eveliina matilda - Banneri

Kiitos teille ketkä vinkkasitte niistä latureiden vaihtopäistä. 🙂 Gigantista löytyi sopiva läppärinlaturi suolaiseen 70e hintaan, mutta ainakin mulla on nyt tietokone taas käytössä! Vanhempieni kamerankin sain lainaan, joten täällä ollaan taas. 🙂

Meidän perheen joulu sujui Adeliinan sairastelusta huolimatta kivoissa tunnelmissa. Tuli syötyä hyvin ja vietettyä aikaa sukulaisten kanssa. Adeliina sai paljon ihania lahjoja, niistä iso kiitos kummeille ja sukulaisille! Minä ja Tony ei vaihdettu lahjoja keskenämme, vaan päätettiin ostella itsellemme kaikkea kivaa vasta joulun alennusmyynneistä. Ei ehkä kovin romanttista, mutta mulle riitti aattona Adeliinan pakettien availun katseleminen ja nyt saan hyvällä omatunnolla kierrellä alennusmyyntejä.

Minä olen siis kuluttanut aikaani ostoskeskuksissa sillä aikaa kun Tony on raatanut meidän talon parissa. Remontti onkin lähtenyt tosi hyvin käyntiin. Kaikki keskikerroksen pinnat eli muoviamatto, pahvitapetit, listat, alakatto, keittiön kaapit sekä vanhat sähköjohdot on purettu. Kellarikerroksen huoneiden väliin on tehty oviaukko ja suihkutilasta on poistettu muovimatot sekä vanhat eristeet.Yläkerta saa vielä toistaiseksi jäädä vanhaan ulkoasuunsa, se remontoidaan vasta viimeisenä.

 Pihaa omenapuineen
 Ajotie, talo ja piharakennus
 Piharakennus jonka vasemmalta puolelta löytyy sauna ja oikealta oleskeluhuone.
Mies kuka aikoinaan talon on rakentanut, on rakennusvaiheessa asunut tässä piharakennuksessa ja siksi sieltä löytyy mm. huussi sekä kamina. Saunaan vesi tulee pihan omasta kaivosta.
Tästä olis tarkoitus tehdä meille kiva paikka jossa voi saunoa ja viettää aikaa sekä majoittaa vieraita.
Päärakennus alkuperäisessä 50-luvun laudoituksessa. Sitten joskus kun sisätilat on saatu kuntoon, tarkoitus olisi maalata tästä valkoinen, kuten moni naapurustossa onkin tehnyt.
Mulla on muutama kuva keskikerroksen sisätiloista. Älkää säikähtäkö, täällä on aika rajun näköistä nyt kun kaikki pinnat on nyljetty. 😀
Tässä siis keittiö joka toimii jääkaappeineen ja mikroineen remppaajien taukotilana.
Keittiö makuuhuoneesta kuvattuna.
 Keittiöstä kulku aulaan. Aulassa näkyvästä ovesta pääsee portaikkoon joka vie kellarikerrokseen.
 Aulaa keittiön ovelta kuvattuna
 Yläkertaan vievä portaikko. Oikealla ovi kuistille.
 Portaista kuvattu aula. Tuosta olohuoneen oviaukosta tehdään suurempi ja siihen tulee ihanat lasiruutuiset pariovet.
Olohuone
 Olkkaria ja kulku makuuhuoneeseen.
 Makuuhuoneen ihanat vanhat kaapit saavat jäädä. Vasemmalla kuvassa näkyy oviaukko keittiöön ja oikeassa reunassa oviaukko olohuoneeseen.
Makuuhuonetta

 

Talo edistyy hyvää vauhtia, mutta mulle se tarkoittaa paljon yksinäisiä iltoja Adeliinan kanssa. Tonyn on pakko tehdä remonttia vauhdilla eteenpäin, koska meidän pitäisi päästä muuttamaan viimeistään huhtikuun viimeisenä päivänä!

