eveliina matilda - Banneri

Otsikon voisi oikeastaan muotoilla: tämän ja tulevien talvien takit, sillä minulla on ollut tapana tehdä tällaiset isommat vaatekaapin hankinnat niin, että niistä on iloa pitkäksi ajaksi. Panostan mielelläni laatuun, harkitsen sekä vertailen tuotteita huolellisesti. Koska päätöksentekokykyni on koetuksella jopa ruokakaupassa, shoppailen vaatekaupoilla mielelläni kaupan myyjien kanssa. He eivät hoputa, valita tai kyllästy, vaan ehdottelevat eri vaihtoehtoja yleensä mielellään. Minun ei myöskään käy myyjää niin hirveästi sääliksi, sillä tiedän heidän saavan palkkaa analyysini ja ajatusteni kuuntelemisesta.

takki

Viime vuonna ostin ystävältäni vitosella ihanan villakangastakin, joka valitettavasti rikkoontui sisäsaumoista tänä syksynä. Korjasin revenneet saumat uudella ompeleella, mutta hauras kangas ei elvytysyrityksistäni huolimatta kestänyt. Teknisillä ominaisuuksilla varusteltu talvitakki minulta jo löytyy, mutta nyt vaatekaapissani ammotti siistin villakangastakin mentävä aukko. Aloitin takin etsimisen luomalla listan kriteereistä: 1. Takin on oltava lämmin ja näin ollen sisältävä tekokuitujen sijasta lämmittävää villaa tai kashmiria. 2. En purskahda itkuun kun ostotilanteen jälkeen kirjaudun nettipankkiin. 3. Takin pitää olla ryhdikäs, siisti ja mahdollisimman ajaton.

Villakangastakki

talvitakki

Sovitin jo etsintäni alkupuolella tätä Lindexin takkia, joka poikkesi täysin mielikuvasta mikä minulle syntyi sillon, kun tein päätöksen uuden takin hankinnasta. Mielessäni näkyi musta, vyöllä varustettu villakangastakki, jollaisen itseasiassa löysinkin Ted Bakerilta. Sovittelin Teb Bakerin takkia kaksi kertaa, mutta vaikka kuinka perustelin hintaa itselleni sillä, että takki tulee lämmittämään minua vuosikausia, niin en millään raaskinut laittaa takkiin 430 euroa.

Lindex takki

Kivijalkaliikkeet ja nettikaupat läpi kahlattuani, palasin uudelleen Lindexiin ja päätin antaa tälle aiemmin ihastuttaneelle takille mahdollisuuden. Vihdoin ja viimein lämpenin, lopetin empimisen ja päädyin kassalle tämän 60% villaa sisältävän, xs-kokoisen villakangastakin kanssa.

Olen vierastanut kamelin värisiä takkeja liian värikkäinä, mutta takin rauhallinen leikkaus ja eleettömyys tekevät siitä mielestäni hyvin klassisen ja mielenkiintoisen vaihtoehdon mustalle. Olin yllättynyt, että löysin villaa sisältävän takin Lindexistä ja vielä melko edulliseen 179,9 euron hintaan. Tosin minulle kävi tuuri, sillä vierailemassani Lindexissä kaikki takit olivat -30% ja sain tämän alennuksen päälle vielä -10% alennuksen, koska liityin johonkin Lindexin klubiin. Normaalisti en liity mihinkään klubeihin tai mainoslistoihin, mutta nyt se tuntui alennuksen vuoksi järkevältä. Ostin takin kaveriksi mustan, ohuen huivin. Kylmempään huiviin päädyin siksi, että pelkään villaisesta huivista irtoavan näkyvää haituvaa takin liepeisiin.

villakangastakki

Kevyttoppatakki

Esprit kevyttoppatakki

Niin ja koska tuo villakangastakkini osoittautui erittäin lämpimäksi, jouduin ostamaan Espritin -50% alesta vielä kevyttoppatakin. Tämän alunperin 116€ maksavan takin on tarkoitus palvella minua arjessa. Etenkin silloin kun talvipäivän ulkoiluni rajoittuu auton ja kodin sekä auton ja työpaikan välissä kulkemiseen. Takki on osoittautunut aivan huipuksi talven kauppatakiksi, sillä vaikka se on super kevyt ja ohut, niin untuvan ansiosta se on polyesterisekoitteella täytettyjä toppatakkeja lämpimämpi. Pitkä malli ja huppu tuovat takille myös lisää lämmittävyyttä.

toppatakki

En oikein tiedä mikä minuun, ajattoman mustan ikuiseen kannattajaan, on mennyt kun tämänkin takin ostin värillisenä! Näitä olisi ollut tarjolla mustana ja muina maanläheisinä sävyinä, mutta minun oli saatava juuri tämä kanervan-lila takki! Tälle ostin kaveriksi -25€ alella Espritin ruutuhuivin (norm. 29,99), joka tuo lookkiin vielä lisää kivaa tyttömäistä vibaa.

Esprit takki

Viime vuonna panostin talvikenkiin, joita olen varjellut ja valellut nahanhoitoaineella niin ahkerasti, että minulle ei tänä vuonna ole tullut mieleenkään ostaa uusia. Toivottavasti nämäkin hankinnat kestävät laadultaan ja miellyttävät ulkonäöltään pitkään, vaikka päädyinkin nyt kokeilemaan jotain muuta kuin sitä turvallista mustaa.

Kommentit (4)

Xs villakankaassa näyttää kyllä pieneltä. Helposti venyy käytössä muodottomaks. Valitettavasti.

Minkä merkkiset ovat nuo kengät

Koitan muistaa tsekata! DinSkosta olen muistaakseni nämä ostanut. Tosin jo viimevuonna, että en tiedä onko juuri näitä siellä enää. Vastaavia kyllä löytynee varmasti kaupoilta.

S taas ei istunut hartioista, joten päädyin pienempään kokoon. Päällä tämä tuntuu onneksi oikein sopivalta. Tuskinpa tämä tästä mihinkään hurjasti venyy.. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X