operaatio äiti - Banneri
Nyt on jo muutamaan otteeseen toivottu, että esittelisin teille meidän kämpän. Mehän muutimme kesäkuun alussa uuteen asuntoon Vantaalta Espooseen. Miksi valitsimme juuri tämän paikan? 
Olimme juuri ottaneet lainan asumisoikeus-asuntoa (eli maksetaan kämpästä noin 30000 euron laina ja päälle ”vuokraa”) varten ja muuttaneet ensimmäiseen rivarikämppäämme, kun Topi ilmoitti tulostaan. Kyseisessä asunnossa oli kaksi makuuhuonetta, mutta jotenkin siellä asuminen tuntui ahtaalta. Sen lisäksi työmatkat aiheuttivat ongelmaa. Kun Topi menisi päiväkotiin meidän työmatkat söisivät melkein koko päivän (1,5-2h) ja se olisi pienen lapsen kannalta todella huono ratkaisu. Toisaaltaan taas asuimme ison kauppakeskus Jumbon vieressä, jossa ihan oikeasti oli kaikki mitä ikinä tarvitsee.
Päätimme silti muuttaa, JOS löytyisi sopiva asunto. Vaatimuksena oli lähikauppa (Jumbolle rasitti kävellä aina yhden maidon takia kilsa..), bussipysäkki vieressä, lyhyt työmatka, helppo pääsy Helsinkiin, kauppakeskus lähellä, päiväkoti lähellä, sauna, isompi asunto, halvempi asunto, iso piha, päätykämppä, kiva pohjaratkaisu, siisti kämppä, laminaatit/parketit… PIIIIIITKÄ lista! Tuntui toivottomalle.
Yhtenä päivänä postilaatikkoon kuitenkin pamahti asuntotarjous. Kävimme katsomassa kämppää ja rakastuimme. Lähikauppoihin (S-market ja K-Supermarket) kävelee kaksi minuuttia, bussipysäkille on sama matka, työmatka kestää 35 minuuttia, Helsinkiin menee 20-30 minuuttia, kaksi kauppakeskusta 10 minuutin bussimatkan päässä, päiväkotiin 500m, sauna löytyy, kämppä on 10 neliötä isompi, asunto oli 3000e halvempi, piha on valtava, asunto on paritalo eli päätykämppä, pohjaratkaisu on virkistävän erilainen, yleisilme on todella siisti, yläkerrasta löytyy parketti ja muuttoa ennen alakertaan oli tehty laminaatti yllätykseksi. Siinä se sitten oli –> muuttamaan!
Sen enempää en tarinoi historiasta, vaan esittelen nykyhetkeä. 
Asuntoon mennessä kuljetaan parkkipaikoilta omalle pihatielle. Pihatie on vain meidän asuntoon menevä, joten on ihanan yksityinen olo. Pihatien päädyssä on luonnonportaat, joita pitkin pääsee ylös takapihalle! (Kyllä; takapiha on yläkerrassa!) Portaiden oikealla puolella on katoksen alla syvennys, jossa sijaitsee kolme ovea. Yksi vie varastoon, yksi on meidän etuovemme ja yksi vie suoraan kylppäriin.
Pihatie luonnonportailta kuvattuna. Vasemmalla syvennys ja etuovi.

Luonnonportaat, joita pitkin pääsee sinne pihalle.

Etuovi.
Ovesta sisään astuessa mennään pikkuruisen eteisen kautta. Eteisessä on tällä hetkellä vain yksi vettä sekä kuraa imevä matto, sateenvarjo ja kaappi, jossa on tuulitakkeja, kenkiä ja laukkuja. Pikku-eteinen on mielestäni hyödyllinen, koska siihen saa rattaat kätevästi siksi aikaa, kun laittaa renkaisiin suojat eikä tarvitse sotkea aulan laminaattia Tykkään muovimaton väristä, onneksi se ei ole perus harmaan valkoinen! Tuota kynnystä olen pohtinut, että pitäisikö se maalata valkoiseksi?
Mini-eteinen heti ovelta.

Yksi lisäkaappi kelpaa aina!

Pikku-eteisestä päästään alakerran yleistilaan. Yleistila on mukavan isohko sekä tilava ja siinä oikeasti mahtuu liikkumaan rattaillakin. Tilasta löytyy tällä hetkellä tuo valtava 120cm terraario, jossa asustaa pari gerbiiliä. Ei ehkä niin sisustuksellinen, mutta eihän ne eläinten asumukset ikinä ole. Portaiden alla on täydellinen sekamelska, koska esimerkiksi cd-teline on pakko pitää turvassa Topilta; kaataa muuten niskaansa. Turvaistuimelle ei myöskään ole paikkaa, koska meillä ei ole autoa, joten sitäkin säilytetään rappusten alla. Näiden lisäksi siellä on vielä Topin myytävät vaatteet (jotta pääsen kaivelemaan myytyjä pojan nukkuessakin) ja koiran peti.

