eveliina matilda - Banneri

Arkisin Tony vetäisee aamupalan kiireellä naamaansa kun me muut vielä nukutaan. Parin tunnin päästä syötän Adeliinalla aamupuuron ja samalla itse syön vasemmalla kädellä jugurttia tai muuta helppoa ja nopeaa.

Lounaaksi Adeliina syö purkkiruokaa ja minä syön mitä kaapista löytyy. Tai valmistan mulle ja Adelle jotain suhteellisen helppoa ruokaa mitä molemmat voimme syödä. 
Adeliinan päiväunien jälkeen syödään välipalaa. Välipalaksi syödään vohveleita, lettuja, pannukakkua, hedelmiä, rahkaa ja marjoja, hedelmäsosetta, leipää, vihannestikkuja tai oikeastaan ihan mitä tahansa mitä nyt välipalaksi voi syödä. 
Kun Tony tulee kotiin syömme koko perhe yhdessä. Päivälliseksi meillä syödään ihan perus arkiruokaa. Kun ruokien keksiminen on haastavaa ja tuntuu että samat ruuat pyörivät viikosta toiseen, käännyn netin puoleen. Netti on pullollaan ihania reseptejä joita aina välillä uskallan kokeilemaan. Jotkut jäävät kokeilukertaan, mutta olen myös löytänyt uusia suosikkejani. 
Arki-iltoina syömme omine aikoinemme, koska yleensä jompi kumpi meistä on harrastuksissa ja tulee kotiin kun toinen on jo nukkumassa. Adeliina nyt syö joka ilta puuron. Hän syö neljänviljan puuroa, kaurapuuroa, riisipuuroa tai mannapuuroa. Puuron joukkoon laitetaan hedelmäsosetta tai pakastemarjoja.
Viikonloppuiltoina minä ja Tony jaksamme panostaa iltapalaan enemmän. Teemme usein aika ruokaisia iltapaloja kuten täytettyäjä patonkia, fonduetta, salaatteja, nacho gratiinia… 
Tykkään ruuanlaitosta ja käytän siihen aikaa melko vaihtelevasti. Välillä jaksan viipyä keittiössä parikin tuntia tehden kaiken alusta-alkaen itse. Kun aikaa ei ole ruuanlaitolle, teen ruokia joissa ainekset laitetaan vuokaan ja ruoka valmistuu itsekseen uunissa. Meillä käytetään myös jonkin verran puolivalmisteita kuten pussi perunamuusia (mielestäni paljon parempaa kuin itse tehty! ;D) ja keitoissa käytän melko usein kaupan pakastevihanneksia. Valmiina meillä syödään myös mm. hernekeitto, kalapuikot, maksalaatikko, pinaattiletut sekä nakit, lihapullat ja ranskalaiset. Minulle ei kuitenkaan tulisi mieleenkään ostaa kaupasta valmisruoka-annoksia ja iskeä sellaista Tonyn naaman eteen kun hän tulee pitkän työpäivän jälkeen kotiin. En edes tykkää juuri mistään niistä folio- ja muovipakkauksissa olevista tehdasruuista. Niiden käyttäminen tulisi myös todella kalliiksi. 
Ulkona syömme joskus viikonloppuisin. Tonyn lemppari pikaruokala on varmaankin Mc Donald’s ja mun on Subway.
Suolaisen ruuan lisäksi minä rakastan ylikaiken jälkiruokia sekä leivonnaisia. Leipominen on ihanan terapeuttista ja tuoreiden leivosten syöminen vielä ihanempaa! Välillä on leivon melkein joka päivä, mutta välillä on viikkoja jolloin en ehdi leipoa, ellen halua tinkiä yöunistani. Tony ei välitä makeasta niin paljon kuin minä, mutta kyllä hän aina maistaa luomuksiani jos pyydän.

Suurin osan valmistamistani ruuista ovat peräisin lapsuudenkodistani. Teen paljon samoja ruokia mitä oma äitini aina valmisti. Minulle on tärkeää jatkaa lapsena oppimaani tapaa että koko perhe kokoontuu kerran paivässä yhdessä ruokapäydän ympärille syömään ja keskustelemaan. Kaikkien meidän lasten kaverit ja poikaystävät olivat myös aina tervetulleita meille syömään.  Lapsena meidän syntymäpäivillä tarjottiin kakkukahvi tarjoilun lisäksi aina myös lämmin ruoka.
Meidän suvussa on paljon taitavia ruuan laittajia ja ruoka kerää aina koko suvun yhteen. Mammani laittaa lähes jokaisena juhlapyhänä ruokaa koko suvulle. Jouluisin päätetään yhdessä kuka kokkaa mitäkin ja tuloksena on jokaisena vuotena ollut mitä huikein joulupöytä. Mulla on niin paljon ihania lapsuusmuistoja ruuasta ja ehkä siksi ruoka on mulle jotenkin todella tärkeää.

