Remontti on startannut

Kiitos teille ketkä vinkkasitte niistä latureiden vaihtopäistä. 🙂 Gigantista löytyi sopiva läppärinlaturi suolaiseen 70e hintaan, mutta ainakin mulla on nyt tietokone taas käytössä! Vanhempieni kamerankin sain lainaan, joten täällä ollaan taas. 🙂

Meidän perheen joulu sujui Adeliinan sairastelusta huolimatta kivoissa tunnelmissa. Tuli syötyä hyvin ja vietettyä aikaa sukulaisten kanssa. Adeliina sai paljon ihania lahjoja, niistä iso kiitos kummeille ja sukulaisille! Minä ja Tony ei vaihdettu lahjoja keskenämme, vaan päätettiin ostella itsellemme kaikkea kivaa vasta joulun alennusmyynneistä. Ei ehkä kovin romanttista, mutta mulle riitti aattona Adeliinan pakettien availun katseleminen ja nyt saan hyvällä omatunnolla kierrellä alennusmyyntejä.

Minä olen siis kuluttanut aikaani ostoskeskuksissa sillä aikaa kun Tony on raatanut meidän talon parissa. Remontti onkin lähtenyt tosi hyvin käyntiin. Kaikki keskikerroksen pinnat eli muoviamatto, pahvitapetit, listat, alakatto, keittiön kaapit sekä vanhat sähköjohdot on purettu. Kellarikerroksen huoneiden väliin on tehty oviaukko ja suihkutilasta on poistettu muovimatot sekä vanhat eristeet.Yläkerta saa vielä toistaiseksi jäädä vanhaan ulkoasuunsa, se remontoidaan vasta viimeisenä.
Nyt kun talosta on poistettu kaikki turha paino, aletaan suunnittelemaan rakennuksen nostoa. Talomme on vuosien kuluessa pikkuhiljaa painunut pohjoispäädystä noin 15cm alaspäin. Aikaisempia asukkaita painuma ei ole näyttänyt haittaavan, mutta me aiomme paaluttaa ja suoristaa talon. Vasta suoristamisen jälkeen aletaan laittaa kämppään uutta ilmettä.

 Pihaa omenapuineen
 Ajotie, talo ja piharakennus
 Piharakennus jonka vasemmalta puolelta löytyy sauna ja oikealta oleskeluhuone. 
Mies kuka aikoinaan talon on rakentanut, on rakennusvaiheessa asunut tässä piharakennuksessa ja siksi sieltä löytyy mm. huussi sekä kamina. Saunaan vesi tulee pihan omasta kaivosta.
Tästä olis tarkoitus tehdä meille kiva paikka jossa voi saunoa ja viettää aikaa sekä majoittaa vieraita.
Päärakennus alkuperäisessä 50-luvun laudoituksessa. Sitten joskus kun sisätilat on saatu kuntoon, tarkoitus olisi maalata tästä valkoinen, kuten moni naapurustossa onkin tehnyt.
Mulla on muutama kuva keskikerroksen sisätiloista. Älkää säikähtäkö, täällä on aika rajun näköistä nyt kun kaikki pinnat on nyljetty. 😀
Tässä siis keittiö joka toimii jääkaappeineen ja mikroineen remppaajien taukotilana.
 
Keittiö makuuhuoneesta kuvattuna.
 Keittiöstä kulku aulaan. Aulassa näkyvästä ovesta pääsee portaikkoon joka vie kellarikerrokseen.
 Aulaa keittiön ovelta kuvattuna
 Yläkertaan vievä portaikko. Oikealla ovi kuistille.
 Portaista kuvattu aula. Tuosta olohuoneen oviaukosta tehdään suurempi ja siihen tulee ihanat lasiruutuiset pariovet.
Olohuone
 Olkkaria ja kulku makuuhuoneeseen.
 Makuuhuoneen ihanat vanhat kaapit saavat jäädä. Vasemmalla kuvassa näkyy oviaukko keittiöön ja oikeassa reunassa oviaukko olohuoneeseen. 
Makuuhuonetta

Talo edistyy hyvää vauhtia, mutta mulle se tarkoittaa paljon yksinäisiä iltoja Adeliinan kanssa. Tonyn on pakko tehdä remonttia vauhdilla eteenpäin, koska meidän pitäisi päästä muuttamaan viimeistään huhtikuun viimeisenä päivänä!

Kommentit

41 kommenttia
Avatar

Tää olis mun unelmaa 🙂 Tsemppiä!