Kommentit (41)

TÀÀ olis mun unelmaa 🙂 TsemppiĂ€!

Kai isi ikÀvöi adeliinaa..
Hauskoja hetkiĂ€ remontin keskelle! 🙂

Joo joo, totta kai, mut eihÀn sitÀ nyt voi lopettaa kokonaan elÀmÀstÀ lasten myötÀ. NormaaliÀlyiset ihmiset osaavat kyllÀ elÀmÀnsÀ jÀrjestÀÀ ilman nokkavia kommenttejanne. Sen sijaan todellinen riskitekijÀ on vanhan talon remontointi puutteellisin tiedoin. Toivon teidÀn vuoksenne, ettÀ ette tule remontoineeksi taloa homeiseksi. Vanhan talon tÀrkein ominaisuus on hengittÀvyys. MinÀki mielellÀni kehotan lueskelemaan Kailan talotohtoria. TsemppiÀ remppailuun!

Onneksi saatiin remppa valmiiksi ennen lapsia, kyllÀ isiÀ ja poikia harmittais jos isi olis illat pois.

Onneksi meillĂ€ isi joutuu olemaan poissa iltaisin vain parin kuukauden ajan, sillĂ€ me muutetaan sinne keskikerrokseen heti kun se on valmis. 🙂
Ja Adeliina on onneksi vielÀ niin pieni, ettei oikein osaa vielÀ isiÀ ikÀvöidÀ. MinÀ kun olen hÀnelle kuitenkin ensisijainen kiintymyksenkohde.

Mielenkiintoista seurata tÀtÀ projektia!
Me ostettiin kaksi vuotta sitten rintamamiestalo, mitĂ€ ollaan nyt aivan hiljakseen kunnostettu. MeillĂ€ on luonnollisesti tĂ€ysin vastaava pohjaratkaisu, niin kuin nĂ€issĂ€ hyvin usein on, mutta meille on rakennettu myös lisĂ€siipi rakennus myöhemmin, missĂ€ on takkahuone, kodinhoitohuone, sauna sekĂ€ suihku. Facebookissa on ihan kiva ryhmĂ€ "rintamamiestalot" jota seurailen. Tosin siellĂ€ en uskalla mitÀÀn kirjoittaa kun tulee kakkamyrsky varmana, ollaan nimittĂ€in pÀÀtetty vaihtaa kaikki eristeet ja pinnat uusiin ja laittaa jopa koneellinen ilmanvaihto. Kaikkien perinneremppaajien kauhuja siis ollaan ;D meille on tĂ€rkeÀÀ tehdĂ€ talosta turvallinen ja terve (jota se tosin on jo nyt, mutta ettĂ€ myös sĂ€ilyisi) talo joka vastaa nykyaikaa ja nĂ€illĂ€ meidĂ€n ratkaisuilla tulemme siihen pÀÀsemÀÀn 🙂 Vanhaa voi kunnioittaa, vaikka taloa uusisikin 🙂

MinĂ€ olin myös toissa kesĂ€nĂ€ meidĂ€n pienen pojan kanssa ihan tĂ€ysin kaksistaan kun mies teki remonttia yötĂ€ pĂ€ivÀÀ, silloin jouduttiin olemaan kolme kk pois kotoakin, kun tÀÀllĂ€ ei ollut hetkeen vessaa eikĂ€ suihkua. Se oli todella rankka kesĂ€, mutta kyllĂ€ kannatti. Nyt meillĂ€ on upea kylpyhuone ja takkahuone, josta saadaan nauttia 🙂

TsemppiĂ€ teille urakkaan, vaikka varmasti vĂ€lillĂ€ niinĂ€ kaikista pisimpinĂ€ pĂ€ivinĂ€ tuntuu ettĂ€ mitĂ€ me ollaan menty tekemÀÀn, niin tĂ€ytyy vain uskoa ettĂ€ se on kaiken sen vaivan arvoista 🙂 NĂ€issĂ€ taloissa on sitĂ€ jotain, mitĂ€ uusista taloista ei löydy, remppasi sen sitten vanhaa vaalien tai uutta remppaillen 🙂

-AJ

Ihan huippua pÀÀstÀ seuraamaan tÀtÀ projektia! Vanhassa talossa on sitÀ tunnelmaa <3

Hienolta nĂ€yttÀÀ! ItellĂ€kin haaveissa vanhatalo 🙂 kandee tsekkailla facessa semmosta ryhmÀÀ ku : pelastetaan vanhat talot ! SiellĂ€ on uskomattomia tarinoita ja hienoja taloja 🙂 kaikkea hyvÀÀ teiĂ€n perheelle ! <3

Wau! Talosta tulee kyllĂ€ upea! KesĂ€aikana pihapiiri vanhoine kukkivine omenapuineen on varmasti upea nĂ€ky 🙂 TÀÀllĂ€kin odotellaan innolla remontin edistymistĂ€ ja kuvia tottakai!

TeidĂ€n talostanne tulee varmaan niin kaunis!! 🙂 TsemppiĂ€ remppapuuhiin! Ja hah, en kestĂ€ miten jotkut ihmiset tÀÀllĂ€ pitĂ€vĂ€t toisia aivan tyhjĂ€pĂ€inĂ€, kenellekÀÀn ei varmaan tule vanhaa taloa ostaessaan mieleen kuntokartoitus yms muut tĂ€rkeĂ€t asiat..huoh 😀 No mutta on se hyvĂ€ kun fiksut tÀÀllĂ€ muistuttelee sua kaikesta! 😀

Vautsi, talossa nĂ€yttĂ€isi olevan ainesta todella kauniiseen kotiin! Ja toi ulkorakennus! Irvistin tuolle perinteiselle keltaiselle vĂ€rille ulkoseinissĂ€, mutta valkoisena kohottaa varmasti ulkoasua. JÀÀn innolla seuraamaan projektia! 🙂

Ihan mahtavaa, ettÀ nuoretkin toteuttaa unelmiaan. Vaikuttaa erittÀin ihanalta ja lupaavilta teidÀn suunnitelmat!

Onko talossa tehty kuntootarkastus? Tunnutte siskosi kannsa olevan usein kipeenĂ€, voi olla oireena home talossa asumisesta.:/ jos talo on terve niin hieno tulee varmasti! 🙂

En usko ettÀ kukaan ostaa nykypÀivÀnÀ taloa ilman kuntotarkstusta. Taloon on tehty kattava kuntotarkastus, jossa ei ole havaittu hometta.

Ja minÀ en ole lÀhes koskaan kipeÀnÀ, mistÀ sellaisen kuvan olet saanut? Viimeisen kolmen vuoden aikana olen kerran ollut sairaana. (rintatulehdus)
Ja tÀllÀhetkellÀ asun 2013 valmistuneessa talossa, jossa ei todellakaan ole hometta.

Meinaatteko vaihtaa eristeitÀ ollenkaan vai laitatteko vaan uudet pinnat lautojen pÀÀlle?
On kyllĂ€ melkoinen homma tuossa, mutta ihana tehdĂ€ vanhasta talosta omanlaisensa! TsemppiĂ€ remonttiin! NĂ€itĂ€ remppapostauksia odotan kaikista eniten, kun meillĂ€ sama proggis menossa 😀

LĂ€hinnĂ€ tarkoitin ettei laita mitÀÀn tapetteja missĂ€ muovikalvo 🙂 ja ettei eristeenĂ€ kĂ€ytĂ€ lasivillaa 🙂

Eristeet vaihdetaan ainakin kellarikerroksessa. TodennĂ€köisesti myös muissa sisĂ€seinissĂ€, minĂ€ en niin nĂ€istĂ€ tiedĂ€. Tonyn vanhemmilla on onneksi eristysfirma. 😉

Ja lattiota ei ole mitÀÀn syytÀ avata, vaan tuo vanha lautalattia on nimenomaan tarkoitus sÀilyttÀÀ. (hiottuna ja lakattuna tietty) Talossa ei ole kÀytetty eristeenÀ purua, vaan puhallusvillaa.

