laatikko ei ole, mutta vie se kuitenkin säilytyksessä tilaa. Meilläkään sitä säilytystilaa nyt ei ihan hirveitä määriä ylimääräistä kuitenkaan ole.

Meillä mies on enemmän kallistunut siihen aitoon ja itse olen kahden vaiheilla. Ehkä mennään tämä vuosi aidolla ja jos vaikka muovikuusia jäisi aleen ja ostaisi valmiiksi jo seuraavaa vuotta ajatellen. Katsotaan nyt mitä tehdään. Jokin kuusi varmuudella ainakin tulee. Olisikin hauska kuulla, tuleeko teille aito vai muovikuusi?
Seuraa meitä myös instagramissa.

Kommentit (2)

Aito kuusi vaihtui viime vuonna tekokuuseen. Mietin aivan samoja asioita kuin sinäkin, ja päädyin tekokuuseen. Hinta hirvitti, koska ostimme aika ison ja tuuhean tekokuusen, mutta olen ollut tyytyväinen. Kuusi on todella kaunis ja tälläkin hetkellä se on jo koristeltu 😊. Hinta tulee vuosien saatossa takaisin, ja kuusi on joulun aikaan pitempään koristeltuna koska se ei varista.

Hei ihan mahtava kuulla. 🙂
Se kyllä varmasti maksaa itsensä takaisin, koska on kuitenkin niin monivuotinen. Ja varmasti paljon pidempään esillä kuin se aito.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X