Herkullinen paahtopaistisalaatti
Mulle salaatit on ehdottomasti kevät- ja kesäruokaa. Talvella harvoin tekee mieli salaattia, ennemmin jotain lämmintä: patoja, keittoja ja sen sellaista.
Nyt, kun valoisuus on lisääntynyt, ollaan alettu tehdä taas salaattilounaita tai -iltapaloja. Tästä paahtopaistisalaatista tuli pari viikkoa sitten niin herkkua, että ajattelin jakaa ohjeen myös tänne blogiin.
CHEF PENTIKÄISEN PAAHTOPAISTISALAATTI
- Salaattipohja. Meillä se tehtiin baby pinaatista.
- parsakaalia nuppuina
- kevätsipulia
- porkkanaa suiroina (kuorimaveitsellä helppo tehdä)
- paprikaa
- paahdettuja pinjansiemeniä
- parmesaanilastuja
- paahtopaistia ohuina siivuina
- piparjuuritahnaa
- oliiviöljyä
- suolaa
- sokeria
- limen puristettua mehua
- omenaviinietikkaa
- Pilko ja kokoa salaatin ainekset vadille.
- Laita paahtopaistien päälle pieni nokare piparjuuritahnaa.
- Sekoita kastikeainekset keskenään niin, että limen ja öljyn määrä on sama, ja omenaviinietikan määrä 1/4 siitä määrästä, mitä öljyä/limemehua tulee. Mausteet maun mukaan. Kastike saa olla aika suolaista ja makeaa yhtä aikaa, koska kastiketta tulee melko vähän. (Nyrkkisääntö, että yhteen lautaselliseen (kuvassa) 1rkl oliiviöljyä/limeä. )
-Karoliina-