eveliina matilda - Banneri

Puhutaan taas hetki mun lempiaiheesta; hiuksista! Kirjoitin huhtikuussa postaussarjan ensimmäisen osan: brunetesta blondiksi, joka kannattaa lukaista jos olet yhtä kiinnostunut hiuksista kuin minä. Tämä postaus on siis sarjassaan toinen ja todennäköisesti viimeinen, sillä projektini on nyt valmis. Pääsin tavoitteeseeni eli luonnollisen vaaleaan väriin kivuttomammin ja nopeammin kuin olisin uskonut. Nyt haluan jakaa projektin aikana kerryttämäni viisaudet kanssanne ja jaan vinkkini onnistuneeseen hiusten vaalennukseen.

Lähdin vaalennusprojektiin tummanruskeasta hiusväristä. pssst. ihanat hopeakorut ovat Luv Northin!

Käytä osaavaa kampaajaa, joka vaalentaa raidoittamalla

Välttääksesi kiusallisen oranssin välivaiheen sekä puhki palaneen lopputuloksen, toteuta vaalennusprojekti vain ja ainoastaan kampaajalla. Minulle oli alusta asti itsestään selvää, että omassa kylppärissä vietettyjen ammoniakin hajuisten, epätoivoisten takaraivolle kurkottelujen ja tuskanhien täyteisten tuntien sijasta istuisin kampaajan penkkiin. Luin tuoreet naisten lehdet, juttelin mukavia ja vastaisin ”kyllä kiitos”, kun minulta tiedusteltiin halukkuuttani nauttia kahvia. Kampaajalla käynti on todellakin koko rahan arvoista. Iso värin muutos projekti maksaa toki paljon ja jos sinulla ei ole siihen varaa nyt, niin neuvon odottamaan ja säästämään.

Kotona värjätessä tukkaan menee useilla kympeillä vaalennus- ja väriainepurkkeja ja pahimmillaan voit omien yritystesi jälkeen joutua maksamaan kampaajalle tukan korjaamisesta – jos korjaaminen enää edes on mahdollista. Minulla ei ole omakohtaista kokemusta hiusten vaalentamisesta kotona, mutta olen muodostanut kauhukäsitykseni Facebook -ryhmissä näkemistäni kotivaalentajien  rohkeista varoituskuvista. Ei kannata päästä tummasta väristä eroon sillä hinnalla, että saat kemiallisen leikkauksen jäljiltä kuivana ja katkenneena sojottavan kanarialinnun värisen pehkon.

Kampaajalla käynti ei välttämättä ole aina tie autuuteen sillä myös kampaajissa on eroja. Suosittelen käyttämään kampaajan etsimiseen hieman vaivaa ja unohtamaan kaikki mulle heti nyt -ajatukset. Hyvälle kampaajalle ei välttämättä löydy aikaa edes kuukauden päähän, vaan käyntiä voi joutua odottamaan pitkään. Tämä on kuitenkin hyvä asia, sillä suosio kertoo yleensä siitä, että kampaaja on hyvä. Täyteen buukatun varauskirjan lisäksi kiinnittäisin huomiota kampaajan työnäytteisiin, joita itse tykkään metsästää Instagramista.

Tammikuussa tasaisen tummanruskeaksi värjätty tukkani oli jo kolmen kuukauden päästä näin kulahtanut.

Jotain voi tehdä myös itse! Hiusvärin poisto C-vitamiinipesulla

Olen hyvä neuvomaan muita, mutta en toki malttanut pitää omia näppejäni täysin erossa tukastani. Törmäsin somessa askorbiinihapolla kotona tehtävään c-vitamiinivaalennukseen ja kiinnostuin kokeilemaan tätä hellävaraiseksi hehkutettua värinpoistoa ennen ensimmäistä kampaamokäyntiä. Ostin ruokakaupasta Herbinan syväpuhdistavaa shampoota sekä leivontahyllyltä löytyvää askorbiinihappoa, eli c-vitamiinia. Sekoitin 20g askorbiinihaposta, 2rkl vedestä ja noin 1dl shampoosta tahnan, jonka hieroin aavistuksen kosteaan tukkaan. Annoin tahnan vaikuttaa päässäni noin 45 minuuttia, kunnes huuhtelin hiukset runsaan hoitoaineen kera.

Lopputulokseni oli hyvin lämpimän sävyinen ja aavistuksen edeltänyttä kuivempi tukka. Epämieluisasta sävystä huolimatta hiusväriä irtosi tukasta paljon ja kuvittelen tämän olleen vaalennuksen kannalta positiivinen asia. Todellisuudessa en voi tietää oliko toimenpiteestä enemmän haittaa vai hyötyä. Voi olla, että kampaaja sai aikaan suuremman muutoksen kun tukassani ei ollut enää niin paljon vanhaa väriä. Tai sitten kampaaja olisi voinut säästää minut tältä vaivalta vielä hellävaraisemmilla keinoilla.

