äiti ja melukylän lapset - Banneri

Pitkään se korona pysyi loitolla meidän perheestä, mutta enää ei voitu välttää tartuntaa, kun tauti alkoi kunnolla pyörimään täällä päin. Milloin mistäkin sai lukea altistumisista ja tartunnoista. Tuntui, että sen välttäminen olisi täysi mahdottomuus. Ja tavallaan tuli sellainen tunnekin, että tulisi nyt sitten niin ei tarvitsisi koko ajan miettiä koska se nyt mahtaa iskeä meille.

Täältä tautipesästä ajattelin kertoa miten meillä tämä on tähän mennessä edennyt. Instagramin puolella olen saanut paljon viestiä siitä kuinka missäkin perheessä on sairastettu ja tuntuukin, että niin monilla eri oireilla sitä voikin tämän sairastaa ja osa ollut ihan oireettomanakin positiivisia.

Meillä yksi lapsista alkoi oireilemaan tiistaina. Tehtiin kotitestiä ja se näytti negatiivista. Seuraavana päivänä uusittiin testi ja positiivinenhan siihen tuli. Soittelin terveyskeskukseen vielä, tarvitaanko virallista testiä hänestä ja se päätettiin vielä ottaa. Sieltä tulikin illalla vielä vahvistus positiiviselle testille. Potilas pääsi tautinsa kanssa aika helpolla ja ei missään vaiheessa ollut kovin kipeä.

Onko se korona vai jotain muuta?

Yhden sairastuneen jälkeen täällä on useampi valitellut kurkkukipua, pääkipua ja väsymystä, mutta positiivisia ei olla saatu testeihin heiltä. Itsellä oli parin päivän ajan päänsärkyä, mutta se voi toki johtua ihan hartiajumista, joka on tullut lumitöiden seurauksena. Saa nähdä onko osalla sitten jotain ihan muuta kuin koronaa ja iskeekö tauti myöhemmin vai eikö vaan saatu sitä näkymään kotitestissä.

Eilen yksi lapsista valitteli pääkipua. Pyysin mittaamaan kuumeen ja sitä olikin aika reippaasti. Ilta oli hänelle aika kurja, mutta lääkkeen avulla sai yön nukutuksi. Tänäänkin ollut kuumetta ja tehtiin kotona testi, johon tuli heti positiivinen tulos näkyviin. Joten tällä hetkellä meillä testien mukaan on taudin saanut kaksi yhdeksästä. Onneksi tuo kotitestien tekeminen on sujunut hyvin ja lapsetkin antaneet ne hyvin tehdä, kun ei satu yhtään.

Nyt sitten jännitetään käykö tämä korona meidät kaikki läpi ja millä oireilla me kaikki tämä tullaan sairastamaan. Olisi kiva, jos kaikilta saisi sen positiivisen tuloksen, niin tietäisi varmaksi, että se on nyt sitten sairastettu, mutta nähtäväksi jää saadaanko ne kaikilta. Nyt kuitenkin, kun niin moni oireilee jotenkin, jäävät lapset kotio ja ensimmäisellä positiivisella on tuo viiden päivän karanteeni ohi.

Itse en ole myöskään nyt muualla liikkunut kuin lenkillä. Meidän äiti ja isä toimittivat meille oven taakse ruokatarvikkeita ja muuta tarviketta ja ystäväni on myös lupautunut auttamaan jos tarvetta. Mehän saisimme toki liikkua, jos ei näy positiivista tulosta ja on oireeton, mutta nyt olemme toimineet ainakin vielä näin.
Hurjasti tsemppiä sinne kaikille, kenellä korona juuri tällä hetkellä vieraana.

Kommentit (6)

Hei ! Saitteko kaikki taudin ja olitteko itse kerenneet saada jo kolme rokotetta ?

Eihän se korona välttämättä kotitestissä näykkään. Mullakin oli kotitesti useampaan otteeseen negatiivinen ja sitten kun menin viralliseen testiin sain positiivisen tuloksen. Olin kyllä jo kotitestiä otettaessa oireinen.

Meillä oli selvästi osalla ensin eri tauti samaan aikaan, joka meni parissa päivässä ohi. Siitä viikkoa myöhemmin iski sitten korona samoilla oireilla, kun muuhunkin perheeseen ja kotitestit pos oireiden alettua seuraavana päivänä.

Tsemppiä ja pikaista paranemista sinne.
Meillä kävi koko sakin läpi tammikuun lopussa. Onneksi lähes kaikki yhtä aikaa niin ei menny montaa viikkoa. Toivottavasti selviätte lievillä oireilla, niinku me. 🙏Reuma tyttö selvis pelkällä kurkkukivulla 👍

Kiitos paljon. Nyt jo onneksi voidaan paremmin. 🙂
Hyvä juttu, että meni siellä helpolla läpi ja nopeasti. Täällä kesti pari viikkoa kokonaisuudessaan ja osa pääsi vähän helpommalla kuin toiset. 🙂

Kaikkiin tauti tuli. Kaksi viikkoa meni, että oli kaikki mennyt läpi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X