eveliina matilda - Banneri

Mulla on ollut viime viikkoina ihan älyttömästi koulutehtäviä ja olen liian usein joutunut istumaan tietokoneen ääressä vielä iltapäivisinkin, kun lapset ovat tulleet koulusta ja päiväkodista kotiin. Kun lasten sisäleikkipuisto Hoplop aloitti viime viikolla kuukausipassikampanjan, meille tuli hyvä tilaisuus tasasta tilit, eli päästä tekemään jotain yhdessä perheenä.

Ostin molemmille lapsille kertamaksun hinnalla passit, joilla he pääsevät sisäleikkipuistoon niin usein kuin kuukauden aikana vain haluavat. Myös siskoni ostivat lapsilleen passit, joten nyt serkukset pääsevät leikkimään ja ennen kaikkea liikkumaan yhdessä entistä enemmän.

Sisäleikkipuistot ovat ymmärrettävästi kovassa pinteessä Koronan aiheuttaman asiakaskadon alla ja mitä ilmeisemmin tällaisella tarjouksella pyritään turvaamaan toiminnan jatkuminen. Vaikka lipputulot eivät niin kauheasti kasvaisi, niin ainakin leikkipuiston ravintola tekee lisämyyntiä, kun asiakkaat ruokailevat tai kahvittelevat siellä.

Kummipoikani Gabriel pääsi ihmettelemään leikkipuistoa alle kolmevuotiaiden omalla alueella.

Yritin kuvata lapsia, mutta monen tunnin saldona oli muutama tärähtänyt otos, jossa kuvattava juoksee pois kuvasta. Pieni Maxmilian katosi valtavaan leikkipuistoon serkkujensa perässä, eikä lapsia sitten juuri näkynyt tai kuulunut, ennen kun heille tuli jano.

Sisäleikkipuistot ovat siitä parhaita, että niistä löytyy tekemistä aikuisillekin. Hoploppiin aikuiset eivät maksa sisään, mutta monet aktiviteetit sopivat myös meille. Mun lemppari on trampoliini, jossa hyppiminen on tosi hyvää vaihtelua kahvikuppi kädessä istumiselle.

Hoplopin ravintolan antimet eivät oikein uppoa minuun ja ne ovatkin ainoa keksimäni huono puoli paikassa. Lasten leikkiessä olisi ihanaa hemmotella itseään niiden sulatettujen piispanmunkkien sijasta jollain herkulla. Suolaisetkin tarjottavat ovat lähinnä ranskalaisia, nakkeja ja hampurilaisia, mitkä toki uppoavat lapsille. Näin kuukausipassin omaavana leikkipuiston suurkuluttajana sitä kuitenkin kaipaisi jotain ravitsevampaa vaihtoehtoa lapsille ja itselle. En muista onko Hoplopissa ollut ennen poikkeustilan asiakaskatoa laajempi välipalavalikoima, mutta ainakaan viimeksi käydessämme tarjolla ei ollut edes leipiä.

Leikkien puolesta asiakkaiden vähyys ei ole haitannut, vaan ollessamme välillä melkein ainoita kävijöitä, turvavälien pitäminen on onnistunut mainiosti. Turvavälien vuoksi Hoplopista tulee tällä hetkellä varata etukäteen oma leikkiaika, jolloin puistossa ei ole yhtä aikaa paljoa ihmisiä. Toistaiseksi ajanvaraus ei ole vaikuttanut meidän aikatauluihin, vaan leikkipuistossa on ollut aina tilaa silloin kun olemme halunneet mennä sinne.

Hoplopissa on myös ollut todella siistiä ja käsien desinfiointiin löytyy pisteitä pitkin puistoa. Sisäleikkipuistossa vierailu ei tunnu minusta tällä hetkellä sen suuremmalta riskiltä kuin lasten päiväkodissa ja koulussa käyminen. Toki tunnustelemme tilannetta jatkuvasti ja mikäli leikkimään ei ole enää järkevä mennä, ovat kuukausipassit onneksi maksaneet itsensä jo takaisin.

Vaikka lapsia onkin ollut helppo vahtia lähes tyhjässä puistossa, niin toivon kovasti, että leikkijöiden määrä elpyisi ja lapsille löytyisi jatkossakin tällaisia mielikuvitusta ruokkivia ja liikuntaan innostavia paikkoja.

Tekstin julkaisuhetkellä Hoplop kertoo sivuillaan, että 18 euron hintaisia kuukausipasseja on vielä 500 jäljellä.

Kommentit (2)

Minä olen pelännyt noiden paikkojen puhtautta jo ennen koronaa. Suuria ja sokkeloisia halleja kun tuntuu mahdottomalta pitää puhtaina. Pelkkä käsidesi ei pintoja putsaa.

Tuo mainitsemasi ruoka-asia on kyllä ongelma monessa muussakin paikassa!
Epäilen, ettei lapsetkaan kaipaisi niin paljon ranskalaisia, kuin heille ollaan valmiita myymään. Ajatella vaikka sisäleikkipuistossa ruokalistalle uunilohta, kanasalaattia tai vaikka hedelmäsalaattia elintarvikevärien sijaan! Smoothiet aidoista aineista jäähilejuomien tilalla ja dippivihannekset ranskalaisten.

Minusta tuntuu, että koronan myötä moni paikka pitää nyt tarkempaa huolta puhtaudesta kuin aiemmin. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X