eveliina matilda - Banneri

yläkaapiton keittiö

No kattokaahan nyt! Ihan kun mä asuisin jossain mökillä! Haaveilen isossa, modernissa kivitalossa asumisesta, samalla kun sisustan pientä, söpöä puutalo-osakettani. Tykkään kyllä tästäkin ihan valtavasti ja koko ajan yhä enemmän, sitä mukaa kun paikat valmistuu. Ainakin listoja, valot ja pistorasiat puuttuu. Ostoslistalla on myös uusi jääkaappi, tiskiallas sekä kello tuohon seinälle, mutta pikkuhiljaa tämä alkaa näyttää asutulta. Tuo tiskialtaan lähellä roikkuva kapistus on muuten mieletön (ja muoviton!) tiskiharja. Hankin sen ja pari vaihtopäätä Granitista. Täytyy vielä ottaa harjasta lähikuva tänne ja ehkä kehitellä tiskiharjalle joku koukku tuohon seinään. Kivaa kun on sellaiset seinät, että joka puolelle voi vaivattomasti ripustaa kaikkea!

Roikkuva ruukku on ostettu Jyskistä. Tuon kasvin (tietääkö joku mikä se on?) sain lahjaksi asunnon entiseltä omistajalta.

Ikkunaseinällä oleva muistitaulu löytyi Desingkolmiosta. Ripustan siihen kaikki ajankohtaiset liput ja laput, niin pöydillä ei pyöri epämääräisiä paperikasoja ja laskut tulee maksettu. Tuo metallikehikko klipseineen on aivan mullistava keksintö.

Keittiön hyllyn hankkiminen on ollut tähän asti vaikein urakka. Olen rämpinyt kaikki netti- ja kivijalkakaupat läpi, mutta en ole oikein osannut päättää mitä haluan, eikä vastaan ole tullut mitään täydellistäkään ratkaisua. Aluksi mietin seinän jättämistä kokoknaan tyhjilleen. Sitten pohdin jos tekisin yhden pitkän hyllyn tai kaksi hyllyä lieden molemmin puolin. Mietin pitkään klassista String-hyllyä, mitä kävin useamman kerran liikkeessä hypistelemässä. Googlettelin ideoita, kiersin kauppoja ja olin jo monta kertaa ostoaikeissa, kunnes taas peräännyin hyllyttömään kotiini pohtimaan oikeaa ratkaisua.

Eilen kuljin kohti pahinta painajaistani; Ikeaa. Päätin, etten tule kaupasta ulos ilman hyllyä ja nyt mulla keikkuu kaksi Ikean korkeakiiltoista hyllyä keittiössäni. Nimenomaan keikkuu, sillä vaikka käytin kiinnittämiseen niin pitkiä ruuveja, että ne ylettyvät lautojen alla olevaan gyprociin asti, hommaa vaikeutti pari muuttujaa: 1. En omista vatupassia. -> 2. Yksi kannatin meni kiinni väärälle korkeudelle. 2. Mun porakoneesta loppui akku kesken kaiken. 3. Laturi sijaitsi kymmenen kilsan päässä. 4. Näin ollen muutama ruuvi jäi kiinnittämättä. Testasin kantavuutta tietysti Iittaloilla ja luojan kiitos, hyvin tuntuvat pysyvän seinällä. Olen jopa ihan tyytyväinen tähän muodostelmaan. Voihan tuohon sitten joskus keksiä jotain jännempää, mutta yläkaapittomuudesta en luovu! Pieni asunto tuntuu niin paljon avarammalta ja huonekorkeus pääsee paremmin oikeuksiinsa ilman raskaita kaappeja.

hylly keittiöön

Tiskialtaan alla on roskiskaappi ja sen vieressä on tiskikone. Uunin jälkeisissä kaapeissa on mun kuivaineet, muovikipot, ottimet, aterimet, lautaset, paistinpannu ja kattila.  Vähäiset keittiökamani mahtuvat tänne loistavasti, mutta jollain kotikokilla sattais loppua säilytystila kesken. Tällä hetkellä tuosta puuhellan ja roskiskaapin välistä löytyy kasa epämääräisiä valoja, johtoa ja pistorasioita, mutta sitten kun ne liikahtavat muualle ja kesä vaihtuu syksyyn, tuo väli täyttyy polttopuista, mitkä nekin toimivat kivana sisustuselementtinä. Mutta tältä täällä kaupunkikodissani nyt tällä hetkellä näyttää!

Kommentit (9)

Ihanalta näyttää! Peikonkehti tuo kasvi minunkin mielestäni on. Itselläni on juuri tuollainen ja peikonlehtenä se kukkakaupassa minulle myytiin ? Peikonlehden lehdet eivät ilmeisesti kasva juurikaan kokoa kasvin kasvaessa tai ehkä lajikkeita on monia. Vastikään kukkakaupan myyjän kanssa asiasta juttelin. Olen nimittäin pari vuotta odottanut turhaan, että oman kasvin lehdet alkaisivat kasvaa suuremmiksi. Suurilehtinen
kasvi olisikin hankintalistalla!

Ihana, raikas keittiö!
Paljonko on huonekorkeus? 🙂

Peikonlehdeltähän tuo näyttää, helppo vaivaton kasvi, joka lähtee helposti kasvamaan lisää leveyttä ja pituutta. Saa huoletta napsia ja vaikka ottaa uusia alkuja taas pienempään ruukkuun 🙂
On kyllä suloinen pikkukeittiö! Oletko miettinyt lasia puuseinän eteen? Itsellä meni ainakin hermo valkoisen seinän putsaamiseen hellan takaa, ja tämä vaihtoehto on ollut niin paljon näppärmpi kuitenkaan peittämättä kaunista seinää 😀

Kaunis keittiö! Itse omistan vinot pinot lautasia, kuppeja ja laseja, eli en voisi kuvitellakaan elämää ilman yläkaappeja ?
Kasvi näyttää mielestäni menninkäisenlehdeltä, itsellä on peikonlehti ja on järkyttävän paljon suurempi ?

Blogiasi on mukava seurata ja keittiö näyttää muovautuvan todella upeaksi, mutta kuvista jäi mietityttämään, että missä liesituuletin mahtaa olla? Vai miten ruoan käryt haihtuvat? Tuulettamalla?

Niin ihana keittiö! Haaveilen myös yläkaapittomasta keittiöstä kun joskus omistusasunnon hommaan. Kasvi näyttää minustakin peikonlehdeltä.

Ihana pieni keittiö! Tuo roikkuva kasvi on mielestäni peikonlehti! ?

Kaunista 🙂 En malttaisi odottaa loppuasunnon esittelyä!

Kiitos! Eiköhän sitä pikkuhiljaa, kun alkaa olla jotain esiteltävää. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X