eveliina matilda - Banneri

Lastenvaatteet on niiin ihania! On pikkiriikkisiä mekkoja, farkkuja, housuja, jumpsuitteja, neuleita ja vaikka mitä! Kaupat ovat pullollaan ihania muotivaatteita pikkuihmisille. Nykyään monien vaateketjujen vauvan- ja lastenvaatteet ovat minikokoisia kopioita aikuisten vaatteista. Tiedä sitten onko tämä hyvä vai huono juttu… Mielestäni lasten täytyy antaa olla lapsia ja pukeutua niin kuin lapsille on sopivaa, mutta kuitenkin tykkään tyylikkäistä vauvanvaatteista ja haluan pukea meidän vauvan muihinkin vaatteisiin kuin pelkkiin bodyihin ja potkuhousuihin. Ainakin silloin kuin mennään jossain ihmistenilmoilla.

Olen ihastunut KappAhlin Newbie vauvanvaatemallistoon. Värit ovat luonnollisia ja hempeitä. Etenkin tyttövauvalle minä löydän sieltä vaikka mitä. Newbie malliston vaatteiden hinnat ovat hieman arvokkaampia kuin perusvaatteet esim. h&m:ssä, mutta mielestäni hinta-laatusuhde on silti ihan kohdallaan.

 KappAhl

Löysin muutama kuukautta sitten myös POMPdeLUX vaatemerkin. Siellä ei ole ihan vauvojen vaatteita, mutta kun meidän lapsi kasvaa, haluan pukea hänet osittain tämän vaatemerkin tyylisiin vaatteisiin. Jälleen värit ja materiaalit miellyttävät mun silmää. Hinnatkaan eivät ole mahdottomia!

POMPdeLUX

Lastenvaatteista mun inhokkeja ovat sellaiset printtipaidat, eli paidat joihin on plätätty esim. joku disney-kuva, tai joku cars-aiheinen kuva. Paitsi että ne ovat mielestäni rumia, niitä on vaikea silittää ja kuvat yleensä haalistuvat ja halkeilevat pesussa. Varsinkin nyt Angry birds paidat ovat pikkupoikien suuressa suosiossa. Mä yritän viimeiseen asti välttää kaikkea näihin tipuihin liittyvää. 😀 En vaan ymmärrä että miksi niitä lintuja on oltava ihan kaikkialla! Lentäköön linnut siellä pelissä, mutta miksi niistä taritsee vääntää kaikenlaista krääsää?  Angrybirds kahvia ja- limsaa, karkkia…….. Lista on loputon. Jos nää linnut ovat hitti vielä kun meidän lapsi on vähän vanhempi niin sori vaan, oon ilkeä äiti enkä aio ostaa lapselleni yhtään tuotetta mitä yritetään markkinoida noiden lintujen avulla.

En myöskään tykkää Me&I vaatteista. Mielestäni värit ovat liiat kirkkaita ja joidenkin vaatteiden materiaalit ovat outoja. En yhtään tykkää niistä froteisista vaatteista. Eikö ne mene sellaisiksi koppuraisiksi?Päiväkodissa työskennellessäni monella lapsella oli kysyisen merkin vaatteita ja 90% siellä näkemistäni kyseisen merkin vaatteista oli hyvin käytetyn näköisiä, nukkaisia ja kuvat haalistuineita. Olivatkohan vaatteet sitten vain vanhoja ja paljon käytettyjä? Sillä niillä hinnoilla uskoisi saavan jo laatukamaa. Me&I vaatteet ovat kivasti lasten vaatteiden näköisiä, mutta eivät ihan mun makuun sopivia.

Vauvan vaatetuksessa mukavuus ja käytännöllisyys ovat tietysti ensisijalla. Vaunuissa makoilevaa vauvaa ei varmasti ole järkevää pukea tiukkoihin ja jäykkiin farkkuihin. Itse suosin pikkuvauvoilla pehmeitä ja joustavia farkkulegginsejä oikeiden farkkukankaiden sijaan. Housuja ostaessa kannattaa aina tarkistaa ettei vyötäröosio ole kovin paksu ja kova, ainakaan selkäpuolelta. Hupparit ja hupulliset neuleet ovat ulkona käytettäessä varmasti hyviä kun huppu on päässä, mutta sisällä ollessa luulen hupusta olevan enemmän haittaa, meinaan sitterissä tai lattialla makoillessa huppu saattaa painaa pientä selkää.

