eveliina matilda - Banneri

6.00
Loma on loppunut. Tonyn herätyskello soi ja uninen isi kömpii peittojen alta aamupalalle.
Samalla pikku neiti alkaa levottomasti tuhista ja heilutella käsiään pinnasängyssään. Hänellä on myös aamupala-aika. Silmät ovat kiinni ja vauva on vielä puoliksi unessa kun varovasti nostan hänet tissille. Imetän aina öisin makuullani, koska se on unisena kaikkein rennoin tapa. Vauva syö noin vartin kunnes hän nukahtaa jälleen syvään uneen. En raaski siirtää pikkuista kylmään pinnasänkyyn, vaan hän saa jäädä jatkamaan uniaan mun peiton alle maitobaarin äärellä.

10.00
Herään vauvan parkaisuun. Pikkuiset silmät tuijottavat suoraan omiin silmiini. Vauva kitisee ja kieli käy malttamattomana. Tyrkkään tissin suuhun ja vauva imee tehokkaasti 20 minuuttia. Samalla kun toinen ruokailee minä selaan puhelimella iltalehden ja facebookin eusivun läpi.
Kun suurin nälkä on ohi, vaihdan vaipan joka vauvalla on ollut yllään koko yön. En vaihda öisin vaippaa, koska neiti pissaa öisin hyvin vähän eikä koskaan kakkaa. Vaipanvaihdon yhteydessä yöpuku vaihtuu päivävaatteisiin eli bodyyn ja sukkahousuihin.
Vielä reilu puolituntia me hengaillaan sängyssä. Syötän, röyhtäytän ja seurustelen neidin kanssa.

11.15
Noustaan sängystä ja siirrytään olkkariin. Neiti on todella virkeänä ja vaatii huomiota. Jutellaan, sylitellään ja ihmetellään helisevää toukka lelua.

12.00
Vaihdan vaipan ja samalla alkaa nälkäkitinä. Vauva imee hetken tissiä mutta alkaa huutamaan ku maitoa ei tule riittävästi. Vaihdan toiseen tissiin, mutta hetken imuttelun jälkeen itku jatkuu. Luovutan ja lämmitän neidille 90ml korviketta. Hän syö pullon melkein tyhjäksi. Laitan tutin suuhun ja tyytyväisen vauvan silmäluomet alkavat lepsua. 

12.30
Vauva nukahtaa syliini, josta siirrän hänet sitteriin nukkumaan.
Nyt mulla on aikaa tehdä itsestäni taas ihmisen näköinen! Käyn suihkussa, pesen hampaat ja laitan hiukset. Seuraavaksi tyhjennän ja täytän tiskikoneen sekä siivoan keittiön.
Viikkaan puhtaat pyykit ja laitan koneellisen likapyykkiä peseytymään.
Sijaan sängyn ja siistin makuuhuoneen.

15.00
Vauva nukkuu edelleen sitterissään.
Kämppä näyttää taas ihmisten eikä sikojen asuttamalta, joten voin istahtaa alas. En ole vielä ehtinyt/muistanut syödä mitään. Juon mukin glögiä, syön suklaata, katson telkkaria ja alan kirjoittaa tätä tekstiä.

Nämä mun syömiset tai oikeestaan syömättä jättämiset vaikuttaa varmasti paljon kehoni maidon tuotantoon. Pitäisi muistaa syödä ja juoda säännöllisesti ja terveellisesti, mutta synnytyksen jälkeen mulle ei oikeestaan ole pahemmin tullut nälän tunnetta, enkä vaan pysty väkisin nielemään ruokaa. Yleensä syön päivisin joain pientä epäterveellistä (suklaata) ja vasta silloin kun Tony tulee töistä syömme yhdessä kunnon päivällisen. Päätettiin että uudenvuoden jälkeen tehdään Tonyn kanssa pieni ruokaremontti. Ei syödä enää niin paljoa ulkona, eikä herkutella viikolla.

Normaalisti tähän aikaan lähtisimme pienelle vaunulenkille jonka
päätteeksi jättäisin vauvan nukkumaan ulos raikkaaseen ilmaan. Tänään
vaunut jäivät vahingossa autoon jonka kanssa Tony lähti töihin, joten vietetään sisäpäivä.

16.00
Vauvan päiväunet jatkuu edelleen…
Aloitan jauhelihakeiton valmistamisen. Tony tulee pian nälkäisenä kotiin ja mulle on tärkeää että hän pääsee suoraan ruokapöytään.
Keitto kiehuu jo kun huomaan että unohdin perunat. Tietenkään meillä ei jääkaapissa ole perunaa…. kiva.

16.15
Vauva herää ja tissitellään. Uninen vaavi nukahtelee ja torkkuu syödessään.Vaihdetaan vaippa.

17.00
Tony tulee töistä ja syödään kauniisti katetussa pöydässä jauhelihaa, purjoa ja porkkanaa vedessä. :DD
Ruuan jälkeen Tony leikkii ja juttelee vauvan kanssa sillä aikaa kun minä siivoan keittiön.

18.10
Vaihdan vauvan vaipan ja annan hänelle pullosta 90ml korviketta. 
Pakataan vauva autoon ja lähdetään kaupoille. Heti tuvakaukaloon päästyään pikkuinen laittaa silmät kiinni ja nukahtaa.