Askorbiinihappo-vaalennus poisti väriä tehokkaasti.

Kosteuta, kosteuta ja kosteuta!

Kotikutoisen värinpoiston jälkeen ymmärsin, että hellävaraisinkin vaalennus tulee kuivattamaan hiustani. Lopetin siis kaiken hiusten lämpökäsittelyn, kuten föönaamisen, suoristamisen ja kihartamisen. Näiden sijasta aloin lutrata hiuksiani hoitoaineella, naamioilla ja öljyillä. Silikoonittomilla tietysti, kuten ajan henkeen kuuluu. Haudoin latvoja Nuxen öljyssä ennen hiusten pesua, pesin hiukset Garnierin Hair Foodilla enkä voinut kuvitellakaan kaatavani päähäni mitään niin kamalaa kuin Herbinan syväpuhdistavaa. Olin varsinainen rasvaletti, mutta luulen, että osittain siitä syystä tukkani voi nyt paremmin kuin ennen vaalennusta.

Kampaajan ensimmäisen raidoituksen jälkeen hius oli lämpimän hiekkainen.

Lämpimästä hiuksesta löytyi myös hyvin vaaleita osioita.

Ravitse hiusta sisäisesti ja pidä huolta päänahasta

Ennen vaalennusprojektia, eli maaliskuun tienoilla lisäsin päivittäiseen vitamiinikourallliseeni biotiinia. Biotiinin luvataan vahvistavan tukkaa, mutta epäilen vaikutusten näkyvän vasta tukan uudessa kasvussa, eli hyvin viiveellä. Tällöinkin vaikutuksia lienee vain silloin kun biotiinista on ennen kuuria ollut puutetta. En vielä näiden kolmen kuukauden käytön jälkeen osaa sanoa biotiinin vaikutuksista, mutta tuskin siitä haittaakaan on.

Hiusten hoidon lisäksi aloin hoitaa myös päänahkaani, sillä korvaani kuulostaa loogiselta, että terveestä päänahasta kasvaa tervettä tukkaa. Minulle päänahan hoitaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että kiepautan aina iltaisin pääni kohti lattiaa ja hieron päänahkaa. Tämä stimuloi verenkiertoa ja ehkäisee päänahan kireyttä. Päätä voi hieroa myös suihkussa tai sitten hipsuttimella. Olen oppinut tuntemaan metallisilla, joustavilla nystyröillä varustetun päähierontahärvelin hipsuttimena. Se on hommaan ihan paras!

Hiusten vaalennus

Kolmannen ja viimeisimmän raidoittamalla tehdyn vaalennuksen, kylmän sävytyksen sekä rootshadowin jälkeen tukkani näyttää nyt tältä. Vaikkain luonnossa vielä paremmalta!

Nauti uudesta lookista!

Näiden vinkkien, osaavien kampaajien ja vaalennusten sekä värjäysten yhteydessä käytetyn Olaplexin ansioista tukkani on nyt vaaleampi ja parempikuntoisempi kuin pitkiin aikoihin! Siitä voidaan olla montaa mieltä mikä hiusväri minulle sopii parhaiten, mutta tunnen oloni kaikkein kotoisammaksi vaaleassa värissä. Tyveen tehdyn rootshadowin ansiosta oma maantienharmaa värini pitäisi kasvaa esiin luonnollisesti. Tällä kertaa aion kuitenkin pitää väristäni parempaa huolta tiheämmillä kampaamokäynneillä. Seuraavaksi taidan käydä syksyllä jossain kiiltokäsittelyssä.

Hiusten vaalennus

Meitsi maaliskuussa, toukokuussa ja kesäkuussa.

Kommentit (8)

Tämä menee tänään testiin. Ps. Oot ihan järjettömän kaunis <3

Aivan ihana tukka! Sopii sulle niin hyvin, tosi freesin näköinen. Eihän tossa ruskeassakaan mitään vikaa ole, mutta blondi on aina blondi.. 😉 Ja hyvässä kunnossa pysyny!

Voi kiitos paljon! Ihana saada kehuja. 🙂

Sinulle sopii kyllä vaaleat. (Niin kuin ylemmästä kommentista näemme, mielioideasioita)

Kiitos, onpa mukava kuulla! Niinhän nämä vähän taitavat olla mielipideasioita. 🙂

Ihana luonnollinen lopputulos! Vaalea sopii sulle mielestäni paremmin 😊

Voi kiitos! Ihana kuulla tällainenkin mielipide. 🙂

Tummempi tukka näyttää paremmalta sinisten silmien kanssa. Vaalennus kuivattaa ja vaurioittaa hiusta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X