Avatar

Wau, kova homma edessä mutta palkinto odottaa sitten kun remppa valmis!!! Tsemppiä teille kaikille ja ihanaa odotusta! 🙂

Avatar

Jep, paljon on tehtävää, mut se lopputulos motivoi. 🙂
Kiitos! 😀

Avatar

Missäs teidän lapsi oikeen on jos mies remppa ja sinä alennusmyynneissä?

Avatar

Varmaan mun kanssa siellä alennusmyynneissä? Remppa-apua tosta 1-vuotiaasta kun ei oikein ole, eikä ihan vielä pärjää yksinään kotonakaan. :DD

Kaupoilla onneksi viihtyy hyvin rattaissa ja liinassa sekä leikkipaikoilla muiden lasten joukossa.

Avatar

Lasta ei missää nimessä voi ottaa kaupoille mukaan… 😀 remonttiin liittyyen: vaikea hahmottaa vielä mitään, mutta innolla ootan lopputulosta jonka uskon olevan ihan huikea! 🙂 vanhoissa taloissa onvain sitä jotain vaikka kiva homman saatte tehdä! 🙂

Avatar

Nää on taas näitä huvittavia iltalukemisia. 😀

Kuvien kautta on niin vaikea kertoa tilasta, vasta paikanpäällä hahmottaa millainen tila oikeasti on kyseessä. 🙂 Täällä kans odotetaan innolla sitä lopputulosta, toivottavasti on kaiken vaivan ja rahan arvoinen! Joka kerta on kyllä ihana käydä talolla ja huomata miten taas on vähän edistytty. 🙂

Avatar

Voi raukkaa. Aina niin ikävää kun pienet joutuu istumaan rattaissa kun äidit shoppailee.

Avatar

Onko sun luetun ymmärtämisessä jotain vikaa? Juurihan sanoin että Adeliina on rattaissa SEKÄ LIINASSA ETTÄ LEIKKIPAIKOILLA. Lähinnä sijoitan shoppailuni tytön päiväuni aikaan, jolloin hän nukkuu rattaissa.
Ade nauttii kun pääsee välillä kotoa pois, näkemään ihmisiä ja touhuilemaan muiden lasten kanssa. Hän ei todellakaan kärsi siitä jos mä teen kuukaudessa muutaman shoppailureissun.

Avatar

Ei ole. Se on vaan harmi kun pieni tönöttää yksin rattaissa. Liinailu ihan hyvä ratkaisu.

Avatar

Jotkut lapset tykkäävät istua rattaiden kyydittämänä maisemia katsellen. 😉

Avatar

Ihana projekti! Näitä postauksia odotan innolla 🙂

Avatar

Siis WAU! Teidän kodista tulee varmasti supersuloinen, odotan kovasti kuvia remontin edistymisestä! Ja tuo piha, en tiedä ihanempaa kuin vanhat omenapuut ja vanhat istutukset:) en tykkää yhtään uusista pihoista ja niiden keskenkasvuisuudesta. Vanhoissa pihoissa ihastuttaa jo pelkkä ajatus siitä että siinä on ihmiset kävelleet vuosi kymmeniä, joissakin jopa -satoja! Onnea prokkikseen ja toivotaan ettei tule ylläreitä:)

annu

Avatar

Odotin kauheeta negatiivisten komenttien ja arvostelun vyörymää, mutta te lukijathan tunnutte näkevän tässä kämpässä ihan samoja asioita kuin me. 🙂
Nuo omenapuut on kyllä ihan huikeita, päästiin syksyllä jo maistelemaan niiden satoa ja oli kyllä hyviä omppuja!

Avatar

Täälä myös odottaa innolla remonttipostauksia eräs tuore okt-omistaja, joskaan meillä ei ihan noin mittavia projekteja tehty! Mielettömän hienolta kuulostaa – ja näyttääkin. Tsemppiä remonttiprojektiinne ja kiitos kun jaat sen meidän lukijoiden kanssa 🙂 hyvää uutta vuotta koko perheelle !

