eveliina matilda - Banneri

Adeliina ja Alex menivät mummin ja ukin luo sunnuntaina, sillä mun ja Pepen työpäivät alkoivat heti maanantaiaamuna. Mummi haki myös Aden ja Alexin kolme serkkua Maxin, Avan ja Noahin viettämään talvilomaviikkoa mukkilaan.

Minä en ollut paikalla, mutta näin lapset itse kuvailivat mukkilassa, eli mummin ja ukin luona viettämäänsä lomaviikkoa. Myös mummi kirjoitti ja kuvasi teille koosteen lasten lomaviikon tapahtumista:

Maanantaina lapset laittoivat aamupalaksi pekonia, papuja ja munakokkelia. Lapset ovat tottuneita kanamunan rikkojia, sillä he tekevät mukkilassa aina itse munakokkelia.

Päivän ohjelmanumerona oli lasten kahden pikkuserkun vierailu mukkilassa, sillä Adeliina pyysi pikkuserkkuja leikkimään. Pikkuserkut ovat saman ikäisiä kun serkuskatraamme. Koko porukassa on tällä hetkellä yhdeksän lasta. Kaikkein pienimmät tosin jäivät tällä kertaa pois mukkilan lomalta.

Tiistai vierähti lasten asettuessa mukkilaan. He valitsivat huoneet jakamalla tytöt yhteen huoneeseen ja pojat toiseen huoneeseen. Sänkyjen kuntoon laiton jälkeen lapset saunoivat, sillä mukkilassa saunotaan jokaisena päivänä, arkena ja lomalla.

Meillä oli oikeasti mukavaa, huusholli on ylösalaisin, mut lapset saivat leikkiä ja riitojakaan ei ollut. – Mummi

Keskiviikko alkoi ulkoilulla. Lapset laskivat junana pyllymäkeä jäisessä pulkkamäessä ja heillä oli tosi hauskaa. Pulkkamäen jälkeen lapset leikkivät pihalla lumessa.

Myöhemmin päivällä Anni-täti toi lapsille lankoja ja opetti heitä tekemään koruja ja sormivirkkaamaan. Päivällä alkoi myös paljun lämmitys ja koko illan lapset viihtyvätkin paljussa. Paitsi, että he kävivät vuorotellen makaamassa vatsallaan uima-altaan jään päällä, sillä kylässä käynyt Avan ja Noahin isä lupasi jäällä makoilijoille kaksi euroa… Iltapalaksi lapset söivät lettuja.

Torstaina lasten seuraan liittyvät taas pikkuserkut, kun lomailijat lounastivat Ikeassa ja leikkivät sitten muutaman tunnin HopLopissa.

Mukkilaan palattuaan lapset laskivat taas pulkkamäkeä. Tällä kertaa laskuvälineenä toimi pressu, jossa oli kauriin taljat pehmusteena.

Yhtään en väsähtänyt lapsiin, ymmärrys lapsiperheiden sotkua kohtaan kasvoi. – Mummi

Illalla lapset istuivat raclettepöydässä kaksi tuntia, mikä oli todella yllättävää, sillä normaalisti lapsilla on tapana syödä nopeasti ja kiirehtiä sitten leikkeihin. Tällä kertaa lapset maistoivat rohkeasti juustoja ja tykkäsivät kovin, kun saivat koota annokset itse omille pienille raclettepannuilleen. Lapset nauttivat ruuasta niin pitkään, etteivät ehtineet torstaina ollenkaan saunaan.

Perjantai aloitettiin saunomalla, koska edellisen illan sauna jäi välistä. Aamusaunan jälkeen koko porukka suuntasi lounaalle Turun keskustassa olevaan Juliniaan.

Lounaan jälkeen mummi, siskoni Allu ja lapset nappasivat minut mukaan työpaikaltani ja suuntasimme kaikki yhdessä Portsan liepeillä sijaitsevaan, entiseen Kakolan vankilaan. Mummi oli varannut meille opastetun perhekierroksen, jonka aikana kuljimme Kakolanmäellä kuunnellen oppaan mielenkiintoisia kertomuksia vankilan historiasta. Alex ja Maxmilian lähinnä leikkivät kierroksen ajan, mutta Adeliina ja muut serkut kuuntelivat tarinoita todella kiinnostuneina.

 Väsynyt ja onnellinen olin kun leiri oli ohi! 😂🥰 – Mummi

Lapsilla oli tosi ihana hiihtoloma ja kiitos siitä kuuluu meidän maailman mahtavimmille isovanhemmille!

Kommentit (7)

Tulipa hyvä mieli ihanasta, isosta yhteisöstänne, vaikka toki vähän karvat pystyyn nousi kaikesta tuosta julkisilla paikoilla hengailusta. Mutta kuten itsekin sanoit, turvavälejä voi ainakin yrittää pitää ja mikäs siinä, jos lähipiirissä ei ole riskiryhmään kuuluvia. Lapsilla oli varmasti ihana loma. Ihanaa, kun on iso suku 🙂

Ihania muistoja jää lapsille näistä lomista! 😍

Ihana mummola teidän lapsilla. Monet ei ymmärrä että monilla nuorilla vanhemmilla on myös nuoret vanhemmat, jotka mielellään on avuksi myös näin korona-aikana. Toivottavasti itsekin voi joskus olla nuori mummi ja järjestää lapsenlapsille kivaa yhteistä tekemistä.

monilla lapsilla on alkkis iso vanhemmat. Jotka työpäivän jälkeen ovat joka ilta pienessä hiprakassa. Antaa voimaa ja halua rakentaa yhtä voimakas perhe kuin näillä on. <3

Ja ne kun oltiin koko loma kotona! Ei kauppoja, ei ravintoloita tai hoploppeja varsinkaan. Kai me ollaan vaan tyhmiä ja ymmärretty väärin jotain.
Oltiin ulkona keskenämme, saunottiin, syötiin kyllä myös munakasta. Eli sellainen kotiloma. Mummo ei huolisi kylään, mutta ei me kyllä uskallettas sinne mennäkään.

Kaikilla työssäkäyvillä vanhemmilla ei ole mahdollisuutta viettää lomaa kotona eikä pieniä lapsia voi jättää yksin kotiinkaan. Onneekkaat te. 🙂 Onneksi meidän mummi on alle viisikymppinen, niin hän ei ole riskiryhmää.
Ravintolassa ja Hoplopissa voi noudattaa koronaohjeistuksia ja näin ollen vierailla turvallisesti.

Vau, mahtavan kuuloinen loma lapsilla! Upeat iso-vanhemmat teillä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X