20.30
Tullaan takaisin kotiin. Minä ostin kaikkea kivaa sisustuskamaa ja Tony osti uuden kotiteatterin telkkarin kylkeen.
Vauva nukkui nätisti koko reissun. Heti kun lasken kaukalon sohvalle hän herää itkien.
Imetän ja röyhtäytän vauvan.

21.00
Taas vaihdetaan vaippaa ja annetaan vähän ilmakylpyä. Vauva hymyilee ja killittelee tyytyväisenä. Laitan hänet vaippasillaan makoilemaan viltin päälle lattialle. Typy allkaa heti kauheasti vääntämään itseään ja yrittää kääntyillä. Selällään ei viihdytä yhtään, vaan mahalleen on päästävä!

22.00
Iltarutiinien aika.
Mennään iltapesulle, eli hanan alla pestään kädet ja peppu sekä putsataan kaulan ihopoimuista puklut pois. Pesun jälkeen vaihdetaan yöpuku sekä puhdas vaippa päälle ja mennään sohvalle sylittelemään. Sammutan valot jotta vauva oppii pimeän rauhoittumisen merkiksi.

22.30
Tony menee makkariin nukkumaan.
Vauvan luomet lepsuu ja lepsuu, mutta uni ei meinaa tulla. Laitan telkkarin päälle ja vauvan sitteriin hytkytettäväksi.

23.00
Vauva on nukahtaut sitteriin. Nyt minä pääsen suihkuun, iltapalalle ja hammaspesulle.

23.30
Nappaan tyytyväisenä nukkuvan pikku käärön syliini ja mennään makkariin isin seuraksi laskemaan lampaita. Vielä juuri ennen nukahtamista hieman tissitellään.
Seuraavaksi toivottavasti herätään syömään vasta kun isin herätyskello taas aamulla soi.

01.00
Havahdun unesta kun muistan että ne helkutin pyykit on vielä märkänä koneessa! Ripustan pyykit kuivumaan ja kun nyt kerran pääsin vauhtiin niin tyhjennän ja täytän tiskikoneenkin.
Vihdoin voin kömpiä sänkyyn mun kahden tuhisevan rakkaan viereen. <3

Kommentit (10)

Särähti korvaan tuo, miten pitkiä aikoja pieni nukkuu sitterissä! Eihän sitteri ole nukkumapaikka, mikset vie sylissä nukutuksen jälkeen tyttöä sänkyyn? Meitä ohjeistettiin neuvolassa, että noin pientä saa sitterissä pitää vain lyhyitä aikoja kerrallaan, noin 15 min esim. kun itse käy suihkussa tai laittaa ruokaa. Ei moista istumista noin pienen paikat vielä kestä!

miltä vauva-arki tuntuu? onko raskasta vai ihanaa? 🙂 kuinka usein kylvetätte?

On sekä rasksta että myös ihanaa. 😀 Toisinaan suuri vastuu jännittää ja yövalvomiset inhottaa, mutta suurin tunne kuitenkin on onni ja rakkaus pientä vauvaa kohtaan. 🙂

Kylvetämme pari kertaa viikossa. Sairaalasta saimme oheistuksen kylvettä 1-2 kertaa viikossa. 🙂

Mulla on sama ongelma ruokailujen suhteen, saatan huomata viideltä kun mies tulee kotiin että hyvässä lykyssä olen syönyt puurolautasen. Paino on pudonnut hurjasti ja saan jatkuvasti kommenttia siitä, maidon tuotanto on kuitenkin onneksi riittänyt ja meillä ei ole jouduttu siirtymään korvikeisiin 🙂

Kuulostaa niin tutulta! Toivottavasti mulla ei enää tästä vähentyisi toi maidon tulo. :/

Kylläpä teiän vauva nukkuu paljon! 😀 muutenkin kuulostaa mukavalta arjelta 🙂

Voikun teillä on hyvin nukkuva vauva ainakin tässä kertomuksessa ! <3 Kuulostaa ihanalta vauva-arjelta ja rytmitkin on tässävaiheessa jo löytyneet ! toivotan ihanaa aikaa perheenä ja muutenkin <3

Ota aineskin juomapullo viereen yöksi ja juot siitä kun heräät 🙂 Nesteen saanti on niin tärkeää maidon tuotannon kannalta 🙂 Ja laita jääkaappiin illalla jo valmiiksi jotain aamupalaa niin sitten on helppo vaan nappasta, tyyliin pilkot hedelmiä kulhoon, tai joku smoothie on tosi nopee valmistaa 🙂 Eihän sitä oo pakko syödä aamupalaksi kaurapuuroa 😀

Kuulostaa hyvin samalta kuin itsellä tytön, 8kk, synnyttyä. Ruoka ei maistunut, 3-5 väliin vasta söin jotain järkevää.. mutta kyllä se ruokahalu siitä normalisoituu, ajan kanssa 🙂

Tästäkin on yhtä monta mielipidettä kuin äitejäkin.

""Ei moista istumista noin pienen paikat vielä kestä!"" <– istumista? Ei meidän vauva ole vielä kertaakaan ISTUNUT siterissä (tai missään muuallakaan), vaan sitterimme on säädetty makuuasentoon. Meidän sitteri on sen mallinen että pienen vauvan on ihan sama makoilla siinä kuin sängylläkin.

Liika sitterissä oleilu saattaa kylläkin vaikutta vauvan liikunnalliseen kehitykseen negatiivisesti, mutta siksi me emme juurikaan pidä vauvaa sitterissä tämän hereillä oloaikana, vaan silloin hän saa kieriskellä viltin päällä lattialla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X