Vasemmalla puolella on ovi kylpyhuoneeseen. Tälle seinustalle on etsinnässä myös taulu, en tosin tiedä millainen.. Oikealla puolella lähempänä ulko-ovea on meidän makuuhuone ja sen vieressä Topin huone. Tulevaisuudessa on tarkoitus ehkä myydä terraario pois ja siirtää Topin huoneesta nojatuoli portaiden alle. On huomattavasti helpompaa, jos on paikka missä pukea lapselle talvivermeitä päälle. Mattoa aulaan ei tule, koska koira söisi sen poissa ollessamme ja rattaiden siirtelyn takia menisi muutenkin hankalaksi. Topikin pääsee liikkumaan paremmin paljaalla lattialla.

Aulassa on kiva perus tila ulkovaatteille. Iso kaappi ylhäällä, hattuhylly, rekki takeille sekä taso kengille. Topille on oma pieni kori hatuilleen ja hanskoilleen avokaapin seinällä.

Laitetaanpas kuva nyt vielä tästäkin suunnasta.

Koiran peti on tosiaan portaiden alla, koska kyllä eläinkin tarvitsee turvapaikan pieneltä vauvariiviöltä.

Kylpyhuone on tavallaan myös kodinhoitohuone.  Vaikka ulkonäöltään se on ihan perus tylsä rivarikämpän kylppäri, olen itse rakastunut. Huone on malliltaan pitkä ja on kätevää, kun pyykkihuollolle on oma tilansa. Sen lisäksi on TODELLA iso plussa, että ulkoa pääsee suoraan kylppäriin esimerkiksi kuraisen lapsen tai koiran kanssa. Ei mene koko kämppä sotkuun.

Huonetta olisi tarkoitus sisustaa, mutta en kyllä tiedä miten. Siellä on tummat matot ja Vallilan verho.. mitä muuta kylppäriin voi tunkea??

Kuivuri ja pesukone.

Elikkä tästä ovesta pääsee suoraan ulos.

Suihkupuoli.

Toi kylpyleluille tarkoitettu pidike on kyllä ihan huippu!

Saunasta vain muutama sana. Se on pieni, mutta ihanan yksinkertainen. Astut saunaan ja siellä ei ole ylimääräistä turhaa tilaa; tykkään! Meillä on saunassa Rento-meininki eli saunamittari, ämpäri ja kauha ovat Rento-merkkisiä. Olen vaihtanut kiukaaseen valkoiset kivet, koska mielestäni ne ovat paljon hienommat kuin perus mustat! Saunaan olisi tarkoitus hankkia pari koristetta laudoille ja ehkä jokin saunatyyny.

Makuuhuonee taitaa olla ainut aikalailla täysin valmis huone. Sieltä löytyy meidän jenkkisänky, Topin pinnasänky, Ikean Expedit hyllyjä kolme ja yksi tuoli. Koristeita toki on myös, mutta aika vähän. Makuuhuoneen ei omasta mielestäni tarvitse olla tämän täydempi. TOSIN, sängyn viereiselle seinälle olisi kiva saada isompi samantyylinen taulu kuin noiden hyllyjen päällä oleva.

Ovelta katosttuna.

Ainiin.. oli siellä telkkarikin!

Tossa korissa säilytetään Topin tutti-armeijaa.

Ihan liian tyhjän näköinen, pakko saada seinälle joku taulu.

Näkymä ovelle.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä tulee Pikku Prinssin huone! Ovea koristaa molemmin puolin nämä kyltit. En ole vielä päättänyt kumpi olisi parempi oveen ja laittaisiko toisen seinälle vai mihin..

Huoneen näkymä on todella SEKAVA. Sanoisin tätä enemmänkin tavaroiden säilytyspaikaksi kuin lapsen huoneeksi. Värit eivät täsmää ja tavarat eivät istu toisiinsa. Verhot tulevat jäämään huoneeseen ja varmaan sävy on ylläriylläri SININEN. Lamppu menee todellakin vaihtoon ja matto myös. Huoneeseen jää musta lipasto, kaikki muu on vielä hankittava. Ollaan tosin mietitty myös, että meidän makkarin expedit hyllyt siirrettäisiin tähän huoneeseen ja noita lipastoja hankittaisiin yhteensä kolme ja ne menisivät meidän huoneeseen. Huonekalut saavat olla siis joko mustia tai tummanruskeita riippuen siitä kummat hyllyt huoneeseen tulevat.

Näkymä ovelta.