Avatar

Näyttää erittäin lupaavalta!! Tulee varmasti ihana 🙂 osaan hyvin kuvitella että tuosta tulee valoisa ja vaalea maalaisromanttinen koti ♥ voimia urakkaan! Se palkitaan varmasti 🙂

Avatar

Envoi sanoo muutako et wau! Ihan uskomaton. Ootan niin innolla että teiän koti on valmis!! Ja tsemppiä, se rakennusaika myös vaatii ja paljon. Onnea myös odotukseen 🙂

Avatar

Tosta tulee varmasti niin upea! Ihana paikka lapsille kasvaa 🙂

Avatar

Voi prkl minkä homman ootte ottanu. Mutta mä jo nään miten kaunis tosta tulee. Heti kuvittelin lasiruutuiset pariovet, voin niin kuvitella miten upee toi on ku on valmis. Pitkää pinnaa se vaatii. Mekin rakennettiin kunnes lähin livohkaan, ihan super rankkaa…

Avatar

Hirveä nyt, tulevaisuudesta en osaa sanoa.. vaikea hahmottaa kun on noin sokkeloinen ja tumma.

Avatar

Mulle tuli kans tosi ihanat mielikuvat miltä valmis talo tulee näyttämään niin sisältä kun ulkoa! Pakko nostaa hattua, ootte kyllä rohkeita kun tuohon olette ryhtyneet. Paljon tsemppiä remppaan. 🙂 Jään innolla odottamaan tulevia postauksia.

Avatar

Tosta tulee kyllä varmasti nätti, voin kuvitella sellaista vaaleaa ja vähän kesämökin kaltaista tunnelmaa 🙂 vanha puutalo kun kuitenkin on, niin ootteko tarkistuttaneet talon esim. homeen varalta?

Avatar

Ei kai kukaan enää nykypäivänä osta taloa ilman kuntotarkastusta? Tottakai taloon on tehty mittava kuntotarkastus, jossa ei siis ole havaittu minkäänlaisia kosteusvaurioita.

Avatar

Hieno siit tulee ! Jaksamista teille 🙂

Avatar

Meinaatteko vaihtaa eristeitä ollenkaan vai laitatteko vaan uudet pinnat lautojen päälle?
On kyllä melkoinen homma tuossa, mutta ihana tehdä vanhasta talosta omanlaisensa! Tsemppiä remonttiin! Näitä remppapostauksia odotan kaikista eniten, kun meillä sama proggis menossa 😀

Avatar

Mä mietin kanssa että,kai avaatte lattiat jne? vanhat purut ovat varmaan jo kovasti painuneet. Kannattaa ostaa panu kailan vanhan talon rementointi kirja. Tehkää Talosta hengittävä. Ei mitään muovipussia. Materiaalit kannattaa valita tarkkaan..ei mitään muovipintaisia. Kunniottakaa talon henkeä,kaikesta huolimatta se tulee qina olemaan vanha talo.

Avatar

Eristeet vaihdetaan ainakin kellarikerroksessa. Todennäköisesti myös muissa sisäseinissä, minä en niin näistä tiedä. Tonyn vanhemmilla on onneksi eristysfirma. 😉

Ja lattiota ei ole mitään syytä avata, vaan tuo vanha lautalattia on nimenomaan tarkoitus säilyttää. (hiottuna ja lakattuna tietty) Talossa ei ole käytetty eristeenä purua, vaan puhallusvillaa.

Ja kerroin tekstissä juuri että kaikki muovimatto pinnat on revitty pois, miksi siis vuoraisimme uudestaan niillä? :DD

Avatar

Lähinnä tarkoitin ettei laita mitään tapetteja missä muovikalvo 🙂 ja ettei eristeenä käytä lasivillaa 🙂

Avatar

Onko talossa tehty kuntootarkastus? Tunnutte siskosi kannsa olevan usein kipeenä, voi olla oireena home talossa asumisesta.:/ jos talo on terve niin hieno tulee varmasti! 🙂

Avatar

En usko että kukaan ostaa nykypäivänä taloa ilman kuntotarkstusta. Taloon on tehty kattava kuntotarkastus, jossa ei ole havaittu hometta.

Ja minä en ole lähes koskaan kipeänä, mistä sellaisen kuvan olet saanut? Viimeisen kolmen vuoden aikana olen kerran ollut sairaana. (rintatulehdus)
Ja tällähetkellä asun 2013 valmistuneessa talossa, jossa ei todellakaan ole hometta.

Avatar

Ihan mahtavaa, että nuoretkin toteuttaa unelmiaan. Vaikuttaa erittäin ihanalta ja lupaavilta teidän suunnitelmat!

