eveliina matilda - Banneri

Takana on nyt ensimmäinen lomaviikkoni. Tosin olin maanantaina aamupäivän etäpalaverissa ja viikonlopun töissä, mutta muuten arkipäiväni ovat sujuneet lomaillen ja voi miten olenkaan nauttinut kotoilusta!

Kotimme ei ole varmaan koskaan ollut niin siisti kuin nyt. Päätin ensitöikseni pestä pyykkikorit tyhjäksi ja niin vain parin ankaran pyykkäyspäivän jälkeen korien pohjat näkivät päivänvalon. Meidän kuivausrumpu on reistaillut jo vuosia sammumalla kesken ohjelman ja Pepen täytyy puhdistaa se aina silloin tällöin paineilmakompressorin avulla. Kuivausrumpu ehti olla jo tovin pois käytöstä, mutta nyt Pepe raahasi paineilmakompressorin yläkertaan ja sai koneen taas toimimaan. Olen rehellisesti sanottuna nauttinut pyykinpesusta, kun välistä jää pois se työläin vaihe, eli pyykkien ripustaminen. Nyt on taas sukille parit ja suorat korkeat vaatepinot vaatehuoneessa! Pienet on elämän ilot.

Piirtelyä oman huoneen työpisteellä.

Pyykinpesun lisäksi kunnostauduin kotiäitinä siivoamalla kotimme putipuhtaaksi. Pystyn rentoutumaan vasta kun kotona on siistiä ja siitä syystä siivoan aina ennen lomia, matkoja ja viikonloppuja. Tällä kerralla panostimme kodin siivoamiseen hieman enemmän, sillä myös Pepe intoutui raivaamaan työkalunsa ja roinansa kodistamme. Remontin keskellä eläessä nurkkiin jää helposti pyörimään kaikenlaista remppakamaa.

Pepe innostui roiniensa alta paljastuvasta tyhjästä tilasta niin, että varasi meille läheiseltä kirpputorilta myyntipaikan. Myyntipaikka vapautuu meille  huomenna ja aion olla heti aamusta täyttämässä hyllyjä meille tarpeettomaksi jääneillä tavaroilla. Nyt kun arkipäiväni eivät kulu töissä, minulla on valtavasti aikaa ja energiaa tällaiselle mukavalle puuhastelulle. Kävin viime viikon aikana läpi perheenjäsentemme vaatteet ja tavarat ja täytin jo muutaman kirppiskassin valmiiksi. Tänään edessä olisi tavaroiden hinnoittelu.

Serkukset leikkivät hyrrällä.

Pojat tutkivat lelukorin sisältöä.

Kotitöiden lisäksi vietin lomaviikkoani vahtimalla kummipoikiani, kun siskoni juoksi mm. ripsihuollossa ja kampaajalla. Olemme muutenkin viettäneet paljon aikaa yhdessä äitiyslomailevan siskoni kanssa. Siskoni saapuu usein jo aamukahville meille, tuoden mukanaan läheisestä leipomosta jotain hyvää. Päivisin käymme usein yhdessä ruokaostoksilla ja kuluvalla viikolla yritimme sienestää porukalla. Teimme sieniretken pariin eri metsään, mutta jäimme täysin ilman saalista. No, ainakin me ja mukana olleet koirat saimme liikuntaa raikkaassa ilmassa.

Nappasin peiliselfien itsestäni. Verkkareiden sijaan olen viipottanut kotona ihana mekko päälläni!

Olemme nyt siskoni kanssa ottaneet pullan syönnin rinnalle liikuntaharrastuksen ja kävimme kuluvalla viikolla ensimmäisellä joogatunnillamme. Jooga oli tosi mukavaa ja uskon sen olevan lempeä tapa ottaa säännöllinen liikuntatuokio mukaan arkeen. Olen lapsuudessani ja nuoruudessani harrastanut monenlaista liikuntaa ja kilpaillut yleisurheilussa. Esikoiseni syntymän jälkeen omat säännölliset liikuntaharrastukseni vain jäivät ja nyt kävin kahdeksan vuoden taon jälkeen ohjatulla liikuntatunnilla.

Joogan jälkeiselle päivälle olin varannut ajan fysioterapeutille, sillä minulla on oikean lapaluun alla aina silloin tällöin kiusaava vanha vamma, jonka olen saanut haulikon laukaisussa muodostuvasta aseen taaksepäin potkaisusta. Vaivaani ei ole koskaan hoidettu mitenkään, mutta ajattelin nyt on sopiva hetki pysähtyä kuuntelemaan omaa kehoa. Naureskelinkin siskolleni, että nyt laitetaan liikunnalla ja fyssarilla muija kerralla kuntoon!

Serkkupoika yökyläili meillä ja lapset katsoivat Viirua ja Pesosta. Pepe tekee yrityksen paperihommia.

Kokkeli. <3

Ensimmäinen lomaviikkoni oli siis pullollaan mukavaa ohjelmaa. Nyt alkaneella viikolla lapset ovat meidän luona taas arkipäivät ja saan olla kotona valmistamassa heille välipalaa koulun ja eskarin jälkeen. Lapsiviikkojen iltapäivät taas sujuvat lasten harrastusten, eli jalkapallon, jääkiekon, ratsastuksen, tanssin ja taidekurssin parissa. Tsemppiä alkavaan viikkoon erityisesti kaikille työssäkäyville sekä kotiäideille!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X