 Sain viime jouluna äidiltäni tämän huikean reseptikirjan lahjaksi. Yllättäen kaikki kirjassa olevat ruuat ovat niitä mun lempiruokiani. :)<3

Kuvasin viimeviikolla syömiämme ruokia joita esittelen seuraavaksi. Ruuista löytyy varmasti parempia ja kattavia valmistusohjeita netistä, joten en laita ohjeita tänne esille. 
Uunijäätelöä! Eivät ole kovi  nättejä kun en osaa pursottaa.. Sisältä kaivetaan mandaarini pois ja kuori täytetään kaurakeksi murulla, marjoilla (vadelma ja punaherukka) ja jäätelöllä. Päälle pursotetaan marenkivaahto iivisti ja pistetään muutamaksi minuutiksi uuniin.
 Yhtenä iltana tuli kova himo vaniljajäätelöön ja itse tehtyyn kinuskiin. Kyllä muuten makeanhimo sammui!
 Uunituore pannukakku <3
 Syötiin Adeliinan kanssa terveellistä välipalaa. Hedelmät on meidän molempien herkkua.
 Illalliseksi mun lempparia eli fetasalaattia. Ei tykätä salaatin klassikko aineksista oliiveista, joten ne uupuu.
 Leivon lähes viikottain sämpylöitä, mutta vieläkään en ole onnistunut päihittämään mun mamman tekemiä.
 Dumle muffinseja iltapäivä teen seuraksi
 Kun tekee mieli syödä nopeasti jotain hyvää niin teen mokkapaloja.

 Jälkiruuaksi kerrosherkkua. Tää on ehkäpä mun suosikki jälkiruoka suklaamoussen rinnalla.
Vielä on hyvä sää grillata. Pihviä, paistettuja perunoita ja salaattia krutongeilla.
Pienenä ostettiin kavereiden kanssa kaupasta kimppaan unelmatorttu ja vedettiin se minuutissa naamaan. 😀 Tää torttu on edelleen yksi suosikki leivonnaiseni, mutta itse tehtynä. Kaupan tuotteet maistuvat jotenkin niin teollisilta.
Tämä on muuten myös helppo pakastaa vierasvaraksi. 
 Riisiä ja thai tyyliin maustettua kanawokkia. Tämä olisi ehkä kaivannut rinnalle jonkun raikkaan salaatin.
 Välipalaksi vohveleita. Adeliina parka syö vohvelinsa ilman hilloa ja kermaa, mutta hyvin silti näyttää maistuvan. 
Aamupalaksi maustamatonta jugurttia.
 Lämmin patonki ja mamman kasvihuoneen herkuista valmistettu tomaattikeitto on kylmällä ilmalla ihan parasta.

 Ruuaksi perus kanasalaattia.
 Kuva ei ehkä ole edustavimmasta päästä, mutta itse tehdyt hampurilaiset voittavat 100-0 pikaruoka ketjujen mätöt.

Sellaista siis viimeviikolla. Melko paljon tuli leivottua, mutta luojan kiitos rakkauteni leivonnaisiin ei juurikaan näy minussa. 😀
Nyt kertokaas mitä perus kotiruokaa teillä syötiin viime viikolla? Ruokaideat ovat aina tervetulleita.

Kommentit (21)

Heippa, luen sun blogia bloglovinin kautta puhelimella ja kommentoiminen yleensä sen takia jää. Nyt kuitenkin oli pakko tietokoneelle tulla kysymään, että mitä laitat tuonne unelmatortun väliin toisin sanoen saisiko siltä osalta reseptiä? 🙂 Toi valkonen näyttää niin hyvältä, ja mulla on ollut joku ei niin hyvä resepti käytössä kun en ainakaan viimeksi siitä tykännyt. Että näinkin tärkeetä, mutta jäi vaivaamaan 🙂

-Koo

Apua, en tiedä millaisella tyylillä teet perunamuusia, jos pussikama on teillä ollut parempaa :-D!! Mä en voi sietää sitä pussimuusia (enkä paljon muitakaan puolivslmisteita) mutta jokainen tyylillään – en siis tuomitse 🙂

– Kahden pojan äippä –

haha. 😀 mä rakastan sitä mummonmuussia! Paljon parempaa kuin aito ja oikea perunamuussi. Mutta makusioista ei voi kiistellä 😀

Ihan tuli vesi kielelle kun on niin maukkaan näköisiä leipomuksia ja ruokia. Itse olen hukannut jonnekkin sen ruoanlaiton ilon.. Harvoin tulee tehtyä ruokaa ja silloinkin kun teen niin mahdollisimman nopeaa ja helppoa jolloin tuloskaan ei ole mikään makuhermoja hivelevä.. Kaipa harjoitus tekisi mestarin tässäkin asiassa. Täytynee siis tulla katselemaan blogistasi useammin ruoka kuvia niin saattaisin saadakkin inspiraation kunnostautua ruoanlaittajana! 🙂

