eveliina matilda - Banneri

Miten mukavaa, että saimme viimeisille lomapäivillemme näin kauniin sään! Jouduimme tosin viettämään valtaosan hellepäivistä kotona remontoiden, mutta lapset ovat onneksi ottaneet auringosta kaiken irti. Aurinkoisina aamuina Adeliina ja Alexander ovat lähteneet suoraan aamupalapöydästä ulos ja heitä on nähnyt pitkin päivää vain vilaukselta silloin, kun kotoa haetaan juomapulloon täydennystä tai leluja pihalle.

Naapurustossamme asuu paljon lapsia, joiden kanssa Ade ja Alex leikkivät suojaisilla sisäpihoilla. Alexilla ja naapuritaloyhtiön pojat leikkivät usein pihojemme välisen muurin päällä, johon he kiipeilevät suurten tammien kautta. Adeliinalla taas on tästä meidän pihasta muutama ystävä, joiden kanssa hän rakentelee usein keppihevosratoja asuntomme edustalla olevalle nurmialueelle.

Sunnuntaina me aikuisetkin pääsimme nauttimaan säästä, kun laskimme maalitelat käsistämme ja heittäydyimme mukaan asuinalueemme markkinahumuun.  Port Arthurissa järjestettiin jokavuotiset pihamarkkinat, jolloin alueen suojaisat sisäpihat avataan yleisölle. Pihat täyttyvät asukkaiden pitämistä herttaisista kahviloista ja notkuvista kirpputoripöydistä. Monella on ihanassa puutalokodissaan avoimet ovet ja tiedän joidenkin jopa myyvän asuntojaan markkinoilla.

Pari vuotta sitten, kun olin vasta muuttanut Portsaan, koin ensimmäisillä markkinoillani melkoisen yllätykksen.Nukuin tulikummassa asunnossani ikkunat ja ulko-ovi auki, jotta ilma vaihtuisi yön aikana. Markkina-aamuna heräsin siihen, että hellahuoneeni oli täyttynyt kotiani kurkkimaan saapuneista tuntemattomista ihmisistä. En vielä tuolloin tiennyt, että markkinoiden aikaan avoin ovi on yleensä todellakin avoin ovi.

Pepe on asunut Portsassa 15 vuotta, mutta hän ei ole koskaan aiemmin osallistunut markkinoille myymällä omia tavaroitaan. Nyt Pepen äiti kuitenkin ehdotti, että hän tulisi myymään patiollemme omia kirpparitavaroitaan ja sehän sopi meille mainiosti. Pepe rakensi vaaterekin ja hienot pöydät sekä nakkasi maahan muutaman laatikollisen autotallissa vuosia varastoituja DVD-levyjään. Hämmästyksekseni Pepen laatikoilla kuhisi koko viiden tunnin myyntiajan aikana ihmisiä välillä jopa jonoksi asti. Myyntiä oli niin paljon, että Pepe ja hänen äitinsä eivät päässeet myyntipisteeltä pois lainkaan koko päivän aikana.

Minä taas kiertelin pitkin pihoja niin paljon, että jalkani olivat illalla aivan loppu. Olin kutsunut markkinoille mukaan isoäitini, sillä meidän piti osallistua Portsasassa toukokuussa järjestettääville markkinoille, jotka jouduttiin valitettavasti tänä vuonna perumaan. Isoäitini mukana markkinoille saapui tätini ja tämän lapset sekä vanhempani ja pikkusiskoni kummipoikieni kanssa.

Kuljimme isolla porukalla muutaman pihan ja asetuimme kiertelyn lomassa kahvittelemaan serkkuni patiolle. Kävelyn päätteeksi saavuimme meille, jossa markkinat väliin jättänyt isosiskoni oli valmistanut kaksi pellillistä pizzaa lounaaksi.

Adeliina osti markkinoilta itkevän nukkevauvan, jolla oli yllään itse neulotut vaatteet. Alex olisi halunnut vain juosta markkinat nopeasti läpi, sillä hän ei löytänyt myynnistä mitään mielenkiintoista. Kuvassa näkyvän puhallettavan kapistuksen hän sai erään kodin asukkailta, joiden lapset leikkivät vastaavilla vempeleillä pihallaan.

Iltapäivällä tein vielä toisen kävelykierroksen kun Adeliinan kummitäti saapui meille kyläilemään. Kaikesta kiertelystäni huolimatta taisin ostaa markkinoilta itselleni vain yhdet kahden euron hintaiset suorat housut ja Adelle muutaman vaatekappaleen syksyyn.

Nyt markkinat on siivottu pois ja Adeliina viettää viimeistä kesälomapäiväänsä ennen kuin palaamme takaisin ihanaan arkeen!

Kommentit (3)

Itse emme tehneet tänä vuonna kuin herkullisia kahvilaostoksia. Mutta bongasin, kun joku löysi ihanan r-collection anorakin itselleen. Olisi kiva, jos pihamarkkinat olisi vaikka kahdestikin vuodessa.

Ihan mahtava ja tunnelmallinen idea niinku normioloissa, mutta että korona-aikaan ventovieraita kotiin pällistelemään (ja aivastelemaan ja yskimään) ja turvaväleistä ei kuvien perusteella ollut tietoakaan. Näin se sitten tauti taas leviää, kun ihmiset ei ajattele yhtään! Ja näiden takia ollaan kohta taas etäkoulussa ja täys ”piilossa” omassa kotona.

Hei, nämä markkinat ovatkin normaalisti kahdesti vuodessa. Eli toukokuussa ja elokuussa. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X