Eveliina Matilda - Hero Header

Kuulumisia

Oltiin vauvan kanssa TYKSissä kolme päivää, mikä on melko normaali aika ensisynnyttäjälle. En viihtynyt sairaalassa yhtään sillä olin kolmen hengen huoneessa jossa jokaisen vauvat itkivät vuorotellen. En saanut millään unta eikä sairaalan ruokakaan oikein maistunut ja iltaisin tuli aina paha mieli kun Tonyn piti lähteä kotiin.
Henkilökunta TYKSissä oli kuitenkin todella mukavaa ja apu oli aina lähellä. Sain paljon hyödyllisiä neuvoja vauvan hoitoon liittyen ja mua opastettiin paljon imetyksen suhteen.

Eilen kuitenkin kotiuduimme ja nyt saamme rauhassa tutustua pikkuiseen ja opetella elämään arkea vauvan kanssa. Oli niin outoa lähteä sairaalasta vauva turvakaukalossa. Ei se ollutkaan meillä vain lainassa vaan se on oikeasti meidän oma ja me voidaan viedä se meidän kotiin. Tuntui vähän siltä että oltais varastettu vauva sieltä kun käppäiltiin sairaalan ovista ulos. 😀
Tänään aamulla kävimme vielä sairaalassa painokontrollissa, koska vauvan paino ei sairaalassa oloaikana noussut tarpeeksi. Nyt painoa oli kuitenkin päivässä tullut 100g mikä on todella hyvä määrä, eikä uusia kontrolleja sairaalassa enää tarvita.

Vauva imee tissiä hyvin, vaikka aluksi oikean imuotteen ottaminen oli hänelle vähän hankalaa. Tällä hetkellä vaavi kasvaa pelkällä rintamaidolla. Toivotaan että maitoa riittää ja vauvan paino jatkaa hyvää nousua. Täysimetys ei ole mulle mikään pakkomielle, vaikka imetys on onnistuneena helpoin, taloudellisin ja hygieenisin tapa ruokkia vauvaa.
Mun pitää kuitenkin jossain vaiheessa saada myös omaa aikaa ja kenties käydä koulussa, joten tarvinee alkaa pumppailemaan maitoa talteen tai antamaan lisäksi korviketta, jotta Tony voi hoitaa vauvaa ilman mua.

Mun oma olo näin synnytyksen jälkeen on tosi hyvä. Olen toipunut synnytyksestä hyvin, vaikkakin paikat on vielä pikkasen kipeät. Vatsassa on vielä vähän turvotusta jäljellä enkä vielä mahdu entisiin pillifarkkuihini, mutta olen yllättynyt siitä kuinka nopeasti vatsa lähti palautumaan raskaudesta.

Emme vielä oikein osaa kutsua vauvaa millään nimellä. Ellie on edelleen melko vahva nimiehdokas, mutta en tiedä että näyttääkö hän Ellieltä?
Pikkuinen on niin täydellinen ja tyytyväinen vauva! Hän on ihan täysin vallannut äidin ja isin sydämmet. Sekä tietysti muiden sukulaisten ja kummien. <3

Kommentit

34 kommenttia
Avatar

Mun kolmas nimi on Matilda. 😀

Avatar

Voi miten söpö!
Paljon onnea elämän alkuun!

Avatar

niin kaunis tyttö 🙂 paljon onnea! musta hän on ihan Ellien näköinen 🙂

Avatar

Onnea tuoreille vanhemmille tuosta pienestä ihanuudesta!
Mielipiteeni tuosta nimiasiasta on se, että suosittelisin miettimään eriä nimeä lapselle, koska tyttö ei mielestäni ole Ellien näköinen. Ellie olisi todella kaunis toisena nimenä ja sopii yhteen lähes kaikkien nimien kanssa, eikä teidän siinä tapauksessa pitäisi luopua Ellie- nimestä kokonaan. Mutta tämähän oli vain minun mielipiteeni.

Avatar

Onnea pienestä, ihanasta tytöstä! 🙂 <3
Mitä tuohon nimi asiaan tulee, niin on vaikea sanoa onko joku tietyn nimen "näköinen", kun jokaisella on oma näkemys siitä kuka on minkäkin nimen "näköinen". Jos tyttö teidän mielestä on Ellien näköinen, niin miksipä se ei voisi tulla nimeksi :).
Sitten vielä aiheeseen kuulumatonta asiaa. Olisiko sun blogia mahdollista saada Blogloviniin? Sitä kautta olisi helpompi seurailla kun ilmoitukset suosikki blogien uusista postauksista tulisi yhteen paikkaan, eikä tarvitsisi käydä vilkaisemassa aina erikseen blogissa onko mitään uutta tullut :D.

Avatar

Juu täytyy laittaa blogloviniin. 🙂

Avatar

Musta näyttää ihan Venlalle 😀

Avatar

Itseasiassa oon samaa mieltä, näin kuvien perusteella näyttää kyllä Venlalta 😀

Avatar

Venla ei ihan kuulu mun suosikkeihin, eli ei hänestä Venlaa tule vaikka onkin kaunis nimi. 🙂

Avatar

oi kun on suloinen <3 onnea vielä kovasti pienokaisesta!

