Olen kuullut taloyhtiöistä, joissa yhteisöllisyys on vedetty niin pitkälle, että taloyhtiöllä on yhteinen lainauslista. Jokainen asukas voi kirjoittaa listalle ne käyttötavarat ja vempeleet, joita on valmis lainaamaan naapureilleen. Idea on minusta nerokas!
On nimittäin aivan turhaa, että saman kerrostalokaton alla on vaikkapa kymmeniä painepesureita, porakoneita tai mehumaijoja, jos jokaista niistä käytetään vain muutaman kerran vuodessa, ja jotka vievät kaiken lisäksi tilaa ja rahaa.
Meidän taloyhtiömme ei ole vielä edennyt lainauslistavaiheeseen, mutta se olisi minun haaveeni joku päivä.
Miten teidän naapureidenne kanssa lainaamiset hoidetaan? Vai hoidetaanko mitenkään?
-Karoliina-
*kuvat valmistajien kuvista
Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.
Kommentit (9)
Asuimme vuosia sitten taloyhtiössä, jossa oli just tää kyseinen järjestely. Listaan kuului pelejä, ompelukone, patjoja, työkaluja yms. jutskia, joita tarvitsee vain silloin tällöin. Oli nerokasta, rahaa ja tilaa säästyy!
Oliskin naapurissa, muttako Oulussa asti! >:(
Jos asutaan samassa talossa, tule lainaamaan 😀
Wau! Ihailen!
Voi miten ihana taloyhtiö teillä!
Todellakin!
Tää ois ihan älyttömän hyvä idea! Nimimerkillä ikkunanpesuria kaivataan 😀
Meillä tilataan lehtiä puokkiin ja taloyhtiölle on ostettu kaikenlaista mööpeliä, ettei kaikkea tarvitse ostaa itselle. Lisäksi meillä toimii aktiivinen taloyhtiön kirppis, jonne voi viedä hyväkuntoista itselle tarpeetonta, mm. lasten vaatteita, aikakauslehtiä, päivän lehden, jne. Kyseessä on rivitaloyhtiö.
Taloyhtiön fb-sivun kautta kiertävät niin työkalut, tikkaat kuin tukkeutuneen vessanpöntön avaajakin. Samalla sivulla kysellään säännöllisesti kuka haluaa Hesarin vakitilaajan loman ajaksi tai kenelle kelpaavat yökylävieraan kaappiin unohtamat laktoosilliset jugurtit. Suosittelen lämpimästi.