operaatio äiti - Banneri
Lupasin mökkikuulumisia ja tässähän niitä tulee!
Lähdettiin tosiaan Topsukan kanssa nopealla varoitusajalla mökille, kun iskä jäi kotiin raatamaan.. Meillä on äitini puolen suvulla oma mökki Iittalassa (lasitehtaan lähellä;) järven rannassa. Tällä mökillä on lapsuus vietetty.
Joskus aikanaan saatoimme siskoni kanssa olla täällä useamman viikon kesällä ja talvellakin olimme joka vuosi ainakin yhden kerran. Muistoja on paljon! Monta tuntia uimista, leikkejä isolla pihalla, lettuja ja käsintehtyyn suklaaseen dipattuja mansikoita ♥
Täällä sitä ollaan ja nyt on Topin vuoro kokea tuota ihanaa muistorikasta mökkielämää!
Meillä on aina ollut tiivis suhde serkkuihimme. Aikanaan minä kannoin 10 vuotta nuorempaa serkkuani, ruokin ja vaihdoin vaippaa. Nyt hän on jo 13 vuotias pojan kloppi ja siltikin hän jaksaa vuorostaan sylitellä, leikittää ja paapoa Topia. Tällaista sen kuuluu olla; tiiviitä sukulaissuhteita ja ihania ihmisiä! On hienoa, että Topi on syntynyt hyvään sukuun.. Toimivat välit ei aina ole itsestäänselvyys!
On hauskaa katsoa kuinka nopeasti tuo rakas pojuni tutustuu ja kiintyy ihmisiin. Molemmat serkukset tuovat hymyn huulille ja yhteiset leikit ovat huippua! On leikitty autoilla, uitu järvessä ja hypitty trampoliinilla. Topi on kova poika uimaan ja polskii upeasti menemään. Kukapa ei tykkäisi, koska järven vesi on oikeasti tosi lämmintä! Trampoliini sitten taas oli liian uusi juttu ja alkuun naama oli hyvin  vakavana. Hetken ihmeteltyä Topikin hiffasi kuinka hauskaa siinä onkaan pomppia.
Olen itse saanut paljon omaa aikaa. Mummini nousee aamulla ja touhuaa Topin kanssa, kun nukun jopa kymmeneen. Iltapäivällä hän myös ruokkii tai vaihtaa vaippaa. Myös serkut käyvät kävelyllä pojun kanssa, kun minä otan aurinkoa laiturilla. Iltakin on omaa aikaani, aika luksusta!
Asennekin on parantunut omalla kohdallani. Ennen oli väsyttävää olla samassa paikassa Topin kanssa koko ajan ja ahdistuin helposti. Liikun kotona aika paljon muualla. Tosi asiahan on, että lapsen pitäisi saada olla myös kotona joitakin päiviä. Pitää antaa se mahdollisuus lepopäivään eikä juosta uimassa, shoppaamassa ja ties missä koko ajan. Täällä olen oppinut vain istumaan pojan kanssa paikallaan katselemassa kaloja tai mehiläisiä. Ja ei muuten ahdista!
Topikin on rentoutunut ja sitä myöten oppinut paljon. Hänpä päätti oppia istumaan, ryömimään tuhatta ja sataa sekä hakee paikkoja, joista vetää itsensä pystyyn. Ehkä se vaan on niin, että olen ollut liikaa liikenteessä ja joskus olisi hyvä vain pysähtyä olemaan.
Säät täällä ovat suosineet. Vettä on luvattu, mutta aurinko paistanut. Rusketus on syventynyt myös. Muistakaa muuten käyttää sitä aurinkorasvaa, ettei tule ikäviä seurauksia. Minulla on vahvoja mielipiteitä ja sanon suoraan, että ärsyttää ne ”kävelin paljon ja hupsista paloin” päivitykset. Palamisessa ei ole mitään hienoa.
Tällä hetkellä sataa, mutta se ei haittaa, koska on yö. On jotenkin levollista kuunnella, kun pisarat ropisevat mökin kattoon. Mistään ei kuulu liikenteen ääntä eikä bensa lemua. Ilmassa leijuu puhtaan luonnon ja vesipisaroiden tuoksu ♥
Henkisesti tekee hyvää irrottautua kaupungin hälinästä, mutta myös fyysisesti. Olen mennyt nukkumaan aina puolenyön aikaan ja nukkunut yhdellä syötöllä kymmeneen. Syön 5 kertaa päivässä tuoreista raaka-aineista tehtyjä ruokia, herkuttelen mansikoilla ja juon maitoa!! Tavallisesti en koskisi sormenpäälläkään maitoon. Täytyy kokeilla kotiinkin ostaa tuota punaista maitoa sinisen sijaan. Liikuntaakin tulee uimisen merkeissä. Iltaisin istumme saunassa monta tuntia ja uimme järvessä puolentunnin pätkissä. Kisailemma uimapatjoilla ja heittelemme palloa, onpas lapsekas olo 😉 Iho ja hiukset ovat uskomattomassa kunnossa järviveden ansiosta.
Kannatti lähteä, vaikka ensin mietin miten pärjätään..
Nyt on aika mennä nukkumaan, joten loppuun paljon kuvia!! Jätäpä ihmeessä kommentti, jossa kerrot mikä on parasta mökkeilyssä!
Matkalla mökille ja ei huudettu autossa!
Tyylikäs poju!
Vaippaostoksilla, heh..
Kesäpoika laiturilla.
Aurinko paistaa!
Iltamaisema.
Äitin vieressä on hyvä nukkua!
Maailman iloisin!
Tupla edustus 😛
Meidän piha.
Trampalla.
Yön sade lähestyy.
Ensin oli kirkas peilityyni järvi ja sitten iski yhtäkkiä kaamea tuuli.
Meikki ei kuulu mökille!