Vaipanvaihtopöytä ja Topin ihana leikkimatto vasemmalla sivustalla.

Tässäkin huoneessa on muutama kaappi, saisi olla toki enemmän.

Topin kengät säilytetään toistaiseksi tässä.

Huoneen toista laitaa. Rattaat säilytetään sisällä turvassa, taulu menee seinälle ja toi sekava värisekamelska on Topin lelukori.

Lipastossa säilytetään Topin vaatteita.

Kuvat vielä puuttuu…

Ei ihan niin perinteinen kiikku Topilla! Mun mielestä tää vaan oli liian sulonen kirpparilla, oli pakko ostaa!

Pikku lelukori, josta Topi pääsee kaivelemaan helistimet jne. helposti ja ihan itse.

Nurkassa on vielä nojatuoli, jolla saa hyvin puettua pojan. 

Hei miksi nämä aivot eivät toimi?! Tuliko tästä jutusta selkeä ja kerroinko kaiken tarpeellisen? Jäikö jotakin kysyttävää?

Loppukevennykseksi saatte vielä kurkata Topin laatikoihin ja kaappeihin.

Sukka/Sukkahousu laatikko

Asustelaatikko

Bodyt

Housut

T-paidat, Paidat ja Jumpsuitit

Yökkärit, Shortsi-asut ja 2-osaiset yökkärit

Sekasortoinen kaappi nro 1
Liinavaatteet kaappi nro 2

Siinä se olikin. Tosin taidan tehdä lipasto esittelyn vielä uudelleen, koska ehdin juuri järjestää sen uudelleen ja myydä puolet vaatteista pois. Tällä hetkellä lipastossa siis 80cm ja 86cm vaatteet. Kiinnostaisiko teitä lukijat lipasto esittely?

Kommentit (12)

Tuo pöllötaulu on ihana mulla itellä löytyy kaks nuita 😀 kiva asunto teillä 🙂 olen nyt illan aikana käyny varmaan yhen 10 kertaa kattomassa joko oot uuen postauksen tehny, tykkään lukea sinun blogia ja ihan ärsyttää välillä ko ei oo tullu uutta postausta :D:D mutta ymmärrän kyllä hyvin että pienen lapsen kans ei kerkiä kirjotella, itelläki kaks lasta ja aika on välillä niin kortilla niitten kams 🙂

Bongattu: samanlainen ruokalappu, takki, kahet samanlaiset housut, yökkärin paita ja pökät, kuin meidän pojalla 🙂 kun oon katellu ja selaillu näitä sun juttui ja nähny mimmosia vaatteita tykkäät Topilla käyttää, niin meillä tuntuis olevan melko samanlainen maku! =)

Mä en kestä, mä rakastuin teidän asuntoon! Niin niin toivon itsekin löytäväni unelmieni (vuokra)-asunnon ens marraskuussa! Nykynen on melkosen kamala…

Miksi matto menee vaihtoon?!? Nalle puhii, ihanaaa :D♥

Ajattelin juuri ihmetellä, missä olohuone, keittiö ja vessa on ja sitte tajusinkin, että niin, teillähän taitaakin olla kaksi kerroksinen ja tää oli vaan alakerta 😀 yläkertaa odotellessa :p

Onpa teillä paljon samanlaisia vaatteita sitten 🙂

Onnea kämpän etsintään, se oikea on joskus vaikea löytää :/

Ja matto vaihtuu, koska en viitsi sekottaa kahta teemaa. Joko pöllö tai puh.

Tee seuravat osat kämpästä videolla? 🙂

Pitäiskö 😀 ?

Mukavan näköistä! Ihastuin tuohon rattaiden hauskaan suojukseen, mistä se on hankittu? 🙂

H&M 🙂 Enää tosin ei kai saa :/

Kiva asunto teillä. Meillä on just samanlainen minieteinen ja se on nii epäkäytännöllinen :- sit on pitkä suora iha olkkariin asti… Ei puhettakaa et rattaat mahtuis sisälle.

Meillä onneks mahtuu, en säilyttäis kyllä missään muualla :/

Kiitos esittelystä, yläkertaa odotellessa:) Missä säilytät Topille vielä isoja vaatteita, onko tuossa lipastossa aina käytössä olevaa kokoa?

Ne on siinä kaapissa ylhäällä, jossa näkyi haalareita osa ja osa eteisen yläkaapissa 🙂

Lipastossa on tällä hetkellä käytössä olevat ja niin paljon seuraavan koon kun mahtuu 🙂

Hih, hassu 🙂

Nyt on uusi postaus, tosin todella erilainen sellainen.

Ja nyt on ollut jotenkin megakiireistä ja tullut rötväiltyä blogin suhteen. Lupaan asennoitua taas!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X