kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 21.03.2024

Herkullinen paahtopaistisalaatti

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mulle salaatit on ehdottomasti kevät- ja kesäruokaa. Talvella harvoin tekee mieli salaattia, ennemmin jotain lämmintä: patoja, keittoja ja sen sellaista. 

Nyt, kun valoisuus on lisääntynyt, ollaan alettu tehdä taas salaattilounaita tai -iltapaloja. Tästä paahtopaistisalaatista tuli pari viikkoa sitten niin herkkua, että ajattelin jakaa ohjeen myös tänne blogiin. 

CHEF PENTIKÄISEN PAAHTOPAISTISALAATTI 

  • Salaattipohja. Meillä se tehtiin baby pinaatista.
  • parsakaalia nuppuina
  • kevätsipulia
  • porkkanaa suiroina (kuorimaveitsellä helppo tehdä)
  • paprikaa
  • paahdettuja pinjansiemeniä
  • parmesaanilastuja 
  • paahtopaistia ohuina siivuina
  • piparjuuritahnaa

  • oliiviöljyä 
  • suolaa
  • sokeria 
  • limen puristettua mehua
  • omenaviinietikkaa
  1. Pilko ja kokoa salaatin ainekset vadille. 
  2. Laita paahtopaistien päälle pieni nokare piparjuuritahnaa.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään niin, että limen ja öljyn määrä on sama, ja omenaviinietikan määrä 1/4 siitä määrästä, mitä öljyä/limemehua tulee. Mausteet maun mukaan. Kastike saa olla aika suolaista ja makeaa yhtä aikaa, koska kastiketta tulee melko vähän. (Nyrkkisääntö, että yhteen lautaselliseen (kuvassa) 1rkl oliiviöljyä/limeä. )

-Karoliina- 

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X