eveliina matilda - Banneri

Hei taas täältä lomatunnelmista! Kesäni on ollut täydellinen: täynnä kivaa toimintaa ja oleilua yhdessä perheen kanssa. Suunnitellun lomaohjelman sijasta olemme koko kesän tehneet lasten kanssa spontaanisti juuri sitä mitä sillä hetkellä on huvittanut. Lapset ovat aloittaneet jokaisen aamun kysymällä mitä kivaa me tälle päivälle keksimme ja joka päivä jotain kivaa on myös keksitty. Viime viikolla ajoimme autolla 1300 kilometriä erilaisten huvitusten perässä. Osan matkoista taitoin kolmistaan lasten kanssa, välillä mukana oli ystäviä ja toisinaan kanssamme matkasi Pepe ja koira.

Tähän kirjoitukseen kokosin tunnelmia minun ja lasten sekä siskon perheeni reissusta Helsinkiin. Yövyimme Helsingissä kaksi yötä ja ehdimme muutaman päivän aikana ravata läpi mm. Korkeasaaren, Luonnontieteellisen museon ja Linnamäen.

Jokaisella hyvällä autoreissulla poiketaan tietysti ABC:llä. Lohjan ABC:llä on kesällä kiva leikkipiha.

 

Yövyimme Töölönlahdella ja kävimme ensimmäisenä iltana tutustumassa majapaikkamme ympäristöön.

Seuraavana aamuna kävelimme neljän lapsosen kanssa katsomaan nähtävyyksiä kuten eduskuntatalon, tuomiokirkon ja Uspenskin katedraalin.

Toinen matkapäivämme huipentui Korkeasaareen

Kulttuurikierroksen jälkeen suuntasimme vesibussilla Korkeasaareen.

 

Korkeasaaressa oli paljon kiinnostavaa nähtävää ja siellä olisi saanut kulumaan vaikka toisenkin päivän.

 

Herkuteltiin Korkeasaaressa omilla eväillä grillipaikan luona sekä myöhemmin jäätelöillä ja kahvilla. Ahne lokki varasti seurueemme pienimmältä sämpylän suoraan kädestä.

Meillä kävi hyvä tuuri kun satuimme näkemään karhun ja leijonat tallustelemassa.

Matelijat kiinnostivat erityisesti minun poikaani, joka jaksoi etsiä eläimiä terraarioiden piiloista pitkään.

 

Poistuimme saaresta jo ajoissa, koska halusimme ruokailla keskustan ravintolassa.

Loppupäivän vietimme keskustan lelukauppoja kierrellen. Kukin lapsi sai ostaa itselleen mieleisen lelun. Tyttäreni osti ranta-teemaisen Barbien ja toinen lapsi löysi hyllystä kauko-ohjattavan auton, johon metsästettiin seuraavaksi pattereita.

Luonnontieteellinen museo oli huikea kokemus

Valtava museo luurankoineen ja upeine eläimineen oli niin täynnä tutkittavaa, että museoon on palattava vielä uudelleen. Vietimme museossa aamupäivän, jonka aikana ehdimme kävellä näyttelyt läpi ja pysähdellä välillä syventymään näyttelyn kertomuksiin. Lapsia tuntui kiinnostavan erityisesti Elämän historia -näyttely, josta löytyi tietoa evoluution alkumetreiltä. Dinosaurusten luut olivat vaikuttavia ja minun mieleeni jäi erityisesti jättikokoinen valkohai.


 

Lapsia mietitytti, että edellisenä päivänä katselimme samoja eläimiä elävinä eläintarhassa.

Näyttelyt olivat uskomattomia ja saivat lapset ihan haukkomaan henkeä.

Muutosta ilmassa -näyttely herätti hyviä keskusteluja lasten kanssa.


Retkemme huipentui huvipuistoon

Ainoa reissumme valmiiksi suunniteltu retkikohde oli tietysti Linnanmäki. Meidän lapset pääsivät jo tosi moneen laitteeseen, joista osaan huoltajan kanssa. Onneksi osa seurueemme aikuisista ostivat rannekkeet itselleen, niin lapset pääsivät hurjempiinkin laitteisiin. Minä en välitä huvipuistolaitteista, vaan katselin mielelläni lasten laitteissa viipottamista, söin herkkuja ja huolehdin porukan pienemmän rattaista.

Yli 130cm pitkät lapset pääsivät jo joihinkin hurjan näköisiin laitteisiin yksinään.

Lintisillä oli epävakaasta säätiedotuksesta huolimatta aurinkoinen keli. Lasten laitteisiin ei ollut juuri lainkaan jonoa.

 

Meillä oli niin vauhdikas päivä Linnanmäellä, että ehdin näköjään melko harvoin kuvaamaan puuhiamme. Hyvän reissun taitaa tunnistaa siitä, että puhelin unohtuu turhan usein laukkuun. Laitteissa kieppumisen sekä pizzan, vohveleiden, hattaroiden ja hodareiden syömisen jälkeen ajelimme päät sekaisin ja vatsat pulleina kohti Turkua ja uutta seikkailua, josta kerron myöhemmin lisää. Ihanaa heinäkuun viimeistä päivää kaikille!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X