eveliina matilda - Banneri

Lapsiperhearki ei ole helvettiä

”Ai sä käyt kampaajallakin vaikka sulla on niin pienet lapset?”  -Tuntematon

Tietysti. Käyn kampaajalla, elokuvissa, ravintoloissa, ulkomailla, ystävillä ja baareissa… Lakkaan kynteni, luen kuvattomia kirjoja, teen itselleni kampauksia ja meikkaan. En puhu lapsilleni raivoten tai lässyttäen, enkä pue päähäni lastenvaatemalliston äiti-tytär -samistelusydänpipoa. En revennyt synnytyksessä perseestä napaan, enkä vauvavuosina haissut vauvan oksennukselta. Arki ei ole minulle tiski- ja pyykkivuorien höystämä helvetti, enkä lykkää Prisman ostoskärryjä näyttäen siltä, että elämäni on ohi.

Elämäni ei päättynyt lasten saamiseen, vaan se laajeni. Kaikkien aiempien rutiinien lisäksi pääsin taas pulkkamäkeen ja pomppulinnaan. Sain lisää ystäviä, harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita.  Tutustuin kahden pikkutyypin kautta itseeni sekä ymmärsin miten ihmeellisiin asioihin vartaloni pystyy. Valmistin kaksi ihmistä, synnytin ja ruokin heidät. Jos joidenkin, niin äitien kuuluu käydä kampaajalla!

eveliinamatilda

Sanoista tekoihin

Nyt olen tehnyt oman osani Suomen syntyvyyden laskun vastaisessa taistossa. Kahden lapsen ja suuren kuulijakunnan omaavana hälvennän mielelläni lapsettomien perhe-elämään liittämiä negatiivisia olettamia. Toivoisin muun yhteiskunnan puolestaan osoittavan, että lapsiperheet ovat arvokkaita ja lapset tervetulleita. Tuntuu kovin ristiriitaiselta, että lapsiperheiden tuloja vähennetään esimerkiksi leikkaamalla lapsilisiä, kun perään kuitenkin kehoitetaan tekemään lisää lapsia. Politiikkaan sen enempää uppoutumatta haluan sanoa ääneen, että ”synnytystalkoihin” kehottava, keski-iän ylittänyt mies on oksettava.

Eveliina Huttunen

Kommentit (16)

Sä vaan oot niin taitava kirjoittaja, lukisin mielelläni sun tekstejä useamminkin. Ja sun on kyllä pakko joskus vielä kirjoittaa kirja! ps. Ihanat hiukset. 🙂

Huippu teksti! Juurikin näin, lapsiarki voi olla ihanaa, vaikka välillä olisikin rankkaa. Tuntuu että nykyään jos menee sanomaan nauttivansa lapsista ja lapsiarjesta tulee p**kaa niskaan siitä, kuinka esittää ja kaunistelee ruusuiseksi elämää, esittää eikä tiedä mistään mitään.. hurraa perheet, ja sä eve, että avaat suusi tästä asiasta!

Toi samistelupipo-juttu on hyvä! Nyt joku sen sanoi ääneen kerrankin 😂

Yleisesti olen sitä mieltä, että kaikki tyylillään. Itse en kyllä tosiaan ole innostunut (vielä) niistä tricoopipoista. 😀

Rakastan sinun kirjoituksia ja ajatuksia! Tärkeää asiaa, mutta myös huumoria mukana, tuo ”en revennyt perseestä napaan” sai naurahtamaan ääneen.
Lapset on parasta maailmassa ja mielläni näytän sitten vaikka kuolleelta ja kulahtaneelta lykätessäni ostoskärryjä prismassa kunhan vain saan rakastaa ja olla rakastettu. Näinä 7 vuotena kun olen äitinä saanut olla, on kokenut niin moninaisen elämän ja tunteiden kirjon, etten vaihtaisi päivääkään! Ennen äitiyttä tunsin itseni vajavaiseksi, 3 lasta saaneena täyttä elämää tuntevana, edelleen pilke silmäkulmassa katse tulevaisuutta kohti. Hyvä äidit!

Kiitos kommentistasi. 🙂 Mukavaa jos sain sut hymyilemään. 😀 Ihanasti sanottu tuo ”saa rakastaa ja olla rakastettu”. 🙂

”Tuntuu kovin ristiriitaiselta, että lapsiperheiden tuloja vähennetään esimerkiksi leikkaamalla lapsilisiä, kun perään kuitenkin kehoitetaan tekemään lisää lapsia. ”

Heh. Kun itse sain lapseni v.2015 kesken opintojen, niin tuloni laskivat n. 100€ 😂
Eli sain lapsen saatua vähemmän, kuin mitä muuten samassa tilanteessa olevat lapsettomat opiskelutoverit.

Sama juttu 2009! Tämä oli, ja on edelleen, mielestäni ihan käsittämätöntä! Yhtäkkiä ei ollutkaan enää oikeutta opintutuen asumislisään, kun syntyi lapsi. Juu, lapsen myötä olin oikeutettu hakemaan asumislisää muuten, mutta tulot olivat siihen nähden liian suuret, vaikka puoliso oli myös opiskelija. Opiskelin edelleen lapsen synnyttäkin noin vuoden kunnes valmistuin, mutta tukia sain vähemmän kun lapsettomat opiskelijakaverit. Että sellaiset synnytystalkoot…

Huhhu! Kuulostaa aivan käsittämättömältä vääryydeltä…

Tää teksti loppu vähän kuin kesken, oisin voinut lukea pidempäänkin!

Kiitos! En oikein osannut tai halunnut sanoa tämän enempää. 😀

Sulla on niin hauska tapa kirjoittaa 😀 Aivan ihanaa suorapuheisuutta! Harmi, ettei teksti ollut pidempi!

Kiitos. 😀 En oiken osannut sanoa tämän enempää asiaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X