eveliina matilda - Banneri
 Täällä on kovin kyselty että miksi Fido ei ole vilahdellut jutuissani aikoihin. Fidoa ei ole näkynyt, koska poika on ollut vanhemmillani melko pitkän pätkän hoidossa.
Isäni tosiaan metsästää Fidon kanssa, joten koiralla on kova metsästysvietti. Nämä meidän asuinalueemme citypuput ovat niin kovin Fidon mieleen, että poika pääsi kesällä karkaamaan yhden pitkäkorvan perään. Päätettiin sitten karkureissun päätteeksi, että Fido muuttaa väliaikaisesti vanhempieni luokse Kuutti koiran seuraksi, kunhan me saamme täällä pihan aidattua. Nyt tien puoleinen pihansivu on aidattu ja Fido on tullut takaisin kotiin. 
Fido on aikaisemminkin ollut hetkittäin ”isovanhemmillaan” hoidossa ja siitä on ollut paljon iloa Kuutille, jonka Omppu-kaveri lopetettiin pari vuotta sitten. Onneksi Fido on hyvin sopeutuvainen ja reipas poika! 
Valmistaudun koiraihmisten raakaan kivitykseen, mutta pakko myöntää että oli toisaalta ihan kiva pitää vähän taukoa koiran hoitamisesta ja jatkuvasta karvan imuroinnista. 
Mutta niin se vain tuli tämän pidemmän hoitojakson aikana huomatuksi, että koiraihminen ei muuksi muutu ja koti tuntui tyhjältä ilman tassujen sipsutusta! Vaikka Fido onkin tommonen takkuturkkinen ja tottelematon riiviö, niin silti se koira antaa paljon enemmän kuin ottaa.

Kommentit (10)

Onko teillä Kuutti niminen koira? Aika suloinen nimi 😀

Osaatko suositella mistä päin Turkua lapsiperheen kannattais katella asuntoja? Ollaan vähän kauempaa ja ens vuonna Turkuun muuttamassa 🙂

Itse koiranomistajan todellakin allekirjoitan koiraloman ihanuuden! 😀 Koirani on ollut nyt vajaa kuukauden hoidossa exällä, ja viikon päästä haen sen takaisin kotiin. Koiran "yksinhuoltajana" koiralomat ovat mielestäni tärkeitä jaksamisen kannalta, on taas ihan eri fiilis lenkkeillä jatkossa! Plus tein kuukauden ajan tosi pitkää päivää, koirankin kannalta oli kiva olla tutussa ja turvallisessa paikassa, jossa sen kanssa jaksettiin touhuta 🙂

Mä en ole koskaan ymmärtänyt, miten koira voi päästä karkuun ja itsekin omistan erittäin metsästysviettisen luolakoiran, joka ei ole ikinä karannut. Jos tietää, että koiralla on metsästysviettiä ja kaikki käskyt ei välttämättä irti ollessa mene perille niin mielestäni silloin pitäisi omistajan tajuta pitää koira hihnassa ja vaikka metsälenkeillä liinassa, jos on pieninkään epävarmuuden tunne siitä, että koira ei karkaisi vapaana ollessaan. Hyvä kuitenkin, että Fidon oman turvallisuuden takia piha on nyt aidattu ja toivottavasti vielä niin, että koira ei pääse aidasta yli, ali eikä myöskään läpi.

Itellä ainakin koira osaa avata lukossa olevan oven, luhtitaloon muutettiin ihan vasta ja tuli huomattua.. Ei se mihinkään karkaa, pissillä käy ja tulee takaisin 😀 omatoiminen ja fiksu :Dd

Meillä viis metsästysviettistä koiraa, kaikki päässeet joskus vapaaksi.. Esim vieraita tullut kylään ja livahtaneet, metsäreissulla hypännyt heti autosta kun ovi avattu tms, kaikille sattuu virheitä, olematon toi ekan anon kommentti, ihan kun olisit parempi kun muut, ärsyttää niin tollaset "täydelliset" ihmiset…

Meillä ainakin koira on päässyt joskus livahtamaan ihan vain ovesta ulos. Yleensä tottelee, eikä mene ulos vaikka ovi olisi selällään, mutta ennen kuin se leikattiin, lähti se narttujen tuoksujen perään ihan hulluna. Vaikka pyrittiin pitämään aina ovet kiinni ja kiellettiin sitä tulemasta eteiseen, on väkisinkin tilanteita suuressa perheessä, jolloin karkuun voi silti päästä. Kyse ei siis ole aina siitä, etteikö koiraa pidettäisi kiinni. Karata voi vaikka ja miten, esim. myös livahtamalla pannasta, narun katketessa jne…

Fidossahan on metsästyskoirarotuja, joten eiköhän se ole vain nauttinut siitä, että on saanut toden teolla täyttää tarkoitustaan vanhempiesi luona! Kiva on kuitenkin varmasti tulla myös kotiin. Mutta hei, "takkuturkkisuudelle ja tottelemattomuudelle" voi tehdä jotain 😀 Onko sen käyttäytyminen jotenkin koheltamista? Se on nuori ja siinä taisi olla cockeria, niin voin vain kuvitella, kuinka semmoinen energiapakkaus koheltaa, jossei sille aseteta rajoja 😀 Ei se koira riiviö ole, jossei sille ole vaan opetetttu, kuinka toimia.

Joka tapauksessa teidän koira on kanssa tosi suloinen, kamalaa, kun se karkasi, mutta onneksi ei käynyt kuinkaan ja onneksi nyt sen on turvallista asua teillä.

Onpas kiva kuulla Fidon kuulumisia pitkästä aikaa 🙂 äläkä jännitä tuomitsijoita, eihän kaikki voi millään olla samaa mieltä asioista 😉 paras kun itse tietää mikä on parhaaksi itselleen ja lemmikilleen…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X