Avatar

Ihana pikkuinen<3 Tosi paljon onnea koko perheelle! 🙂 pääsispä itekkin jo synnyttämään..

Avatar

Minusta vauva näyttää ihan Lilliltä:D jotenkin tuli heti semmoinen olo…

Avatar

Olen aina tykännyt lilli nimestä toi paljon. Mutta en oikein tiedä haluanko hänestä Lilliä.. 😀 hmm

Avatar

Mulle tuli vauvasta heti mieleen Moa 🙂 Antakaa tytölle nimeksi Moa Ellie

Avatar

Oikein paljon onnea ihanasta pienestä tyttövauvasta! <3 Mielestäni Ellie on oikein hurmaava tytön nimi. 🙂 Jos jotain nimiehdotuksia otatte vastaan, niin ehdottaisin suloiselle tytölle nimeksi Selinaa, Adeliinaa taikka Oliviaa.:)

Avatar

Adeliina ja Adelina ovatkin olleet yhtenä vaihtoehtona. 🙂

Avatar

Paljon onnea teille!
Tyttö on kyllä aivan Ellien näköinen 🙂

Avatar

ihanan suloinen tyttö! 🙂

Avatar

Miten olis Enni??

Avatar

Emman näköinen, tai Sofia <3

Avatar

Odottelinkin jo koska kirjoittelet, että olette sairaalasta päässeet. Kävin katsomassa siskosi blogia, kun itse olin kotiutunut ja huomasin, että sinäkin kirjoittelet omaa, niin pitäähän sitä alkaa seuraamaan mitä teidän "parhaana päivänä" syntyneelle tytölle kuuluu jatkossakin. Onnea vielä kauniista tytöstä! T. vierustoverisi "Sebastianin" äiti

Avatar

Voi kiitos ja onnea myös teille! 🙂
Kiva että löysit tänne. 😀 Meidän vauvoilla kun on niin vähän ikäeroakin. :))

Avatar

Meillä on vähän tai oli syntyisään vähän samannäköinen tumma pikkuneiti nyt kylläkin jo yli puolivuotias, Elena jota kutsutaan Ellieksi ja Elliksi..:) Kaunis lapsi teillä, onnea..<3

Avatar

Eikä! Miten suloinen tapaus ja ihanan söpö nenä <3 Minusta hän on ihan Ellien näköinen 🙂 Onnea teille ja tsemppiä vauva-arkeen. Kiva kuulla, että imetys on lähtenyt sujumaan.

Avatar

Olivia ja siitä muutos Livia, niinkuin meillä 🙂

Avatar

Ooihh, she is so cute! 🙂

Avatar

Siis sä suunnittelet jo nyt, kun vauvan syntymisestä ALLE viikko kuinka tarviit omaa aikaa ymyms? Luulis et alkaa suunnittelee ja miettii kuinka mikäkn oituu sitko vauva on vähintään jotain kuukauden? Hmm… Mut tietty oma ratkasus.

Avatar

Niin miksi en nyt jo voisi suunnitella tulevaa? Jos nyt mietin että tarvitsen JOSSAIN VAIHEESSA omaa aikaa se ei tarkoita että mulla olisi nyt jo kiire päästä viettämään aikaa ilman vauvaa.
Sitten kun sen aika on, on hyvä että maitoa on pumpattu valmiiksi mikä siis oli tämän pohdintani pointti.

Avatar

Elle, Ellen? 😉 Se muistuttaa hieman tuota Ellietä 🙂

Avatar

Elena olisi kaunis nimi! Hän näyttääkin jotenkin pikku Elenalta, ennemmin kuin Ellieltä, vaikka kaunis nimi sekin! 🙂

Avatar

Mun mielestä vauvasta ei läheskään voi sanoa "keneltä" hän näyttää, esimerkiksi meidän 1,5v on _täysin_ erinäköinen kuin vauvana, ja mitä enemmän kasvaa, sen erilaisemmaksi hän tulee. Joten itse en antaisi nimeä niinkään sen mukaan miltä vauva "näyttää", vaan sen mukaan mikä tuntuu oikealta. 🙂 Itse pidän kovasti Ellie-nimestä, kuten myös Ellenistä, ja jos ne tuntuvat oikealta niin se on varmasti paras vaihtoehto, eikä ala kaduttamaan!

Avatar

Paljon onnea pienelle perheelle! 🙂 minun mielestä hän näyttää aivan Elvialta!

Avatar

Ihan äitinsä näkönen vauva. Ellie on jotenkin prinsessamainen nimi, mulle tulee mieleen vaalea pieni suloinen siro tyttö 🙂 Ja tietenkin riippuu paljon sukunimestä, mikään ei oo kamalampaa kun supisuomalainen sukunimi ja siihen yhdistetään erikoinen etunimi :/

Avatar

Matildalta hän näyttää! tai Almalta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä