eveliina matilda - Banneri

Kaikkein pelottavimmat ja raskaimmat remontointivaiheet ovat nyt takana päin. Talon vanha hormi on purettu kivijalkaan asti pois ja mökki on saatu suoraksi. Talohan oli olohuoneen päädystä painunut noin 17 cm ja halusimme ehdottomasti suoristaa sen takaisin. Suoristus oli tosi jännittävää, koska siiinä olisi voinut käydä miten vain; joko tönö nousee tai se ratkeaa ja romahtaa. Onneksi kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja seuraavaksi päästään tekemään uutta pintaa!

Tämä 50-luvun rintamamiestalo oli päällystetty lähes kauttaaltaan
muovimatolla ja iloksemme muovimaton alta löytyi paljon hyvää pintaa.
Lattiasta paljastui hyväkuntoinen lauta, jonka haluamme ehdottomasti
pitää näkyvillä. Lauta vain hiotaan ja maalataan. Mulla on ollut kova
työ miettiä minkä väriset lattiat haluan. Yleisilmeeltään tavoittelen
kotiimme valkeaa ja raikasta. Sisustuksella ja tekstiileillä voin sitten
tuoda huoneisiin lisäväriä, koska on paljon helmpompaa vaihtaa verhojen
kuin seinien väriä.
Valkoinen lautalattia on mielestäni kaunis ja olen
päättänyt että ainakin keittiön lattiasta tulee valkoinen, sillä
keittiön tasoiksi valitsin sitä ns. puunväriä, enkä halua kiinteille pinnoille useaa eri väriä. Tony hieman aristelee
valkoista lattiaa ja nyt pohdinnassa onkin kuinka käytännöllinen väri
valkinen on lattiassa. Tällä hetkellä meillä on tumma lattia ja siinä
ainakin näkyy aivan kaikki pöly ja lika ja joudun imuroimaan lähes
päivittäin. En kylläkään tiedä onko valkoinen yhtään sen parempi
vaihtoehto, sillä meidän Fidolla on musta turkki… Siitä olen kuitenkin varma että lattia tulee olemaan väriltään vaalea.

Seinistä tulee valkoiset. Meidän aikuisten makuuhuoneessa voisi olla joku muu vaalea väri, sekä lasten leikkihuoneessa jotain vähän pirteämpää. Tony on ehdottanut että maalaisimme tehosteseiniä, mutta en tiedä ovatko ne ehkä jo hieman kulunut juttu. Ehkäpä lasten makuuhuoneen päätyseinä voisi olla eri värinen kuin huoneen muut seinät.

Tällä hetkellä vertailen lattian sävyjä vaaleanharmaan ja vaalean beigen/hiekan väliltä. Tykkään harmaasävyisistä lattioista ja harmaasta muutenkin sisustuksessa, mutta pelkään että kyllästyn harmaaseen lattiaan. Myös muiden huoneen värien olisi aina jatkossa sovittava yhteen harmaan kanssa.

Hiekan vaalea toisi huoneisiin hieman lämpöä, mutta olen kuullut että lattiassa väri menee usein nopeasti likaisen näköiseksi.
Musta alkaa vähän tuntua että kallistun valkoiseen lattiaan myös muualla kuin keittiössä. Jotta päätöksenteko ei olisi liian helppo myös valkoista saa useassa eri sävyssä! Mistä voin oikeasti tietää miltä tuo kuvastossa oleva pieni pläntti näyttää kun sitä on monta neliötä?
Pelkään että valittu maali ei sitten lattialla näytäkkään yhtään siltä mitä kuvittelen ja tiedän että pihi Tony ei 
 todellakaan ole valmis maalamaan uutta päälle ainakaan ensimmäisiin kymmeneen vuoteen!
 Myös lenkkarijalka osallistui pohdintaan. Hänen suosikikseen nousi lattiamaaleista tumman keltainen. Tällä kertaa taidetaan tehdä lopullinen päätös ihan vain aikuisten kesken. 😀 Olisi kyllä mielenkiintoista toteuttaa lasten leikkihuone niin että Adeliina saisi valita kaikkien pintojen värit.
 Portaat sekä vielä hiomatonta lattiaa. Olen suunnitellut että portaiden askelmat ja kaiteet maalataan mahdollisesti sillä vaalean beigellä/hiekansävyllä. Portaikon seinistä ja katosta tulee valkoiset.

Kommentit (20)

Meillä oli edellisessä talossa valkoiset lautalattiat ja suosittelen ihanan yksinkertaiset eikä likakaan erottunut erityisemmin.

Pidät vaan huolen et kaikki sävyt taittaa joko kylmään tai lämpimään, niin ne sopii toisiinsa. 🙂 Meillä on vaaleanharmaa laminaattilattia, katto ihan puhtaanvalkoinen ja seinät maalattiin kauniilla vaaleanharmaalla, jossa on aavistus punaista eli se taittaa lilaan. Ja kaikki nää sävyt on siis kylmiä, eli sopivat hyvin toisiinsa. Muutenkin kodista tulee paljon viimeistellymmän näköinen, jos seinät maalaa joko vaalean beigen tai harmaan sävyllä, se antaa ihan erilailla ilmettä kuin valkoiset seinät, mutta on silti tosi vaalea ja kaunis.

Me vasta rempattiin kotia. Kamalaa tuo värien valitseminen kun ei just tiiä miltä pläntillä näyttää.. vinkki!! Me valittiin eteiseen harmaa seinä. Ihanan harmaa pienellä paperilla. Kunnes maalasimme ja se on ihan liila, vauvan mustikkakeiton liila .. menimme takaisin rtv:lle ja valitimme. Sieltä toinen myyjä katsoi väriä ja sanoi, että "juu tästähän tulee ihan liila", käveli koneen luokse ja näytti sieltä värin. Väri oli aivan eri koneella kuin pienellä paperilla. Ostettiin sieltä sitten makkariin harmaa seinämaali. tämä myyjä näytti pieneltä paperilta beigeä ja sanoin että ei vaan haluan harmaata. No taas hän näytti tietokoneelta tämän beigen "oikeana" värinä ja sieltä näytti harmaalta ja ostimme sen. Nyt meillä on harmaa seinä makkarissa.. suosittelen kysymään sen valitsemanne sävyn myös koneelta 🙂 tsemppiä!!

Tutuilla kävi niin, että perus puulattian hioivat ja valkolakkasivat sitten. Olivat kyllä tosi tyytyväisiä, mutta puulattia kuitenkin "eli" ja raot halkeilivat. Varsinkin keittiössä jossa lämmitetään leivinuunia.

Miltä kuulostais harmahtavan sinertävä lattia ? Vanhempani maalasivat sillä kotini lattiat jotka olivat ennen valkoiset ja paremmalta näyttää eikä likakaan ihan niin heti näy 🙂

jättäkää johonkin näkyviin tuota kaunista puupintaa myös. ihanalta näyttäisi valkoisen lattian kanssa tuo vanha puunvärinen hirsiseinä 🙂

Ei ne tehosteseinät mitään menneen talven lumia ole 😉 Vaaleanharmaalla, tai miksei vähän tummemmallakin tehosteseinällä muuten valkoiseen huoneeseen saa ihanan säväyksen, yhtenä hyvänä myös vaikka tapetti 🙂 ja ehdottomasti valkoinen puulattia <3

Meillä oli 50-luvun talossa vaaleanharmaaksi maalattu lautalattia. Oli kaunis ja helppo pyyhkiä puhtaaksi. Betolux maalilla maalattu. Ja totuushan on se, että ainakin meidän neljän lapsen perheessä lattia piti maalata parin vuoden välein uudestaan.

Mun huoneessa oli valkoinen lautalattia kun asuin vielä kotona. Rakastin sitä yli kaiken, ja sellaisen haluan joskus omaan kotiinikin. Uskon, että maalattua pintaa on helppo pitää puhtaana, ne mustat koiran karvat kyllä varmaan näkyy 😀 Itselläni on tämänhetkisessä asunnossa tumma laminaatti, jossa sitten taas näkyy hyvin vaaleat pitkät hiukseni… eli veikkaan, ettei täysin ongelmatonta ratkaisua ole 😀 Mutta kannatan valkoista!

Valkoinen puulattia <3 Lika, pöly, sun muut näkyy lattiassa kuin lattiassa. Perus tammi laminaatti/parketti peittää hyvin pölyn/lian, mutta älä pilaa sillä unelmien kotiasi. Käytännöllisyys on tärkeää, mutta tässä seuraisin omaa unelmaa ja valitsisin sen mikä silmää eniten miellyttää.

Meillä oli valkoinen lattia keittiössä, mutta se ei toiminut sitten yhtään! porkkanasoseesta jäi oranssit jäljet lattiaan ja punajuuresta punainen iso tahra ja millään ei saanut kumpaakaan pois. Lattia vaihdettiin tummempaan laattaan ja paljon parempana on pysynyt vaikka päivittäin keittiön joudunkin imuroimaan. 😉

Voisiko siitä talon nostamisesta saada oman pastauksen? Meillä on kiikarissa talo jossa olisi sama homma edessä ja kiinnostaisi kuulla lisää. Muutenkin remppajutut kiinnostaisivat.

Oon nähny monessa rintsikassa valkoiseksi maalattu lattia ja minusta se on ihan hieno. Kyllä se lika ja koirankarvat näkyy ihan minkävärisellä lattialla tahansa 😀
Odotan sulta kyllä eniten näitä remppa- ja sisustuspostauksia, ku itellä samanlainen projekti meneillään!
Tsemppiä remonttiin! 🙂

Ihana projekti teillä on! Ei malta täällä puolellakaan odottaa kuvia valmiista talosta! 😀 valkoinen väri olisi kyllä ihana, toisi valoa ja avaruuttakin lisää, mutta mustat koirankarvat vaalealla pinnalla saattaa olla aika ikävä riesa…

Mun mielestä näyttää hienolta kun on vaalean harmaa lattia ja muuten valkoista.. eikä beigekään varmastikkaan pahasta ole 😀 mutta niinkuin tuolla joku jo sanoi, oli lattia minkä värinen tahansa, niin uskon että lika näkyy joka tapauksessa, siltä ei säästy. Beige tai harmaa saattaisi vähän sitä helpottaa..

Meillä oli tumma lattia. Pöly näkyi. Nyt on valkoinen ja siinä näkyy aivan kaikki! Joka päivä saa imuroida niin on siistin näköinen. Myöskään rätillä ei voi vaan pyyhkästä, jos jotain vaikka läikkyy, koska sekin näkyy heti. Mutta onhan tää ihanaa kun on valkoinen lattia, näyttää paljon isommalta asunto.

tiedän miksi haluat vaalean lattian, meilläkin tummaa olkkarissa ja keittiössä ja just kaikki karvat ja pöly oikein loistaa. MUTTA just juttelin äidin kanssa joilla vaalea lattia ja musta koira, sanoi että ihan toivotonta. joten suosittelen tummaa ainakin johonkin ennemmin 😀 pyydä sisustusuunnittelijaa avuksi pohtimaan, hän osaa kertoa tarkemmin sävyistä ja vaikka auttaa näkemällä huonekalujanne.

Miten joku kuultomaali, jos tuon lattian saa hiottua niin hyvin, että puu kuultaisi sitten sen maalin alta? 🙂 Valkoinen on todella onneton väri lattiassa. Minun vanhemmat laittoivat aikanaan valkoisen muovimaton keittiön lattialle ja sillä näkyy joka ikinen murunen ja roska. Ei paljon mieltä lämmitä, kun se lattia näyttää aina siltä, että pitäisi imuroida. :'D

Valkonen lattia kuulostaa hyvältä! Miusta tuntuu, että se lika mikä lattioilla on niin näkyy kaiken värisillä pinnoilla ihan saman verran 😀

Oi että miten jännittävä tämä teidän taloprojekti! Ja ihana lenkkarijalka.. :D:D:D Voi vitsi miten oon "kade" kun saat odottaa vauvaa siellä :)))))))))))))

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X