eveliina matilda - Banneri

Kun katselen meidän perheen kalenterin viikkonäkymää olen tyytyväinen siihen, että lapsia on vain kaksi! Miten ihmeessä monilapsiset perheet onnistuvat, jaksavat ja muistavat lasten harrastuksiin liittyvät kuljetukset, kilpailut, maksut, buffettivuorot, varustehankinnat ja niiden varusteiden huoltamisen?

Välillä lasten harrastuksia ja muuta elämää yhteensovittaessa tuntuu, että selviän tästä jaetusta (!) harrastusvastuusta juuri ja juuri. Toki meidän lapset ovat valinneet itselleen melkoista sitoutumista vaativat harrastukset, joissa vanhempien tuella on iso rooli.

  Meidän perheen viikon harrastuskalenteri

Manantai: tyttären ratsastus yhdessä vanhemman kanssa sekä pojan tehojää-harjoitukset
Tiistai: tyttären chreer-harjoitukset
Keskiviikko: pojan jääkiekkoharjoitukset (+ oheisharjoitus). Torstai: pojan jääkiekkoharjoitukset
Perjantai: Tyttären cheer-harjoitukset. Lauantai: pojan jääkiekkotreenit (tai peli) ja tyttären ratsastustunti opettajan johdolla Sunnuntai: pojan jääkiekkotreenit (tai peli)

Jääkiekkotreenejä on parhaimmillaan tai pahimmillaan viisi kertaa viikossa. Joskus tosin treenejä ei ole ke tai to ja viikonloppuinakin treenejä ei aina ole molempina päivinä. Ihan kiva pojan saada enemmän vapaata, mutta näissä on itselle melkoinen muistaminen. Tällä viikolla pakkasin pojan, hoidossa olevat serkkupojat sekä lätkävarusteet autoon ja aloin tiedustelemaan missä hallissa harjoitukset ovat, niin sain tiedon ettei kyseisenä päivänä olekaan treenejä vaikka yleensä aina on. Ollaan me myös joskus oltu väärässä hallissa eri puolella kaupunkia, kun minulla on mennyt päivät ja paikat sekaisin.

Jääkiekko vaatii vanhemman paneutumista, mutta myös vuokraponilla ratsastus vie paljon aikuisten aikaa. Hevostalli sijaitsee kaupungista syrjemmällä eikä tallilla ole ketään auttamassa lasta toisin kuin ehkä tavanomaisilla ratsastustunneilla. Tytär on jo taitava hevosnainen, mutta ponin käsittely ja ratsastus tapahtuvat vain aikuisen eli meidän vanhempien valvonnan alla. Harrastus vie aikaa, mutta toisaalta se on myös minulle ihana hengähdystauko. Käymme maanantaisin tytön kanssa tallilla kaksin ja pitkät maastolenkit ovat mulle erinomaista liikuntaa. Varsinaisia muita omia liikuntaharrastuksia minulla kun ei tällä hetkellä ole. Viikonloppuina tyttö ratsastaa opettajan johdolla, mutta ponin hoito ennen tuntia ja tunnin jälkeen vaatii vielä aikuisen apua.

Cheer on meille kaikkein uusin harrastus. Tytär on kodin innostunut uudesta lajista ja minä taas innostuin harrastuspaikan hyvästä sijainnista. Kerrankin harrastus sijaitsee lähellä kotia ja cheersalin kanssa samasta rakennuksesta löytyy myös ruokakauppa, apteekki, alko sekä peräti kaksi kirpputoria! Arkea auttaa kummasti kun harrastuskuljetusten ohella voi hoitaa kauppaostokset ja kierrellä kirpparilla niin, ettei tarvitse ajella edestakaisin kaupunkia.

Lapsellisilla viikoilla päiviin ei tarvitse keksiä tekemistä. Välillä arki on melkoista aikatauluttamista, mutta pidän tosi tärkeänä että lapset saavat harrastaa mielensä mukaan. Itse aikoinaan kävin parhaimmillaan päivän aikana kahdella eri hevostallilla ratsastamassa ja haluan suoda saman omille lapsilleni. Todennäköisesti muutaman vuoden päästä lapset alkavat kulkea harrastuksiin omine avuineen ja meidän vanhempien rooli pienenee sekä meidän kanssa vietetty aika vähenee. Nautitaan siis nyt tästä!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X