eveliina matilda - Banneri

 Miten aika kuluukin näin nopeasti? Minun pieni Adeliina neiti täytti tänään kuusi kuukautta!
On ihanaa seurata miten tämä pieni ihme kehittyy ja kasvaa joka päivä. Odotan uusia kehitysasteita aina innolla ja mietin usein että pian Ade oppii konttamaan ja vipeltää ympäri kämppää ja kohta hän jo puhuu, juoksee, tekee palapelejä, tanssii ja vaikka mitä!
Toisaalta on taas hyvin haikeaa että sitä pientä vastasyntynyttä nyyttiä ei enää saa takaisin. Kuljemme kokoajan lähemmäs sitä päivää kun Adeliina itsenäistyy, eikä enää ole riipuvainen minusta. Nyyh!

Me kävimme eilen puolivuotisneuvolassa. Jatkossa neuvolakäynnit harvenevat, eli niitä on enää parin kuukauden välein. Seuraavaksi meillä on neuvola vasta kahdeksan kuukauden iässä. Seuraavat rokotukset annetaan onneksi vasta yksivuotisneuvolassa.
Adeliina oli käynnillä jälleen iloinen oma itsensä, vaikka hänellä onkin nyt pari päivää ollut flunssa. Motoriikka on kehittynyt hyvin, näkö ja kuulo ovat hyvät ja kaikki muukin oli ihan malliillaan. Meidän neiti on täydellinen pieni pakkaus! <3
Adeliina saa tällä hetkellä päivässä neljä ateriaa. Aamu- ja iltapalaksi puuroa hedelmäsoseella sekä yhden lämpimän aterian ja yhden hedelmäsoseen välipalaksi. Neuvolantäti kehoitti ottaamaan Adeliinan pävään pian myös toisen lämpimänruuan mukaan. Kunhan taas teen pakkaseen uuden satsin sosetta, otetaan neidin ruokavalioon mukaan myös kana, liha ja kala. Olemme hiljattain aloittaneet sormiruokailun, eli pilkon Adeliinalle mm. kurkusta, paprikasta, omenasta, päärynästä ja banaanista suikaleita jotka Adeliina saa itse poimia lautaselta ja mutustella suussa (tai vaihtoehtoisesti heitellä ympäri keittiötä). Sormiruokailu on hauskaa, vauva oppii poimimaan ruokaa ja hän saa itse valita mitä laittaa suuhunsa. Ihanaa että kesä on tuloillaan ja päästään antamaan neidille kotimaisia marjoja ja hedelmiä!
Kun ilmat tästä lämpenevät aloitamme myös veden tarjoamisen nokkamukista. Adeliinahan ei vielä ole saanut vettä, koska pikkuvauva saa kaiken tarvitsemansa nesteen maidosta. Vesi täyttää vauvan vatsaa ja vie tilaa ravitsevalta maidolta, jota varsinkin Ade tarvitsee massan keräämiseen.

Palatakseni taas eiliseen neuvolareissuun, tässä teille typyn tuoreet mitat: (suluissa mitat 14.4)

Paino: 6670g (6390g)
Pituus: 66cm (63.1cm)
Päänympäryys: 42cm (41.3cm)
Kasvua siis tulee hitaasti mutta varmasti. Paino on jälleen noussut melko maltillisesti ja pituuten suhteutettu painokäyrä oli laskusuuntainen. Tässä iässä on normaalia että painon nousu hidastuu kun vauva alkaa olla aktiivisempi ja liikkuvaisempi kuin ennen. 
Minkä kokoisia puolivuotiata teiltä löytyy?

Adeliina on ihana pieni ilopilleri. Hän rakastaa tuttujen ihmisten huomiota, mutta vieraiden sylissä alahuuli saattaa kääntyä mutrulle. Adeliina juttelee ja nauraa usein, yleensä iltaisin olohuoneen matolla köllötellessä hän aloittaa kovan kirkumisen ja sätkimisen. Kun Adeliina on juuri herännyt päiväunilta hän tykkää makoilla rauhallisesti minun sylissä ja kuunnella korva rinnassani sydämenlyöntejäni. Nyt hiljattain Ade on alakanut päivisin saamaan sellaisia läheisyyskohtauksia. Silloin mikään muu kuin äidin syli ei kalpaa. Jos yritän laskea hänet sitteriin tai laikkimatolle alkaa kova itku, mikä rauhoittuu vasta kun häntä silittää ja tuudittaa sylissä.
Vieraissa pakoissa Adeliina on varsinainen herkkis. Aina kun Noah serkku (Empun blogiin) ja Adeliina leikkivät lattialla, Ade aloittaa syndäntäraastavan itkun jos serkkku vähän koskee tai nuolee häntä. 😀

Kommentit (15)

Adeliina on kyllä hurjan sievä neiti 🙂

Meiän pikkumies painaa nyt puolivuotiaana yli 9,5kg ja pituuttakin löytyy 73,7cm 🙂

Voi tytöt ovat niin siroja! 🙂 Meillä puolivuotias "pikku" prinssi 9,4kg 70cm <3 ei liiku vielä itse, joten käsilihakset kasvavat! 😀

Meillä poika oli puolivuotiaana 10kg ja 69cm 😀

Ja tietysti vielä ~ Hurjasti Onnea puolivuotiaalle!! <3

Meijän neiti on nyt 7kk, mutta 6kk neuvolamitat oli: 69,5cm ja 8 240g. Isot siskot aikanaan olivat samoihin aikoihin noin 4cm lyhyempiä, mutta suht samanpainoisia 🙂

Meidän tyttö pari viikkoa Adeliinaa nuorempi. 5kk neuvolassa painoa 9kg ja pituutta 68cm 😀 (isosiskot painoi saman verran vuoden iässä ;))

Meijänki tyttö kasvaa hitaasti ja oli viimeks (6kk) 64cm mutta kiloja oli jo 7,9kg 😀

Siis nuo Adeliinan silmät on niin kauniit <3 sydän sulla <3

Meijän puoli vuotias tyttö oli reilu 8kg ja 68cm 🙂

Onnea puolivuotiaalle! Meidän tyttö oli aika saman kokoinen Adeliinan kanssa, mutta nyt poika 3kk on jo 6960g ja 61cm… 😀

Meillä puoli vuotias tyttö 6680g ja 65,0 cm 🙂 Eli samoissa mitoissa mennään!

Miten paljon Adeliinalla ja Noahilla on ikäeroa?

Varnasti 🙂 ihana, että ikäeroa on niin vähän 🙂 Olen seurannut sun blogia todella pitkään ja olette ihsnanoloinen perhe <3

Kaksi ja puoli kuukautta. Serkuksista tulee vielä varmaan hyvät kaverukset.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X