Hyvän näköisiä ruokia, kiinnostava postaus kaiken kaikkiaan 🙂 meillä minä laitan mielelläni pastaruokia ja kasvisruokaa. Tofua chili-tomaattimurskan ja täysjyväpennen kanssa, kanaa ja kirsikkatomaatteja vihreässä pestokastikkeessa täysjyväpennellä, lohta sitruunalla ja tillillä maustetussa creme fraice-kastikkeessa täysjyväpennen kanssa 🙂

Apua! Se äskönen lähti ihan miten sattuu 😮 piti siis sanoa, että on mukavaa kun opetat aden jo pienestä pitäen kotiruokaan niin hänkin luultavasti oppii sinun kautta itse tekemään sitä teollisuusmössöjen sijaan! 😉 Teetkö muuten kääretorttuun sen perinteisen voi sokerimössön vai kermavaahtoa ja hilloa kun ei tosta niin kauheen selkeesti nähny?

Unelmatortun sisus vähän vaihtelee, yleensä teen voi, tomusokeri sekä kanamunakeltuaisesta creemin, mutta välillä laitan erilaisia rahka+kerma sekoituksia. 🙂

Aivan ihana toi kanasalaatti! 🙂 mukavaa, että opetat Aden ihan pienestä pitäen kotiruokaan niin hänkin luultavasti oppii sinun kauttaa tekemään

Voi vau mitä sämpylöitä ja patongeja! Saisiko reseptiä näihin? 🙂

Kiva postaus! 🙂 kiva kuulla millasta arkiruoka on muissa perheissä. Ihania leivoksia oot jaksanut tehdä! 🙂
Meillä tais kuluneen viikon aikana olla ainakin sosekeittoa, sienilihapullia+lohkoperunat, kikhernesalaattia, juustoista uunimunakasta, tonnikalapastaa, tänään haettiin lähipizzeriasta.. Puolivalmisteita myös aika paljon käytössä, aika kun on kortilla:)

Tosi kiva mielenkiintoinen kirjoitus! Tykkään sun blogista tuhat kertaa enemmän kuin siskosi. Täällä on tarpeeksi mielenkiintoista asiaa eikö vain asukuvia tms pinnallista hömppää!!
Jatka samaan malliin:))

Tonnikalapasta on helppo: keitä pussillinen pastaa mistä tykkäätte, paitonpannulla kuullota renkaiksi leikattu punasipuli, lisää purkki tomaattimurskaa ja ruokakermaa ja tonnikalaa oman maun mukaan (meillä 2purkkia), kapriksia, suolaa, pippuria ja yrttejä. Kaada pastasta vesi pois ja kaada kastike pastan joukkoon. Me tykätään syödä raejuustoa ja Se sopii tämän ruoan kaveriksi 🙂 nopeaa ja helppoa!

Uuniperunoita kylmätäytteellä 🙂 on muuten helppo ja hyvä ruoka!

Ihana idea tuo keittokirja! Tuollainen olisi itsekin tosi kiva saada 🙂 Kirjoittelin aiemmin postauksen meidän yhdestä ruokaviikosta ja sen voi käydä kurkkaamassa täällä

Hei! Haluisitko kertoa ohjetta noihin salaatteihin? 🙂

Ihan mielenkiinnosta kysyn anonyymi, minkälaista ohjetta kaipaat salaattiin, kun kuvasta näet mitä siinä on? Eikös silloin pysty pilkkoon vastaavat ainekset kulhoon ja lisään sit kanan ym. joukkoon? 😀

Ihania herkkuja! 😛 täällä kyllä kans yks kateellinen jos noilla herkkumäärillä ei liho! Itsekkin voisin vaikka joka päivä leipoa mutta mies ei syö makeita niin ei pysty itseen kaikkia ahtamaan kun jokainen pala näkyy persauksissa 😀

Meillä syötiin viime viikolla hmmm. Jauhelihakeittoa, omatekemää pizzaa, broilerkiusausta, kanakastike ja pasta. Jotakuinkin noita 🙂 ihanan näkösiä kuvia, tulee nälkä! 😀

Oo pizzaa en ole tehnyt vähään aikaan. 🙂 oiskohan siihen aineet kaapissa niin huomenna teen. 😛

Oi näyttää tosi herkullisilta! Saisko tuon tomaattikeiton ohjeen?:)

Hei! Unelmatortun väliin laitan yleensä tomusokerista, voista ja kanamunankeltuaisesta valmistetun creemin. Joskus käytän myös erilaisia kerma+rahka sekoituksia. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X