eveliina matilda - Banneri

Kotimme remontti etenee totuttuun tyyliin, inspiraation voimalla eteenpäin nytkähdellen. Suunnitelmissamme on, että kuluvana vuotena nytkähtelyä tapahtuisi erityisesti keittiössä ja eteisessä.

Huone kerrallaan remontointi mahdollistaa meille ennen kaikkea työmaalla asumisen, mutta antaa myös lupauksen tulevasta. Kun keskeneräinen tila alkaa tuntua loputtomalta työmaalta, siirryn johonkin kotimme lähes valmiiseen huoneeseen ihailemaan kättemme tuloksia. Aluksi tällaisena terapiahuoneena toimi olohuone, mutta nyt 90 prosenttisesti valmiiden huoneiden listaa kasvattavat myös meidän vanhempien makuuhuone sekä lastenhuoneet.

Viimeisin remppaprojektimme onnistuminen on olohuoneen kakluunin korjaus. Yli 100-vuotiaan kakluunin tulipesä oli pahoin vaurioitunut ja kakluunin keskeltä puuttui kaksi laattaa. Muurari muurasi tulipesän kuntoon ja laittoi laatat takaisin paikalleen.

Saimme kakluunin muutama viikko sitten lämmityskäyttöön, mutta edessä on vielä mittava projekti takan ulkoisen olemuksen parissa. Koristekuviointi tulee siistiä ja maalata lämmön kestävällä, kultaisella maalilla.

Vaikka olohuoneesta löytyy vielä listoitettavaa on vierestä löytyvän keittiön remontointi projektimme seuraavia askeleita. Pepe on ehtinyt remontoimaan keittiötä jo joitakin vuosia sitten ja nyt me käytännössä remontoimme jo remontoitua tilaa uudestaan.

Keittiön harmaa laattalattia vaihtuu saumattomaan epoxy-lattiaan, rakennamme alakaton kokonaan uudestaan ja vaihdamme kaikki keittiökalusteet koneineen. Olemme jo aloittaneet keittiön suunnittelun ja päässeet jo hieman jäljille siitä mitä haluamme. Keittiön pinnat on melko pitkälti päätetty, mutta meidän on vielä hiottava huoneen toiminnallisia ratkaisuja, ennen kuin ryhdymme tuumasta toimeen. Pepe tekee uuden keittiömme alusta loppuun itse.

Muoti on ehtinyt vuosein saatossa muuttua, eikä Pepe enää itsekään seiso keittiössä tekemiensä ratkaisujen takana. Olemme jo kaivaneet tason alle piilotetun puuhellan esiin, enkä malta odottaa, että pääsemme repimään harmaan kivihässäkän kauniin hirsiseinän tieltä.

Keittiön ja olohuoneen vierestä löytyy pitkä, synkkä ja huonekorkeudeltaan huikea eteisemme. Eteisen lattia on samaa harmaata laattaa kuin keittiö ja eteisen lattia on tarkoitus vaihtaa samaiseen, valkoiseen epoxyyn, mitä tulee keittiöön. Lisäksi eteisen remontointi pitää sisällään seinien uudistamisen, yläkertaan vievien portaiden rakentamisen, alakaton rakentamisen ja pikkuvessan remontoinnin.

Luulen, että eteisen ja keittiön parissa riittää tarpeeksi puuhaa tälle vuodelle. Tuntuu aika uskomattomalta, että kun nämä huoneet on remontoitu, kotimme alkaa olla jo todella hyvällä mallilla. Toki kaikissa yksityiskohdissa, eli lähinnä listoituksessa riittää meidän tahdillamme puuhaa vielä useammallekin vuodelle, ennen kuin aloitamme rakentamaan maapohjalla olevaan kellariimme spa-osastoa.

Kommentit (1)

Ihana seurata näitä teidän remppailuja ja sisustamista. Puutalot on niin lähellä sydäntä yhden sellaisen entisenä sekä toivottavasti pian tulevana omistajana. Portsa on paras <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X