Avatar

Vautsi, talossa näyttäisi olevan ainesta todella kauniiseen kotiin! Ja toi ulkorakennus! Irvistin tuolle perinteiselle keltaiselle värille ulkoseinissä, mutta valkoisena kohottaa varmasti ulkoasua. Jään innolla seuraamaan projektia! 🙂

Avatar

Teidän talostanne tulee varmaan niin kaunis!! 🙂 Tsemppiä remppapuuhiin! Ja hah, en kestä miten jotkut ihmiset täällä pitävät toisia aivan tyhjäpäinä, kenellekään ei varmaan tule vanhaa taloa ostaessaan mieleen kuntokartoitus yms muut tärkeät asiat..huoh 😀 No mutta on se hyvä kun fiksut täällä muistuttelee sua kaikesta! 😀

Avatar

Wau! Talosta tulee kyllä upea! Kesäaikana pihapiiri vanhoine kukkivine omenapuineen on varmasti upea näky 🙂 Täälläkin odotellaan innolla remontin edistymistä ja kuvia tottakai!

Avatar

Hienolta näyttää! Itelläkin haaveissa vanhatalo 🙂 kandee tsekkailla facessa semmosta ryhmää ku : pelastetaan vanhat talot ! Siellä on uskomattomia tarinoita ja hienoja taloja 🙂 kaikkea hyvää teiän perheelle ! <3

Avatar

Ihan huippua päästä seuraamaan tätä projektia! Vanhassa talossa on sitä tunnelmaa <3

Avatar

Mielenkiintoista seurata tätä projektia!
Me ostettiin kaksi vuotta sitten rintamamiestalo, mitä ollaan nyt aivan hiljakseen kunnostettu. Meillä on luonnollisesti täysin vastaava pohjaratkaisu, niin kuin näissä hyvin usein on, mutta meille on rakennettu myös lisäsiipi rakennus myöhemmin, missä on takkahuone, kodinhoitohuone, sauna sekä suihku. Facebookissa on ihan kiva ryhmä "rintamamiestalot" jota seurailen. Tosin siellä en uskalla mitään kirjoittaa kun tulee kakkamyrsky varmana, ollaan nimittäin päätetty vaihtaa kaikki eristeet ja pinnat uusiin ja laittaa jopa koneellinen ilmanvaihto. Kaikkien perinneremppaajien kauhuja siis ollaan ;D meille on tärkeää tehdä talosta turvallinen ja terve (jota se tosin on jo nyt, mutta että myös säilyisi) talo joka vastaa nykyaikaa ja näillä meidän ratkaisuilla tulemme siihen pääsemään 🙂 Vanhaa voi kunnioittaa, vaikka taloa uusisikin 🙂

Minä olin myös toissa kesänä meidän pienen pojan kanssa ihan täysin kaksistaan kun mies teki remonttia yötä päivää, silloin jouduttiin olemaan kolme kk pois kotoakin, kun täällä ei ollut hetkeen vessaa eikä suihkua. Se oli todella rankka kesä, mutta kyllä kannatti. Nyt meillä on upea kylpyhuone ja takkahuone, josta saadaan nauttia 🙂

Tsemppiä teille urakkaan, vaikka varmasti välillä niinä kaikista pisimpinä päivinä tuntuu että mitä me ollaan menty tekemään, niin täytyy vain uskoa että se on kaiken sen vaivan arvoista 🙂 Näissä taloissa on sitä jotain, mitä uusista taloista ei löydy, remppasi sen sitten vanhaa vaalien tai uutta remppaillen 🙂

-AJ

Avatar

Onneksi saatiin remppa valmiiksi ennen lapsia, kyllä isiä ja poikia harmittais jos isi olis illat pois.

Avatar

Onneksi meillä isi joutuu olemaan poissa iltaisin vain parin kuukauden ajan, sillä me muutetaan sinne keskikerrokseen heti kun se on valmis. 🙂
Ja Adeliina on onneksi vielä niin pieni, ettei oikein osaa vielä isiä ikävöidä. Minä kun olen hänelle kuitenkin ensisijainen kiintymyksenkohde.

Avatar

Kai isi ikävöi adeliinaa..
Hauskoja hetkiä remontin keskelle! 🙂

Avatar

Joo joo, totta kai, mut eihän sitä nyt voi lopettaa kokonaan elämästä lasten myötä. Normaaliälyiset ihmiset osaavat kyllä elämänsä järjestää ilman nokkavia kommenttejanne. Sen sijaan todellinen riskitekijä on vanhan talon remontointi puutteellisin tiedoin. Toivon teidän vuoksenne, että ette tule remontoineeksi taloa homeiseksi. Vanhan talon tärkein ominaisuus on hengittävyys. Minäki mielelläni kehotan lueskelemaan Kailan talotohtoria. Tsemppiä remppailuun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä