eveliina matilda - Banneri

…muutaman tunnin päästä siis saavutetaan tää raskausviikko. ūüôā Mulla nämä viikot vaihtuu aina mukavasti maanantaisin.

libero.fi

Me oltiin torstaina tutustumassa Salon aluesairaalan synnytysosastoon. Meillä on asuinpaikkamme takia mahdollisuus vailita haluammeko synnyttämään Turun yliopistolliseen keskussaraalaan eli TYKS:iin vai Saloon SAS:iin. Päätös pitäisi olla tehtynä ensi tiistain neuvolaan mennessä, koska silloin meidän esitietolomake lähetetään sairaalaan.
Molemmissa sairaaloissa on plussansa ja miinuksensa, eikä päätöstä ole helppo tehdä.
Salon synnytysosaststa jäi vierailun päätteeksi tosi hyvä fiilis. Kierroksen vetänyt kätilö oli todella mukava ja sairaala oli ihan erilainen kuin tyks. Synnytys-salit ja synnyttäneiden vuodeosasto olivat mielestäni mukavan kodinomaisia. kaikki laitteet (ilokaasupullot jne.) oli salissa piilotettu verhojen taakse ja yhdessä synnytys-salissa oli ihana synnytysamme tähtitaivaineen. ūüėÄ  Kätilö painotti paljon sitä että Salossa pyritään mahdollisimman paljon kuuntelemaan ja touteuttamaan synnyttäjän toiveita ja että henkilökunnalla on aina rutkasti aikaa synnyttäjälle. Salossa ei olla rajattu vierailijoita vaan sinne saa tiettyinä aikina tulla kuka tahansa katsomaan vauvaa. Siellä on myöskin todennäköisesti helpompi saada kolmenhengen huoneen sijaan perhehuone. Vaikka tuuristahan tuo on tietysti kiinni..
Miinuksiakin Sassista löytyy.. Meillä on saloon hieman pidempi matka (n.20min) ja sairaala on resursseiltaan pienempi kuin Tyks, eli sieltä ei hätätilanteissa välttämättä löydy niitä kaikkia spesialisteja mitä Tyksistä löytyy. Jos vauva synnyttyään joutuisi tehohoitoon niin hänet kiidätettisiin Tyksiin ja silloin minä jäisin yksinäni eri sairaalaan.
Tyksiin ei pääse tutustumaan ja se on kovin ikävää, koska olisi mukava päästä ennakolta vähän näkemään minne mennään ja missä tapahtuu mitäkin. Tyksin synnytysosastolle on hiljattain tehty remontti ja siellä pääsisin synnyttämään ihan uusiin tiloihin. Tyksissä osastolle saa tulla vierailemaan vain vauvan isä sekä mahdolliset sisarukset. Muille vauvaa täytyy käydä näyttämässä osaston ulkopuolella. Toisaalta se on hyvä että osasto on rauhoitettu eikä useamman hengen huoneissa tarvitse kestää muiden synnyttäneiden vieraita. ūüėÄ
Jos kaikki menee synnytyksessä ihan nappiin ja vauva voi hyvin niin synnyttäisin mielummin Salossa. Mutta toisaalta tuntuu tyhmältä mennä yliopistollisen sairaalan sijaan pienempään ns. ”osaamattomampaan” sairaalaan…
Minä olen kallistunut ehkä enemmän Tyksin puoleen ja Tony taas Sassiin, mutta Tontsa antoi mulle kyllä ihan vapaat kädet päättää.

 Torstaina oli ihan hirveä keli! Vettä satoi kaatamalla ja paikoin näkyvyys motarilla oli nolla. Mä olen nyt vasta alkanut ymmärtää että kesä on todellakin ohi ja kohta on jo talvi täysin käynnissä ja sitten on se kauan odotettu marraskuu ja ihan pian onkin jo joulu!

 Reissun päätteeksi mentiin Heseruuan ääreen pohtimaan synntys-sairaalan valintaa.

Tällä viikolla blogissa on ollut hiljaista, koska minulla ei ole ollut juurikaan mitään kirjoitettavaa. Jos olisin eksynyt tänne kirjoitamaan niin teksti olisi mitä todennäköisemmin sisältänyt vain valitusta siitä kuinka tukala olo mulla on ja kuika liikkuminen on nykyään aivan hirveää ja haluaisin jo niin kovin vauvan ulos! Ajatella että pahimmillaan tää tila voi jatkua vielä kuusi viikkoa! Viimeistään joskus 42 viikolla ne sitten käynnistää synnytyksen jos vauva ei itse tajua tulla ulos.
Se keskiraskauden keveys ja huolettomuus on todellakin hävinnyt. Koko viime viikko meni niin että liikuin suurinpiirtein vain jääkaapin ja sängyn välillä. No kyllä  mä välillä raahauduin olkkariin tuijottamaan tekkaria. Olo on niin väsynyt, vetelä ja joka paikkaan vaan sattuu ja särkee. Vauvan liikehdintä tekee tosi kipeää ja vaatteet puristaa. Enää ei jaksa kierrellä kauppoja eikä käydä oikeen missään ulkona. Jos johonkin lähtee niin sitä on kuin hidastetusta elokuvasta ja kotiin tullessa kaatuu sänkyyn. Että sellasta mun raskauteen kuuluu… :-))

Sain tällä viikolla myös ihan ensimmäisen raskausarven. Melko pienen kylläkin, mutta jotenkin tämä on vaan mulle iso etappi, mitä en todellakaan olisi halunnut saavuttaa. ūüėÄ
 

Kommentit (13)

Itse olen synnyttänyt Salossa ja suosittelen lämpimästi! Henkilökunta on ammattitaitoista ja kuuntelee äitiä. Plussana vielä että ruoka on hyvää. Synnytyksestä jäi ihana kokemus ja suuri kiitos siitä kuuluu Salon sairaalan kätilöille ja hoitajille. Suosittelen!!
Saanko vielä kysyä ett missäpäin asut. Itse on olen 23vuotias ja asun Salossa.

Mulla ainakin j√§i Tyksist√§ tosi huono maku kiukkuisen ja t√∂yke√§n henkil√∂kunnan takia :/ Tilat my√∂s olivat tosi "laitosmaiset" enk√§ viihtynyt siell√§ yht√§√§n. Toki vauvan hyvinvointi menee aina edelle ja jos varman p√§√§lle haluaa pelata niin Tyksi on varma valinta! ūüôā

Et ole ainut keneltä oon kuullu moitteita Tyksin henkilökunnasta ja tiloista.. :/
Synnytitkö sä siellä remontin jälkeen vai ennen?

Eiks tyksissä saa enää edes isovanhemmat tulla huoneeseen :0 ? Viime joulukuussa vielä sai, mutta onks seki ilo viety? Murr

Juu saa vauvan viedä pois osastolta. Ainakin aikaisempina vuosina. Oon itsekkin känyt siellä hissiaulassa katsomassa siskon vauvaa.

Vauvan isovanhemmat saa vierailla vierailutunnilla klo 18-19 ja sunnuntaisin my√∂s iltap√§iv√§ll√§ en muista moneltako. T√§√§ on ajantasaista tietoa, kotiuduimme sielt√§ pari p√§iv√§√§ sitten ūüôā

T√§t√§ asiaa piti muuten kommentoida minunkin. Siis saako tuolla tyksiss√§ oikeasti vied√§ vauvan osaston ulkopuolelle? ūüėģ Is√§ ja sisarukset pelk√§st√§√§n osastolle on ilmeisesti kaikkien isompien sairaaloiden nykyk√§yt√§nt√∂, mutta meid√§n sairaalassa ainakaan ei saa vied√§ vauvaa pois osastolta siell√§ olo aikana tulehdusriskin takia. Eli muut vieraat mahdollisesti vain √§idille ja osaston ulkopuolella.

hetkonen…. Enp√§ muuten ole asiasta ihan varma. Kuulopuheen mukaan nyky√§√§n vain vauvan sisarukset ja is√§, mutta varmaa tietoa mulla ei ole. T√§ytyy selvitt√§√§… ūüôā

Sassissa on tosiaan se miinus, ettei siellä ole lääkäriä päivystysajan ulkopuolella.. Ja jos tulee joku komplikaatio, ni lääkäri tulee kotoota töihin eli se kestää. Eli tyksissä olis sen puolin turvallisempi synnyttää!:)

Heippa. En tiedä miten nyt päädyin tänne , mutta haluan selventää yhtä asiaa. Sas:ssa on 24/7 lastenlääkärin, gynekologin ja anestesialääkärin päivystys. Hätäsectiovalmius on sama kuin TYKS:ssä. Jos vastasyntyneellä on kiireellistä hoitoa vaativa tila-hänet saatetaan lääkärien toimesta TYKS:n heti. Asianmukaisesti hoidettuna. Ja äiti pääsee joko samalla kyydillä/ tai kun on valmis siirtymään perässä TYKS:n, vauvan lähelle.
Toivon sinulle oikein hyvää synnytystä , kätilö SAS

Jep. Me taidetaan kallistua siihen TYKSiin just t√§st√§ syyst√§ ūüôā

Aika hienoa, ett√§ saatte kuitenkin valita. ūüôā Itsekin varmaan ajattelisin "j√§rkev√§sti" ja menisin TYKSiin synnytt√§m√§√§n. Toi pienempikin sairaala kuullostaa kyll√§ tosi ihanalta ei sill√§. Vaikea ajatella kun itselle on itsest√§√§nselvyys, ett√§ synnytt√§√§ keskussairaalassa. Vaikkei toi nyt mik√§√§n iso ole niin en tii√§ onko toi teid√§n pienempi sairaala pienempi kun meid√§n sairaala…? ūüėÄ

Pitk√§√§n piti kyll√§ tiirata tuota kuvaa, ett√§ onko siin√§ muka jotain. ūüėČ

Joo onhan toi tosi kiva ett√§ saa valita. M√§ olen nyt aika varma ett√§ TYKSiin p√§√§dyt√§√§n. ūüôā Jos vauvalle k√§visi SASissa jotain mik√§ toisessa sairaalassa ois voitu est√§√§, niin syytt√§isin itteeni siit√§ loppu el√§m√§ni. ūüôĀ

Joo eihän toi arpi nyt oikeesti ole yhtään mitään, mukava muisto vaan jos ei kovin lisäänny :DD

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X