Minkä merkkien vauvan- ja lastenvaatteista te tykkäätte? Jakakaa kaikki hyvät nettikaupat munkin tietoon! 🙂

Kommentit (5)

Meidän vauva on jo iso tyttö, mutta hänen ollessaan pieni tykkäsin kovasti juuri Lindexin, Kappahlin ja H&M:n vaatteista kuten edelleenkin, mutta nyt kun hän on isompi on mukaan tullut myös muutama hassu Me&I vaate. PompDeLuxista tykkään todella kovasti ja sieltä varmaan tilailenkin heti kun menen takaisin töihin. En ole mitenkään merkkiuskollinen vaan ostan vaatteet tytölleni sillä perusteella miltä ne tuntuvat ja näyttävät.

Eniten pidän mustavalkoisista vaatteista joita on kyllä hankala löytää kun usein mukana on jotain muutakin väriä. Painokuvista vaatteissa en pidä vaan kierrän ne kaukaa. Jos joku siis tietää mistä löytyy mustavalkoisia n.90cm vaatteita niin kertokaa linkki mulle!

Mulla kyllä just sama maku kun sulla 😀 Olis kiva jos tämä meidän maha-asukki olisi tyttö, niin hankkisin varmaan kaikki nuo Newbien tyttövauvanvaatteet 😉 Sit nuo PomDeLuxit on myös mun lemppareita, toivottavasti pääsis joskus kutsuille. Ja sit ne ängriböödsit, yäk! Mä en edes koskaan ole pelannut koko peliä.

Benettonilla on myös kivoja lasten vaatteita, mutta tietysti ovat aika hintavia verrattuna näihin H&M, Kappahl, Lindex ketjuliikkeisiin.

Joku tossa ylempänä mainitsikin Nextin. Itte en oo sieltä tilannut, mutta vähän jo kuolaillut etukäteen. Oon käsittänyt, että sieltä olis helppo tilata Suomeenkin. http://www.next.co.uk/newborn

Pyysit postausideoita aikasemmin… Voisit kirjoittaa millainen vauvanhuone teille tulee
(kalusteet, tekstiilit ym…) tai minkälainen olisi haaveissa 🙂

Samoilla linjoilla olen ja on pitänyt tehdä tästä aiheesta postausta itsekin. 🙂 Yksinkertaisesti vihaan noita printtipaitoja mitä saa vaikka tokmannilta tai jostain ja nyt jo kauhulla odotan, että mitä teen jos miehen sukulaiset kiikuttaa meille jotain disneyprinsessapaitaa lahjaksi…Omani toivottavasti sen verran tietävät mistä tykkään, etteivät edes yritä.

Samoin nuo miikkarit on mulle vähän outo juttu…En ymmärrä ollenkaan niiden viehätystä. Hinta on järkyttävä ja vaatteet jotenkin turhan retroja minun makuun. Popin vaatteistakin löysin vain kivoja perusvaatteita, muuten menee jotenkin samaan sarjaan miikkareiden kanssa.

Newbiet on aivan ihania, mutta mutta taas se hinta. Tästä syystä meillä ei niitä olekaan yhtään. Käytettynäkin on hinnat pilvissä ainakin facekirppiksillä ja tavan kirpparilla en ole nähnyt myytävän yhtään newbie vaatetta meillä päin. Pompdeluxiin ihastuin minäkin. 🙂

Summarum, ostan siis pääasiassa tytön vaatteet kirppareilta koska ne ovat halpoja mutta usein kuin uusia. En osta siis varsinaisesti mitään merkkiä. 🙂

Voi, niin tuttua.. vihaan juuri noita printtejä ja me&i:sta en vaan ole oppinut tykkäämään. Ne jotku haaremihousut on ihan kivat mut hinnat on tosiaan pilvissä. . Mulla on kaksospojat joten en tosiaan viitsi laittaa yli 60e yhtiin housuihin..

Newbiet on kivoja ja sit tykkään myps name itistä. Sielläkin hintalaatusuhde kohdillaan. Myös polarn o pyretin trikoot on meillä kovalla käytöllä. Siis ne perus leggingsit ei ne raitapöksyt 🙂

Kurkkaa nextin verkkokauppa, siellä on kans kivoja!

ite oon ostellu pojan vaatteet kappahl, H&M, seppälä, lindex ja ellos.. Tykkään joistain me&i vaatteista, mutten raaski niistä niin suurta summaa maksaa..

Housuissa vauva-aikana katsoin aina sen joustavuuden ja pehmosuuden lisäksi vyötäröstä, että se oli se semmoinen tosi leveä resori, eipä ainakaan painannu mistään! 🙂

Ja bodeissa osoittautui kaikkein parhaimmaksi ne, mitä ei tarvii pään yli nykiä, vaan on nepparit tai nauhat edessä/sivuilla niinkuin takin pukisi, tiedät varmaan 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X