eveliina matilda - Banneri

Kesäloma loppui, työt sekä koulu alkoi ja syyskausi pyörähti käyntiin. Vaikka lomalla oli todella ihanaa, on tämä loppukesä mulle myös mieluisaa aikaa. Pidän siitä, että arki harrastuksineen alkaa ja ollaan monen uuden asian edessä. Tänä syksynä perheen elämässä ei tapahdu mitään mullistavia muutoksia, mutta tulevaan syksyyn on aina mukava alkaa valmistautua. Mulle syksyyn valmistautuminen on tällä kertaa tarkoittanut turhasta tavarasta luopumista sekä tietenkin lasten varustamista tulevaan talvikauteen.

Tuskailin heinäkuussa siskolleni, että kesäloma päättyy pian eikä meidän lapsille ole vielä hankittu talvivaatteita!  En totisesti ole niitä ihmisiä, jotka heräävät hankkimaan toppavaatteita ensilumen sataessa. Saan mielenrauhaa tekemällä asiat aina ajoissa. Myös kukkaro kiittää kun tavarat ja vaatteet hankkii ajoissa ennen niiden käyttökautta. Kun ei ole pakko kiireessä ostaa, voi käyttää aikaa vertailuun ja parhaan hinnan metsästämiseen. Yleensä löydän lasten talvivaatteet kesän alennusmyynnistä.

Tällä kertaa hankintalistalla oli pojalle välikauteen ulkoiluhousut sekä kengät ja molemmille lapsille toppatakit ja talvikengät. Löysin Didriksonin ulkoiluhousut kivijalkamyymälän alennusmyynnistä ja Timberlandin toppatakin sekä talvikengät nettikaupan alennusmyynnistä.

Lasten tarvitsemat talvivaatteet löytyivät alennusmyynnistä.

Tytön talvikengät ovat niin pehmoisen ja lämpimän tuntuiset, että tekisi mieli ostaa samat itsellekin!

Meidän lapsilla on yleensä ollut talveksi aina kahdet kengät, joista toiset ovat vedenpitävät ulkoilukengät päiväkotiin tai kouluun ja toiset siistit nahkakengät kauppaan ja kyläilyyn. Nyt pohdin, että yhdet kengät voisivat riittää, jos ne olisivat tarpeeksi laadukkaat ja kauniit. Hankala yhdistelmä, mutta mielestäni Timberland on onnistunut yhtälössä hyvin. Merkillä on sporttisia kenkiä, joilla voi leikkiä koulun loskaisella pihalla kuivin jaloin, mutta mennä myös kaupungille siistin näköisenä. Itselläni on kahdet Timberlandin kengät, joita olen käyttänyt talvella suoretkellä sekä ravintolassa.

Löysin samaiselta Timberlandin jälleenmyyjältä myös toppatakin ja lenkkarit nuorimmaiselle. Pojallani kuluu Niken lenkkareita sellaisella vauhdilla, että on mielenkiintoista nähdä kuinka Timberlandin lenkkarit kestää käyttöä. Pojan kengät siis ihan tosissaan kuluvat puhki. Pohjat painuvat, niiden kuviointi kuluu pois, tarrat menettävät otteensa ja kangasosat rispaantuvat puhki muutamassa viikossa. Poika potkii palloa ja rymyää pihalla niin paljon, että tietysti se myös näkyy kengissä.

Tytölle en uskaltanut ostaa nettikaupasta talvitakkia, koska hän on niin tarkka siitä mitä pukee ylleen. Monesti hankkimani tekniset ominaisuudet omaavat takit ovat jääneet naulakkoon ja tyttö kulkee jossain itse ostamassaan takissa. Takki kannattaa varmaan tällä kertaa ostaa kivijalkaliikkeestä yhdessä, että se myös eksyy päälle.

Vaatehuoneen tyhjennystä turhaksi jääneistä vaatteista ja kengistä.

Kaarinassa kirppiksellä.

Apumyyjien jätskitauko.

Nyt mulla on tosi levollinen mieli, kun syys- ja talvivarusteet ovat kotona valmiina ja toisaalta kaapit on tyhjennetty turhasta tavarasta. Kasvavien lasten kotiin ehtii lyhyessäkin ajassa kertyä aika paljon pieneksi menneitä kenkiä ja vaatteita. Tällä kertaa suurimmasta osasta päästiin eroon myymällä Kaarinassa ns.  takakonttikirppiksellä sekä meidän asuinalueen pihamarkkinoilla. Portsan pihamarkkinoilla kävi tosi hyvin kauppa ja vaatteiden sekä kenkien lisäksi myimme astioita, sisustustavaraa sekä muuta turhaksi jäänyttä käyttötavaraa.

Myyminen ja ihmisten kohtaaminen oli mukavaa ja mikä tärkeintä; pääsimme eroon meille turhasta tavarasta. Jäljelle jääneitä kirppiskamoja ei enää kannettu kotiin, vaan ne päätyvät tuttavan kirppispöydälle myyntiin. Oli mukava aloittaa arki kotona, jossa kaapit ja vaatehuone ovat järjestyksessä.

 

Kommentit (1)

Hei,mistä tytön kengät ostettu ja minkä merkkiset?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X