eveliina matilda - Banneri

Tavallisesti vuoroviikoin kotia vaihtavat lapsemme viettivät meillä hiljattain kolme viikkoa. Meille vanhemmille kaikkein tärkeintä on lasten hyvinvointi ja siksi kodinvaihtopäivät joustavat aina niin, että lapsilla on mahdollisimman mukavaa.

Meidän sukumme on oppinut järjestämään juhlat niinä viikkoina kun lapset ovat sovitusti meillä, mutta aina välillä elämässä tapahtuu asioita, joita on hankala ajoittaa lapsiviikoille. Silloin me molemmat perheet joustamme suuntaan tai toiseen.

Kesäisin olemme myös tarkoituksellisesti järjestäneet niin, että lapset voivat oleilla hieman pidemmän pätkän lomailevien aikuisten kanssa. Tällöin lapset voivat viettää halutessaan lyhyen heippapäivän toisessa kodissa, niin ikävä ei ehdi kasvaa erossaolon aikana.

Tällä kertaa meidän lomamatka osui lasten isäviikolle ja siitä syystä saimme nauttia lasten seurasta peräti kolme viikkoa putkeen. Yhden viikon tosiaan lomailimme sporttisella spa-lomallamme, mutta kaksi muuta viikkoa vietimme kotosalla.

Ensimmäinen viikko lasten kanssa kotona sujui mainiosti, sillä olin aikaisemmin lapsettomalla viikolla tehnyt töitä mukavasti sisään. Pystyin järjestämään työpäiväni niin, että aloitin  työt aamulla lasten vielä nukkuessa. Päiviksi olin suunnitellut lapsille pientä ohjelmaa, kuten aivan ihanien Mauri Kunnaksen tehtäväkirjojen (laskuharjoituksia ja kirjoitusharjoituksia) tekoa, saviaskartelua, maalaamista ja kokkailua.

Toisella viikolla, lomareissun jälkeen työtilanteeni oli hieman ruuhkautunut ja etätyöskentely kahden kesälomailevan lapsen kanssa vaati melkoista taiteilua. Ulkona oli hieman kehno sää ja päivät pitkät sisällä palloilevat lapset vaativat paljon huomiota, ruokaa, tekemistä, äitiä…

Onneksi Pepe pelasti tilanteen ottamalla hieman lomaa itselleen. Toisen aikuisen läsnäolo kotona rauhoitti minun työpäiväni ja yhtäkkiä kotona työskentely olikin taas tosi ihanaa. Lounastauoillani kävimme koko perhe yhdessä ulkona syömässä, leipomossa, koiralenkillä ja testasimme myös lähikirkon kesäkahvilan antimet.

Työskentely voi olla ala-asteikäisten vanhemmille kesällä melkoinen palapeli. Onneksi meidän taakkaamme helpottaa etätyömahdollisuus ja yrittäjän vapaus sekä tukiverkot ja lasten toinen koti.

Iltapäivisin yritimme kompensoida sitä, että lasten kesäloma kärsii siitä, että meillä aikuisilla on arkisin tavalliset työkuviomme. Iltaisin lapset pääsivät heppakerhoon, ratsastamaan, uimaan, kavereille, mammalaan ja kaupungille.

Minulle on jotenkin tosi tärkeää, että meidän nuorempi saa nyt viettää hauskan loman, ennen kuin hänen elämässään alkaa koulun aloituksen myötä aivan uudet velvollisuudet.

Nyt lapsilla on mukavaa ohjelmaa toisessa kodissaan ja me saamme hieman hengähtää, eli tehdä mahdollisimman paljon töitä valmiiksi!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X