PS. On muuten LAATUKAMAA tää Samsungin kamera, eikö? Joka kuva otettu puhelimella..

Kommentit (20)

Mökki kuulostaa täydelliseltä lomanviettopaikalta, oispa meilläkin! 🙂

On se kumma kun lapsi oppii kun sen ottaa sinne lattialle maahan eikä aina vain istuta sitterissä tai bumboissa 😉

Nii ja.. En ikinä sanoisi että ahdistun oman lapseni seurasta. Miten Topi tulee loukkaantumaan tästä kun vanhempana lukee näitä..

Ps. Äideille ei kuulu omaa aikaa, on vain lasten aikaa

Terkuin kolmen lapsen äiti

Ehdottomasti äidille kuuluu OMA aika. Oli se sitten vaikka ihan vaan kahvihetki kotona tai humputtelu kavereiden kanssa, pakko on joskus päästä yksinkin johonkin ilman lasta!:)

Oon sun kanssa samaa mieltä 🙂

Kyllä äideille kuuluu omaa aikaa, ainakin meidän perheessä 🙂 Toki se, kuinka paljon on jokaisen perheen itse määriteltävissä. Äitikin jaksaa paremmin kun saa joskus tehdä jotain esim. ystävien kanssa ilman lapsia.

Kummasti luulee ano tietävänsä asioita 😉 Topi on elämänsä aikana istunut bumbossa 10 kertaa ja sitterissä ainoastaan mummilassa.

Kuka sanoi, että ahdistun lapseni seurasta? Kannattaa varmaan lukea uudelleen.

Naurettava väitös tuo, ettei äidille kuulu oma aika. Tästähän saa hyvän aiheen seuraavaan postaukseen.

Ihana postaus ja niin kauniita kuvia 🙂 Nauttikaa!

Kiitos, tosin nyt jo kotona 🙂

huippuhyviä kuvia!!! kumpa oliskin mökki keskellä ei mitään. ois nii hienoa ladata akkuja luonnon helmassa.

Mä kyllä tykkään mökillä olemisesta! Tosin meidän pitää palailla kotiinkin kohta 🙂

Kuulostaapa tosi ihanalta teijän mökkireissu! 🙂 Mäki osaan rentoutua mökillä ihan eri tavalla, ku missään muualla! 🙂 Ja voih, mä niin haluun ton puhelimen!! 😀

haha, JES, sain miehen ylipuhuttuu, mennää täs lähipäivinä ostaa mulle toi puhelin 😉

Kasvatan sun puhelinkuumetta! 😀

Jos meillä olisi mökki Iittalassa, niin minulla saattaisi mennä enemmän aikaa siellä Iittala outletissä kuin itse mökillä 😀

Tiivis suku on tosiaan hyvä juttu. Meillä on äidin puoleisessa suvussa paljon tosi vanhoja riitoja, joita nämä riitojen osapuolet ei vaan saa sovittua tai eivät kaikkien vuosien jälkeen edes halua. Ikävää aina kaikkien juhlien lähestyessä saa miettiä, että mitenköhän ne kaikki nyt tulee toimeen ja kuinka paljon tällä kertaa on kyräilyä ilmassa. Isän puoleisessa suvussa taas kaikki on tosi hyvissä väleissä keskenään, että onneksi siltä puolelta on kokemusta myös siitä tiiviistä suvusta.

Ja ihania ja kesäisiä kuvia Topista. Noista maisemakuvista tuli itselle hirveä kaipuu mökille. Pitäisi varmaan vaan pakata kamat ja lähteä vanhmpien mökille. Siellä sitä lepoa ja virkistystä todella saa ihan eri tavalla kaukana kaupungin pölyistä 🙂

Suosittelen kyllä menemään mökille, jos on mahdollisuus! 🙂

Niinhän se on! Ei vuokramökitkään kurjia ole, jos joskus on rahaa 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X