Ja kerroin tekstissÀ juuri ettÀ kaikki muovimatto pinnat on revitty pois, miksi siis vuoraisimme uudestaan niillÀ? :DD

MÀ mietin kanssa ettÀ,kai avaatte lattiat jne? vanhat purut ovat varmaan jo kovasti painuneet. Kannattaa ostaa panu kailan vanhan talon rementointi kirja. TehkÀÀ Talosta hengittÀvÀ. Ei mitÀÀn muovipussia. Materiaalit kannattaa valita tarkkaan..ei mitÀÀn muovipintaisia. Kunniottakaa talon henkeÀ,kaikesta huolimatta se tulee qina olemaan vanha talo.

Hieno siit tulee ! Jaksamista teille 🙂

Tosta tulee kyllĂ€ varmasti nĂ€tti, voin kuvitella sellaista vaaleaa ja vĂ€hĂ€n kesĂ€mökin kaltaista tunnelmaa 🙂 vanha puutalo kun kuitenkin on, niin ootteko tarkistuttaneet talon esim. homeen varalta?

Ei kai kukaan enÀÀ nykypÀivÀnÀ osta taloa ilman kuntotarkastusta? Tottakai taloon on tehty mittava kuntotarkastus, jossa ei siis ole havaittu minkÀÀnlaisia kosteusvaurioita.

Mulle tuli kans tosi ihanat mielikuvat miltĂ€ valmis talo tulee nĂ€yttĂ€mÀÀn niin sisĂ€ltĂ€ kun ulkoa! Pakko nostaa hattua, ootte kyllĂ€ rohkeita kun tuohon olette ryhtyneet. Paljon tsemppiĂ€ remppaan. 🙂 JÀÀn innolla odottamaan tulevia postauksia.

HirveÀ nyt, tulevaisuudesta en osaa sanoa.. vaikea hahmottaa kun on noin sokkeloinen ja tumma.

Voi prkl minkĂ€ homman ootte ottanu. Mutta mĂ€ jo nÀÀn miten kaunis tosta tulee. Heti kuvittelin lasiruutuiset pariovet, voin niin kuvitella miten upee toi on ku on valmis. PitkÀÀ pinnaa se vaatii. Mekin rakennettiin kunnes lĂ€hin livohkaan, ihan super rankkaa…

Tosta tulee varmasti niin upea! Ihana paikka lapsille kasvaa 🙂

Envoi sanoo muutako et wau! Ihan uskomaton. Ootan niin innolla ettĂ€ teiĂ€n koti on valmis!! Ja tsemppiĂ€, se rakennusaika myös vaatii ja paljon. Onnea myös odotukseen 🙂

NĂ€yttÀÀ erittĂ€in lupaavalta!! Tulee varmasti ihana 🙂 osaan hyvin kuvitella ettĂ€ tuosta tulee valoisa ja vaalea maalaisromanttinen koti ♄ voimia urakkaan! Se palkitaan varmasti 🙂

TÀÀlĂ€ myös odottaa innolla remonttipostauksia erĂ€s tuore okt-omistaja, joskaan meillĂ€ ei ihan noin mittavia projekteja tehty! MielettömĂ€n hienolta kuulostaa – ja nĂ€yttÀÀkin. TsemppiĂ€ remonttiprojektiinne ja kiitos kun jaat sen meidĂ€n lukijoiden kanssa 🙂 hyvÀÀ uutta vuotta koko perheelle !

Siis WAU! TeidÀn kodista tulee varmasti supersuloinen, odotan kovasti kuvia remontin edistymisestÀ! Ja tuo piha, en tiedÀ ihanempaa kuin vanhat omenapuut ja vanhat istutukset:) en tykkÀÀ yhtÀÀn uusista pihoista ja niiden keskenkasvuisuudesta. Vanhoissa pihoissa ihastuttaa jo pelkkÀ ajatus siitÀ ettÀ siinÀ on ihmiset kÀvelleet vuosi kymmeniÀ, joissakin jopa -satoja! Onnea prokkikseen ja toivotaan ettei tule yllÀreitÀ:)

annu

Odotin kauheeta negatiivisten komenttien ja arvostelun vyörymÀÀ, mutta te lukijathan tunnutte nĂ€kevĂ€n tĂ€ssĂ€ kĂ€mpĂ€ssĂ€ ihan samoja asioita kuin me. 🙂
Nuo omenapuut on kyllÀ ihan huikeita, pÀÀstiin syksyllÀ jo maistelemaan niiden satoa ja oli kyllÀ hyviÀ omppuja!

Ihana projekti! NĂ€itĂ€ postauksia odotan innolla 🙂

MissÀs teidÀn lapsi oikeen on jos mies remppa ja sinÀ alennusmyynneissÀ?

Jotkut lapset tykkÀÀvĂ€t istua rattaiden kyydittĂ€mĂ€nĂ€ maisemia katsellen. 😉

Ei ole. Se on vaan harmi kun pieni tönöttÀÀ yksin rattaissa. Liinailu ihan hyvÀ ratkaisu.

Onko sun luetun ymmĂ€rtĂ€misessĂ€ jotain vikaa? Juurihan sanoin ettĂ€ Adeliina on rattaissa SEKÄ LIINASSA ETTÄ LEIKKIPAIKOILLA. LĂ€hinnĂ€ sijoitan shoppailuni tytön pĂ€ivĂ€uni aikaan, jolloin hĂ€n nukkuu rattaissa.
Ade nauttii kun pÀÀsee vÀlillÀ kotoa pois, nÀkemÀÀn ihmisiÀ ja touhuilemaan muiden lasten kanssa. HÀn ei todellakaan kÀrsi siitÀ jos mÀ teen kuukaudessa muutaman shoppailureissun.

Voi raukkaa. Aina niin ikÀvÀÀ kun pienet joutuu istumaan rattaissa kun Àidit shoppailee.

NÀÀ on taas nĂ€itĂ€ huvittavia iltalukemisia. 😀

Kuvien kautta on niin vaikea kertoa tilasta, vasta paikanpÀÀllĂ€ hahmottaa millainen tila oikeasti on kyseessĂ€. 🙂 TÀÀllĂ€ kans odotetaan innolla sitĂ€ lopputulosta, toivottavasti on kaiken vaivan ja rahan arvoinen! Joka kerta on kyllĂ€ ihana kĂ€ydĂ€ talolla ja huomata miten taas on vĂ€hĂ€n edistytty. 🙂

Lasta ei missÀÀ nimessĂ€ voi ottaa kaupoille mukaan… 😀 remonttiin liittyyen: vaikea hahmottaa vielĂ€ mitÀÀn, mutta innolla ootan lopputulosta jonka uskon olevan ihan huikea! 🙂 vanhoissa taloissa onvain sitĂ€ jotain vaikka kiva homman saatte tehdĂ€! 🙂

Varmaan mun kanssa siellÀ alennusmyynneissÀ? Remppa-apua tosta 1-vuotiaasta kun ei oikein ole, eikÀ ihan vielÀ pÀrjÀÀ yksinÀÀn kotonakaan. :DD

Kaupoilla onneksi viihtyy hyvin rattaissa ja liinassa sekÀ leikkipaikoilla muiden lasten joukossa.

Wau, kova homma edessĂ€ mutta palkinto odottaa sitten kun remppa valmis!!! TsemppiĂ€ teille kaikille ja ihanaa odotusta! 🙂

Jep, paljon on tehtĂ€vÀÀ, mut se lopputulos motivoi. 🙂
Kiitos! 😀

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan tÀÀllÀ Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elÀmÀÀn.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekÀ Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttÀ:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X